صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۷ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
گزارش آنا از یک فریب رسانه‌ای؛

وقتی «رایان» مراکشی فریادرس دارد اما پاسخ بمباران کودکان یمن سکوت است/ یوسف‌های یمنی در چاه بن‌سلمان

باید از افکار عمومی جهان و وجدان‌های خفته پرسید چه زمان کودکان یمنی از چاه جنگ هفت‌ساله‌ای که بن سلمان و بن زاید حفر کرده‌اند، نجات می‌یابند، درحالی‌که در حادثه‌ای بسیار کوچکتر برای یک کودک مراکشی، اشک تمساح ریختند.
کد خبر : 639684

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، هرچه درباره نوع واکنش محافل منطقه‌ای و رسانه‌های جهان به حادثه‌ای که چهارشنبه گذشته در استانی در شمال مراکش رخ داد، بنویسم از حجم فاجعه آن هم برای مدعیان حقوق بشر کاسته نمی‌شود. متن خبر بسیار ساده است «رایان، کودک مراکشی هنگام بازی در روستای اغران روستای شفشاون واقع در جنوب تنگه جبل‌الطارق و شمال مراکش داخل چاه آب افتاد»؛ حادثه‌ای که مشابه آن را در صفحه حوادث روزنامه‌های بسیاری از کشورهای جهان خوانده‌ایم.


اصل اقدام انسان‌دوستانه برای نجات جان یک کودک پسندیده است، ولی باید پرسید چه اتفاقی در این میان رخ داده که کودکی کاملاً معمولی (نه از سران و شیوخ مراکش) در چاه می‌افتد و در مدتی کوتاه به سرخط خبری بیشتر رسانه‌های دنیا و نه‌تنها چهار رسانه مراکشی و آفریقایی تبدیل می‌شود؛ تا حدی که برای پیگیری اخبار متر به متر کندن چاه تا رسیدن به کودک رسانه‌ها برنامه‌های خود را متوقف می‌کنند و پوشش زنده می‌روند!



رسانه‌ها برای پیگیری اخبار متر به متر کندن چاه تا رسیدن به کودک مراکشی برنامه‌های خود را متوقف کردند و پوشش زنده دادند.


نمی‌شود برای به چاه افتادن کودک مراکشی صدها ساعت پخش زنده و پوشش خبری داشت، اما در برابر قتل صدها کودک یمنی به‌وسیله ماشین جنگی سعودی‌ها و اماراتی‌ها سکوت محض کرد! رسانه‌های عرب‌زبان، دلواپسی‌تان برای رایان را باور کنیم یا دلارهای کثیف نفتی برای سانسور جنایات سعودی‌ها!؟


در میان اخبار خواندم ماجرای نوجوانی مراکشی را که از مسافتی دور داخل کشورش از پدر و مادر اجازه می‌گیرد تا خود را بر سر چاه برساند و بتواند به نجات کودک کمک کند؛ مگر چه اتفاقی رخ داده است که پس از پنج روز تلاش امدادگران، وقتی خبر خارج کردن رایان از داخل چاه آن هم درحالی‌که مرده است منتشر می‌شود نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی پیام تسلیت صادر می‌کنند و این حادثه را به خانواده‌اش تسلیت می‌گویند؟



جهان بی‌عدالتی نسبت به میلیون‌ها کودک مظلوم یمنی را نادیده گرفته است که روزانه براثر حملات هوایی سعودی، اماراتی، صهیونیستی و آمریکایی کشته می‌شوند



حاکم دبی چگونه در پیام تسلیتش این حادثه را به «انسان‌ها» تسلیت می‌گوید و خود را داغدار کودک مراکشی نشان می‌دهد و اشک تمساح می‌ریزد، درحالی‌که در دولتش جنگنده‌های اماراتی در پوشش ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان جنایتکار، چند وقتی است حجم حملات و تجاوز خود را به خاک یمن افزایش داده‌اند و نه یک کودک، بلکه ده‌ها کودک را به خاک و خون می‌کشند.



امارات حجم حملات خود را به خاک یمن افزایش داده‌ است و نه یک کودک، بلکه ده‌ها کودک را به خاک و خون می‌کشد.


نکند رنگ خون‌ها فرق می‌کند یا بوی پول به مشام می‌رسد یا بالاتر، پای معامله با رژیم کودک کش صهیونیستی در میان است؟ شیوخ امارات برای کدامین کودک به خون غلتیده یمنی زانوی غم به بغل گرفته‌اند؟ برای کدام خوشه‌های خشمی که خانه‌های مردم مظلوم یمن را بر سرشان خراب می‌کند، عذرخواهی کرده‌اند و برای کدامین جنایتشان پاسخگو بوده‌اند؟ یکی از دوستان یمنی شب گذشته برای من پیامی در شبکه‌های اجتماعی ارسال کرد با این مضمون «ریان ...خرج...لکن یوسف الیمنی لا زال فی بئر إخوانه العرب»؛ واقعاً فاجعه بالاتر از این‌که رایان مراکشی را مُرده از درون چاه بیرون کشیدند، ولی هزاران یوسف یمنی همچنان در چاه تجاوزات امارات و عربستان دست‌وپا می‌زنند و جان می‌دهند.


بی اعتنایی وحشتناک افکار عمومی به کشتار کودکان یمنی


سلیم المنتصر، تحلیلگر یمنی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا دراین‌باره گفت: چند روزی است حادثه سقوط رایان در چاه را دنبال می‌کنیم و تلاش‌ها برای نجات او که بازتاب گسترده در رسانه‌های جهانی داشته است و بسیاری از شبکه‌ها مانند العربیه این موضوع بشردوستانه را به‌صورت شبانه‌روزی پوشش می‌دهند؛ اما همزمان این رسانه‌ها به پوشش تجاوز به یمن و کشتار کودکان مظلوم یمنی می‌پردازند و این‌گونه به جهانیان القا می‌کنند که کشتار کودکان یمن در راستای بخشی از عملیات بشردوستانه برای نجات جان آنهاست و متأسفانه این تجاوزات با بی‌اعتنایی وحشتناکی در افکار عمومی مواجه می‌شود.



سلیم المنتصر، تحلیلگر یمنی


وی افزود: متأسفیم جهان بی‌عدالتی نسبت به میلیون‌ها کودک مظلوم یمنی را نادیده گرفته است که روزانه براثر حملات هوایی سعودی، اماراتی، صهیونیستی و آمریکایی و همچنین محاصره زمینی، دریایی و هوایی و جلوگیری از ورود مواد غذایی و کمک‌های پزشکی موردنیاز کودکان کشته می‌شوند. طبق گزارش‌های سازمان ملل متحد، در یمن هر ۱۰ دقیقه یک کودک یمنی براثر تجاوز، محاصره و گرسنگی جان خود را از دست می‌دهد.




بیشتر بخوانید:


خارج کردن کودک مراکشی از عمق چاه ۳۰ متری + تصاویر


انتقاد نماینده ایران در سازمان ملل به نقض سیستماتیک حقوق بشر در یمن




این تحلیلگر یمنی عنوان کرد: ما در یمن واقعاً از سیاست دوگانه نسبت به مظلومیت کودکان یمنی و سایر کودکان جهان شگفت‌زده می‌شویم؛ گویی بچه‌های یمن مانند دیگر بچه‌های جهان نیستند. گویی اینکه بچه‌های یمن را با آهن، آتش، محاصره و گرسنگی بکشند، موضوعی عادی است که برای بشریت اهمیتی ندارد. در موضوع تلاش برای نجات جان رایان از چاه که شبانه‌روزی انجام شد، پول‌های زیادی به امدادگران و کارگران دادند تا جان رایان را نجات دهند؛ ولی در یمن برعکس است؛ در کشورمان پول هنگفتی خرج می‌شود تا کودکان را بکشند و گرسنه نگه دارند.


المنتصر گفت: ما از نوع فعالیت کسانی که کشتار کودکان یمنی را به تصویر می‌کشند، به‌ویژه حوزه رسانه‌ای، از رادیو و تلویزیون، سردبیران و روزنامه‌نگاران متعجبیم که چگونه از انجام حملات تجاوزکارانه در یمن علیه اهداف انصارالله صحبت می‌کنند، و مخالف حمله به خانه‌ها و منافع مردم یمن هستند؛ ولی پوشش مناسبی نسبت به هفت سال تجاوز به یمن که در آن بیش از ۶۰۰ هزار خانه مسکونی به‌طور کامل یا جزئی بمباران شدند، ندادند. مگر در این خانه‌ها کودکان، زنان و سالخوردگان حضور نداشتند؟ چگونه وجدان‌هایتان را راضی می‌کنید و چگونه از این کارها نزد خانواده‌هایتان صحبت می‌کنید؟



این تخیل نیست، بلکه عین واقعیت است که هر ۹ دقیقه در یمن یک کودک یمنی هم سن و سال رایان می‌میرد



به گزارش آنا، در پنج روز اخیر نه‌تنها مردم مراکش بلکه چشم‌های نگران مردم در کشورهای مختلف جهان عملیات نجات جان رایان پنج ساله را تعقیب می‌کرد؛ عملیاتی که هوشمندانه از سوی رسانه‌های غربی طراحی شده بود تا افکار عمومی را از پرداختن به کودکان مظلومی که در یمن و فلسطین قربانی می‌شوند، دور کنند. در این عملیات فریب رسانه‌ای همه اعم از ورزشکاران، هنرمندان، دانشگاهیان و حتی صوفیا اکرا، هماهنگ‌کننده دفتر سازمان ملل متحد در مراکش مشارکت کردند و بی‌توجه به خانواده‌های مظلوم یمنی که هر روز داغ فرزندان خود را می‌بینند، با خانواده این کودک مراکشی ابراز همبستگی کردند.



این سؤال را باید از افکار عمومی جهان و وجدان‌های خفته پرسید که چه زمان کودکان یمنی از چاه جنگ هفت‌ساله‌ای که بن سلمان و بن زاید حفر کرده‌اند، نجات می‌یابند؟ در این جنگ اجساد بیش از ۱۰ هزار کودک یمنی به خاطر موشک‌های اماراتی و سعودی تکه‌تکه شده، اما دنیا سکوت کرده است. اینها تخیل نیست، بلکه عین واقعیت است که هر ۹ دقیقه در یمن یک کودک یمنی هم سن و سال رایان می‌میرد. در این کشور ۳ هزار کودک یمنی مبتلا به سرطان در خطر مرگ قرار دارند و از هر پنج کودک یمنی چهار کودک نیازمند کمک‌های انسان دوستانه هستند که تعدادشان بیش از ۱۱ میلیون نفر است.


مگر دنیا نمی‌داند ۴۰۰ هزار کودک یمنی با سوءتغذیه شدید مواجه‌اند، بیش از ۲ میلیون کودک یمنی ترک تحصیل کرده‌اند و ۴ میلیون نفر دیگر در معرض ترک تحصیل هستند؛ لذا دنیا باید این بار برای خارج کردن کودکان یمنی از چاه بن سلمان و بن زاید بکوشد که از گرسنگی، بیماری یا بمباران می‌میرند؛ چه بسیارند رایان های یمنی که در این چاه می‌میرند، اما دنیا فقط تماشاچی است.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر