غالب شدن حس بینایی، بویایی انسان را از بین میبرد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، مطالعات نشان میدهد امکان دارد انسانها بهآرامی حس بویایی خود را از نیز دست دهند. گیرندههای بویایی مواد شیمیایی موجود در هوا را بهخوبی شناسایی میکنند که در بینی انسان نفوذ میکنند، اما گیرندههای بویایی از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داد که هر دو نفر به طور متوسط در بیش از ۳۰ درصد از ژنهای گیرنده بو، تفاوتهای عملکردی دارند. که توضیح میدهد که چرا برخی از افراد ممکن است بوی تند یا دلپذیری بیابند که شخص بعدی حتی نمی تواند آن را تشخیص دهد. دانشمندان میگویند؛ که حس بویایی انسان ممکن است در طول زمان بهدلیل تغییرات در ژنهایی که گیرندههای بویایی انسان را نیز رمزگذاری میکنند، تحلیل رفته باشد.
در یک آزمایش شرکتکنندگان شدت خوشایند بودن بوها را در مقیاس ۱۰۰ درجهای ارزیابی کردند و محققان تنوع ژنتیکی در ژنهای بویایی آنها را نیز بررسی کردند، به این امید که تغییرات مرتبط با نحوه درک مردم از رایحهها را نیز پیدا کنند. دانشمندان میگویند؛ این دادهها نشان میدهد که مجموعه ژن بویایی پستانداران در طول زمان تحلیل رفته است. همچنین این ایده جدید نیست و بعضی از افراد آن را نیز افسانه میدانند. این افسانه نشان میدهد که با غالب شدن حس بینایی انسان، حس بویایی او بهآرامی از بین میرود.
انتهای پیام/۳۰۰۴/پ
انتهای پیام/