صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۶ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
در گزارش آنا بخوانید؛

آمادگی دانشجویان خارجی برای شرکت در کلاس‌های حضوری/ ضوابط حضور خارجی‌ها در دانشگاه‌ از نگاه وزارت علوم

بسیاری از دانشگاه‌های کشور برای حضور تدریجی دانشجویان آماده می‌شوند؛ در این میان وضعیت آموزش دانشجویان غیرایرانی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
کد خبر : 639980

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ هم‌اکنون در بسیاری از دانشگاه‌ها نیمسال جدید آغاز شده یا در روزهای آینده آغاز می‌شود. در این میان دانشگاه‌ها توانسته‌اند دانشجویان بین‌المللی را نیز جذب کنند. بسیاری از این دانشجویان نیز در دانشگاه‌های ایرانی ثبت‌نام کرده‌اند. به گفته حسین سالار آملی، رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، اگر آموزش همه دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های داخل کشور از سوی دانشگاه داخلی به‌صورت حضوری باشد، این افراد برای ادامه تحصیل در ترم پیش‌رو باید به کشور بازگردند. وی با بیان اینکه سیاست وزارت علوم ازسرگیری آموزش حضوری دانشجویان در ترم بهمن خواهد بود، اظهار کرد «تلاش می‌کنیم تعداد بیشتری از دانشجویان غیرحضوری و نیمه‌حضوری خارجی را در دانشگاه‌های داخل کشور جذب کنیم.»


جعفر رازقی، سرپرست اداره کل دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در این باره به آنا اعلام کرد که «دانشجویان خارجی باید بر اساس ضوابط دانشگاه‌های محل تحصیل خود عمل کنند و اگر دانشگاهی در داخل، آموزش را حضوری کرده باشد این دانشجویان نیز باید در دانشگاه‌ها حاضر شوند.»


وضعیت ترم آینده در دانشگاه‌های داخلی


محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره‌ آموزش در ترم آینده نیز گفت «آنچه وزارت علوم با جدیت دنبال آن است، این است که ما از ترم دوم یعنی بهمن‌ماه شاهد ازسرگیری آموزش حضوری برای مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه‌ها هستیم و دانشجویان کارشناسی ما نیز به‌تدریج در این آموزش‌های حضوری شرکت خواهند کرد.»


در همین رابطه سید محمد مقیمی، رئیس مراکز آموزش عالی استان تهران و رئیس دانشگاه تهران تصمیم نهایی درباره مراکز مستقر در پایتخت که ۳۰ درصد ظرفیت آموزش عالی کشور را شامل می‌شوند، در خصوص نوع آموزش دانشجویان را از ترم پیش رو ارائه داد و تصریح کرد که «در مصوبه سومین جلسه استانی آموزش عالی تأکید کردیم که آموزش دانشجویان تحصیلات تکمیلی این مراکز از بهمن‌ماه باید به‌صورت حضوری آغاز شود و در صورت پایداری وضعیت از نظر شیوع کروناویروس آموزش‌های دانشجویان کارشناسی نیز به‌صورت تدریجی حضوری ادامه پیدا کند. درواقع این دانشگاه‌ها باید آموزش حضوری دانشجویان را مدنظر قرار بدهند و در این راستا برنامه‌ریزی کنند.»




بیشتر بخوانید:


مشمولان نظام وظیفه چگونه می‌توانند در آزمون سراسری ۱۴۰۱ ثبت‌نام کنند؟/ ضوابط ثبت‌نام اتباع خارجی در کنکور


استقبال دانشجویان خارجی از تحصیل در دانشگاه آزاد/ امتحانات دانشجویان خارجی و ایرانی همانند یکدیگر برگزار می‌شود


افزایش ارتباطات بین‌المللی با جذب دانشجویان غیرایرانی




چگونگی حضور دانشجویان خارجی در کشور


رازقی، سرپرست اداره کل دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم تحقیقات و فناوری همچنین درباره محدودیت سفر از سوی خارجی‌ها به کشور نیز عنوان کرد «در حال حاضر برای ورود افرادی که دارای ویزا یا اقامت تحصیلی باشند محدودیتی وجود ندارد و متقاضیان می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وارد ایران شوند.»


این در حالی است که افشین آخوندزاده، سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی در بخشنامه‌ای به معاونان امور بین‌الملل، دانشجویی و آموزشی، دانشگاه‌ها اعلام کرده که «متقاضیان تحصیل (اتباع غیرایرانی) موظف هستند حداکثر سی و پنج روز قبل از انقضای مهلت اقامت دانشجویی از امور کنسولی محل تحصیل تقاضای تمدید پروانه اقامت کرده و دانشگاه ظرف مدت یک ماه مانده به انقضای اقامت دانشجو پرونده وی را تحویل دفتر امور کنسولی سازمان امور دانشجویان کنند. بنابراین در صورت ارتکاب غیرمجاز، امکان بخشش و مساعدت جریمه مقدور نبوده و پلیس ناگزیر از اعمال قانون و اخذ جریمه خواهد شد. علاوه بر این، چنانچه دانشگاه به هر دلیلی نقشی در تأخیر اقامت دانشجویان غیرایرانی داشته باشند، از مصادیق خسارت بوده و ضامن است، بنابراین در این‌گونه موارد دانشگاه مسئول جبران خسارت وارده به دانشجویان غیرایرانی است. در حال حاضر مبلغ جریمه هر روز اقامت غیرمجاز اتباع خارجی روزانه دو میلیون ریال بوده، بنابراین درخواست می‌شود، مراتب به نحو مقتضی از طریق نصب اطلاعیه در تابلوی اعلانات، سایت دانشگاه و احیاناً گروه‌های موجود در شبکه مجازی داخلی اطلاع‌رسانی شود.»


استقبال دانشجویان خارجی از تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی


دانشگاه آزاد اسلامی در یکی دو سال اخیر و با وجود شیوع بیماری کرونا، توانسته است که به میزان قابل‌توجهی جمعیت دانشجویان خارجی را در واحدهای دانشگاهی رشد دهد، به‌طوری‌که دکتر محمدمهدی طهرانچی از رشد بیش از ۴۰۰ درصدی تعداد دانشجویان بین‌المللی غیرمقیم خبر می‌دهد. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه آینده این دانشگاه با توجه به همت تمامی مدیران آن در ستاد و استان‌ها درخشان است، تأکید می‌کند که «تعداد کل دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه‌های کشور تا دو سال گذشته حدود ۳۰ هزار نفر بود که ۶ هزار نفر آن‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می‌کردند. با توجه به برنامه‌های تحولی دانشگاه آزاد اسلامی، تعداد دانشجویان غیرایرانی این دانشگاه امسال به ۵۸ هزار نفر رسید. این اقبال چیزی جز عنایت خدا نیست و برای شکرگزاری آن باید صحیح‌العمل باشیم، خوب درس دهیم، دانشجویان را تکریم کنیم و برای آینده و مهارت‌آموزی آنان برنامه داشته باشیم.»


افزون بر این، علاءالدین بروجردی، معاون امور بین‌الملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی درباره جذب دانشجویان غیرایرانی در این دانشگاه به آنا توضیح داد که «در نیمسال جاری ۱۸ هزار شماره دانشجو برای دانشجویان خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی صادر شد و این به معنای جذب قطعی این دانشجویان است، هم‌اکنون نیز نیمی از این دانشجویان برای ترم آینده ثبت‌نام خود را انجام داده‌اند و مابقی نیز به‌زودی روند ثبت‌نام برای ترم آینده را تکمیل خواهند کرد.»


از سوی دیگر، اقبال دانشجویان غیرایرانی به دانشگاه آزاد اسلامی به دلایل مختلفی صورت گرفته است که وحید چگینی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در این باره می‌گوید که «متعاقب حوادثی مانند بحران‌های ناشی از حضور چند ساله ابرقدرت‌ها در خاورمیانه که باعث بروز جنگ‌های متعدد و ناامنی گسترده شد و شیوع بیماری کرونا که مجازی شدن آموزش‌ها را به‌دنبال داشت، شرایطی در به‌کارگیری از ظرفیت کشور ما در حمایت از کشورهای همسایه ایجاد شد. یکی از حوزه‌هایی که در این مسیر تحت تأثیر قرار گرفت آموزش عالی بود که با تغییر معادلات، استفاده از ظرفیت‌های علمی ایران برای ادامه تحصیل جوانان کشورهای منطقه در دستور کار قرار گرفت. هم‌اکنون دانشجویان زیادی از کشورهای همسایه نظیر عراق و افغانستان متقاضی تحصیل در دانشگاه‌های ایرانی به‌خصوص دانشگاه آزاد اسلامی هستند.»


نتیجه اینکه آموزش‌های حضوری در این دانشگاه از سر گرفته خواهد شد تا دانشجویان بتوانند از نیمسال تحصیلی آینده با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به واحدهای دانشگاهی برگردند. به نظر می‌رسد که دانشجویان غیرایرانی نیز وضعیت مشابهی داشته باشند. بروجردی، معاون امور بین‌الملل و دانشجویان غیرایرانی در این باره به خبرنگار آنا گفته است که «واحدها باید برای حضوری شدن آموزش‌های دانشجویان غیرایرانی آماده شوند. بیشترین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از کشور عراق هستند. هم‌اکنون در کشور عراق نیز نیمی از آموزش‌ها حضوری شده است بنابراین این دانشجویان آماده ورود به کشور هستند تا آموزش‌ها را به‌صورت حضوری دریافت کنند.»


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر