صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۹ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
جشنواره مهدویت؛

نشست مجازی دبیران دبیرخانه مهدویت برگزار شد/ دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی تبیین مهدویت را رسالت خود می‌داند

دکتر طهرانچی در جلسه مجازی دبیران دبیرخانه مهدویت تصریح کرد: دانشگاه‌ها باید خواستگاه مهدویت باشند و دانشگاه آزاد اسلامی تبیین موضوع مهدویت را به‌عنوان یک رسالت، پیش رو خواهد داشت.
کد خبر : 640329

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جلسه مجازی دبیران دبیرخانه مهدویت با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، مسئول کمیته فرهنگی ترویجی دبیرخانه، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان برگزار شد.


تبیین موضوع مهدویت رسالت پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی است


دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در ادامه، نقش‌آفرینی در تمدن نوین اسلامی و در عرصه بین‌المللی را از خصوصیات و الزام‌های دانشگاه منتظر خواند و خاطرنشان کرد: ازآنجاکه به فرموده مقام معظم رهبری، دانشگاه‌ها باید خواستگاه مهدویت باشند، خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی در این امر پیش‌قدم بوده و تبیین موضوع مهدویت را به‌عنوان یک رسالت، پیش رو خواهد داشت.


وی ضمن قدردانی از متصدیان دبیرخانه‌های استانی مهدویت، افزود: در مبحث مهدویت، آفتی که وجود دارد این است که نحله‌های فکری مختلفی در این عرصه بروز کرده و ترس از گرفتاری در این نحله‌ها، عاملی بازدارنده برای ورود و پرداختن به این مبحث در دانشگاه‌ها و مراکز علمی ما شده است.


دکتر طهرانچی بیان کرد: امروزه بحث جهانی‌شدن در عرصه بین‌الملل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و با غنای فکری و فرهنگی و وجود پشتوانه‌های علمی و فلسفی قدرتمندی که در تاریخ ایرانی ـ اسلامی وجود دارد، احساس می‌کنیم که حق مطلب در این خصوص توسط مراکز علمی و دانشگاه‌های ما ادانشده است.


وی نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در موضوعات علمی و تربیتی را یادآور شد و افزود: در مقاطعی که قرار است خط فکری و اعتقادی ما و فرهنگ ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی اثرگذار باشد با تقابل خصمانه و اقدام ضد فرهنگ دشمنان روبرو می‌شویم و در اینجا که نقش دانشگاه‌ها در فرهنگ‌سازی و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی جلوه می‌کند.


عضو هیئت‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: با نگاهی به گذشته می‌بینیم که اقدامات فرهنگ‌ساز ما در عرصه‌های مختلف شبیه پویش پرچم، رویداد حماسه تا حماسه و پویش حاج قاسم، با تحریم فرهنگی و حذف ما از شبکه‌های اجتماعی روبرو می‌شود زیرا از اسلام و تمدن نوین اسلامی احساس خطر می‌کنند و بر این اعتقاد هستند که فرهنگ انسان‌ساز اسلام بر دنیای آنان لطمه وارد می‌کند.


دکتر طهرانچی توجه ویژه متصدیان امور فرهنگی در دانشگاه‌ها به فضای مجازی و ابزارهای تبلیغاتی را حائز اهمیت شمرد و اضافه کرد: از صورت‌گرایی صرف در امور فرهنگی و در فضای مجازی بپرهیزید و به دنبال فرهنگ‌سازی در سطح گسترده باشید تا احساس اعتلا بخشی فرهنگ مهدوی توسط دانشگاه‌ها در نقاط مختلف در میان مردم تقویت یابد.


بزرگ‌ترین دغدغه فرهنگی امروز باید مهدویت باشد


آذین، مسئول کمیته فرهنگی ترویجی دبیرخانه مهدویت نیز با اشاره به اینکه برای فعالیت‌های مهدوی لوازمی نیاز است، خاطرنشان کرد: در این راستا در وهله اول باید عناصر ریشه‌ای و ابزاری و نمادین تأثیرگذار بر فرهنگ را بشناسیم و بشناسانیم. در وهله دوم در نظر گرفتن آموزه‌های مهدویت به‌عنوان ظرفیت‌های فرهنگی و تمدنی است. در وهله سوم بزرگ‌ترین دغدغه فرهنگی امروز باید مهدویت باشد. امام خامنه‌ای می‌فرمایند «دغدغه فرهنگی، شبیه دغدغه در میدان جنگ است، به معنای رها کردن سنگر، عقب‌نشینی و ناامید شدن نیست.»


وی افزود: در وهله چهارم مسائل فرهنگی باید با سعه‌صدر و اهتمام و دلسوزی عمیق و همراه باخبری و کارشناسی رسیدگی شود. پنجم کار فرهنگی باعظمتی مثل مهدویت، باید در قالب هنر ریخته شود، چون در غیر این صورت بنابر قول مقام معظم رهبری، شانس ماندن، نفوذ و گسترش را ندارد. معظم له اضافه می‌کنند، «کار فرهنگی باید هوشمندانه، هدفمند و دارای همه انواع کیفیت باشد. حرف حق را با شیوه‌های نو و با زبان‌های جدید و با استدلال‌های تازه و آرایش خوب بیان کنید. ما امروز یک‌زبان قوی و یک فرهنگ عمیق تاریخی و غنی داریم و به یک هنر سطح بالا به‌شدت نیازمندیم.»


مأموریت دبیرخانه‌های مهدویت باید کشوری و ادامه‌دار باشد


داوری، مشاور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس دفتر هماهنگی دبیران دبیرخانه‌های مهدویت نیز با اشاره به اینکه مأموریت دبیرخانه‌ها باید کشوری و ادامه‌دار باشد و منوط به استان یا شهر خاص نباشد، خاطرنشان کرد: دبیران باید نکات زیر را اجرایی کنند:


۱) پیوست رسانه‌ای قبل، حین و بعد از هر برنامهٔ مهدوی به شکل خبر، متن، کلیپ در رسانه‌ها، تیزر تلویزیونی و صداوسیمای استانی و خبرگزاری‌های دانشگاه مثل: آنا، ایسکا نیوز و فرهیختگان و سایت دانشگاه.


۲) سازماندهی تشکیلات منسجم با راه‌اندازی ستاد و چارت دبیرخانهٔ مهدویت در تمام واحدها، مراکز و سما در استان مربوطه.


۳) استفاده از همه ظرفیت‌های استانی مثل: نهاد رهبری، فرهنگی، بسیج اساتید و دانشجویی، کانون‌ها، و مراکز و نهادها و بنیادهای مهدی پژوهی.


۴) مستندسازی و گزارش دهی.


۵) کادر سازی و تربیت مهدی یاوران در سه سطح استادی، کارمندی و دانشجویی با آموزش منسجم و پیوسته و هدفمند.


۶) فرهنگ‌سازی و توسعه و تعمیق معارف مهدوی.


۷) هر استانی، یک گروه دبیرخانه مهدویت استانی متشکل از همه واحدها و مراکز راه‌اندازی کند.


در ادامه فیاض بخش، رئیس کارگروه زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی، در مورد نقش زنان در جامعه مهدوی، مهدویت و خانواده، خانواده مهدوی و فعالیت‌های حوزه زنان و خانواده در مبحث مهدویت صحبت کرد.


حجت‌الاسلام شریفانی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جهان‌بین، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و جعفری، مسئول بنیاد امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی به ایراد سخنرانی پرداختند.


حجت‌الاسلام عارضی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان اصفهان، ضمن خیرمقدم خدمت تمام دبیران محترم از فعالیت‌های دبیرخانه‌های مهدویت قدردانی کرد.


در ادامه جلسه نیز حجت‌الاسلام نیلی پور، رئیس بنیاد مهدویت و آینده‌پژوهی اصفهان سخنرانی کرده و تمایل برای همکاری با تمام ارکان دبیرخانه‌ها را ابزار کرد.


سپس حجت‌الاسلام میرلوحی، مطالبی را در مورد اثربخشی حرکت دانشگاهیان در مسیر مهدویت بیان کرد. همچنین به نمایندگی از دبیران دبیرخانه مهدویت دبیران محترم استان فارس و قم و خراسان رضوی، فعالیت‌ها و برنامه‌های دبیرخانه خود را تشریح کرد.


جعفری، مسئول کمیته علمی پژوهشی دبیرخانه مهدویت نیز فعالیت‌های دبیرخانه مهدویت در حوزه علمی پژوهشی را شامل آماده‌سازی بیش از ۳ هزار زمینه پژوهشی برای پژوهش‌یار، برگزاری ده‌ها نشست مهدویت و کرسی ترویجی، برداشتن گام‌های اولیه ۸ نشریه پژوهشی توسط استان‌های متصدی و برنامه‌ریزی برای دوره‌های آموزشی و رشته‌های مهدویت اعلام کرد.


انتهای پیام/۴۱۶۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر