صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۲ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
مطالعات جدید نشان داد؛

ایجاد سیاره‌های جدید از ستاره‌های در حال مرگ

مطالعات جدید نشان می‌دهد ستاره‌های در حال مرگ می‌تواند سیاره‌های جدیدی به‌ وجود آورند.
کد خبر : 639836

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، زمانی‌که ستارگان جوان از هیدروژن مولکولی به یکدیگر می‌پیوندند، قرصی از مواد باقی‌مانده به نام دیسک پیش‌سیاره‌ای آن‌ها را نیز احاطه می‌کند. قرص در این مرحله توده‌هایی از گرد و غبار و گاز هستند. این دیسک مکانی است که سیارات در آن شکل می‌گیرند. دیسک ستارگان از گاز و غبار و ستاره تشکیل شده است. ستاره‌های جوان تنها ستاره‌هایی نیستند که قرص‌هایی از مواد خام به دور آن‌ها می‌چرخد. ستاره‌های در حال مرگ نیز دیسک دارند.


سیاره‌ها پس از تشکیل ستاره‌ها ایجاد می‌شود. در منظومه شمسی، خورشید تقریبا ۴.۶ میلیارد سال پیش و زمین حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش تشکیل شده است. سرنوشت زمین با سرنوشت خورشید به یکدیگر گره خورده است. زمانی‌که خورشید منبسط می‌شود، لایه‌هایی از مواد به فضا پرتاب می‌شود. این انبساط در حدی است که زمین و سایر سیارات درونی نابود می‌شود. در این رویداد سیاره مشتری و دیگر سیارات بیرونی در امان خواهند ماند، اما باقی عمر خود را در مدار کوتوله سفید سپری خواهند کرد.


مطالعات نشان می‌دهد که هیچ‌گونه سیاره جدیدی نمی‌تواند در اطراف کوتوله سفید تشکیل شود. بسیاری از ستارگان به‌صورت جفت دوتایی هستند. این ستارگان دوتایی همسن هستند، اما جرم آن‌ها متفاوت است. طول عمر ستارگان بر اساس جرم اولیه آن تعیین می‌شود؛ بنابراین ستارگان دوتایی طول عمر متفاوتی دارند. همچنین کشش گرانشی ستاره‌ها باعث می‌شود مواد پرتاب‌شده از ستاره در حال مرگ، یک قرص در حال چرخش جدید تشکیل دهد. این قرص جدید بسیار شبیه به قرص پیش‌سیاره‌ای است.


انتهای پیام/۳۰۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر