صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۷ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۰
گزارشی از جولان نهادها و سازمان‌ها در سواحل شمالی کشور؛

آغاز عملیات آزادسازی سواحل خزر از اِشغال نهادهای دولتی/ کدام نهادها در شمال کشور مرکز رفاهی دارند؟

با اینکه روسای جمهور و قوه قضائیه در راستای احیای حقوق عامه بر آزادسازی سواحل خزر تأکید دارند، جالب است که این سواحل اکثراً توسط نهادهای دولتی و حکومتی اِشغال شده است.
کد خبر : 638903

گروه جامعه خبرگزاری آنا- احسان یعقوبی؛ رئیس‌جمهور و رئیس قوه‌قضائیه اخیراً نسبت به تخریب بناهایی که در بستر رودخانه ها ساخته شده است تأکید کردند و روسای هر دو قوه بر این باورند که تصرف منابع طبیعی و اراضی ملی و تغییر کاربری این مناطق که جزو بیتالمال محسوب میشود، مصداق بارز تضییع حقوق مردم محسوب است. قوه‌قضائیه هم که یکی از وظایفش جلوگیری از تضییع حقوق مردم است، در راستای احیای حقوق عامه باید نسبت به برخورد با افراد و نهادهایی که با زد و بند موفق به تغییر کاربری اراضی شدند، برخورد کند. البته که قوه قضائیه در زمینه برخورد با تخلفی به نام ساختوساز غیرمجاز، اقدامی شایسته انجام داد که قابل تقدیر است. به طوری که دستگاه قضا تخریب بناهای غیرمجاز را از بنای غیرقانونی قوه قضائیه که سالیان سال در بستر رودخانه چالوس قرار داشت آغاز کرد و بعد از آن هم، ساختمان وزارت نیرو در این منطقه تخریب شد. طبیعی است وقتی نهادهای حکومتی که وظیفه اجرای قانون را برعهده دارند، اقدام به دور زدن قانون می کنند و با تغییر کاربری اراضی اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز می کنند، از مردم نباید انتظار رعایت قانون را داشته باشیم. نکته جالب‌تر اینکه بنا به گفته روسای قوه قضائیه و مجریه، اکثر بناهای ساخته شده در بستر رودخانه چالوس و در اراضی طبیعی مربوط به نهادهای حکومتی است، به طوری که در بستر رودخانه چالوس، ۳۰ نهاد حکومتی بنای غیرمجاز دارند.


کدام نهادها و سازمان‌ها در سواحل شمالی کشور مراکز تفریحی ساخته‌اند؟


حالا که بحث تصرف اراضی ملی و تغییر کاربری آن با هدف ساخت بناهای مختلف این روزها در صدر خبرها قرار دارد و همگان منتظر رسیدگی به تخلفات سازمان ها و نهادهای مختلف در این زمینه هستند، خالی از لطف نیست که نیم نگاهی به بناها و مراکز تفریحی برخی از نهادهایی که در سواحل شمالی کشور ساخته شده است، بیاندازیم.


۱- مجتمع ساحلی صدف: این مجتمع مربوط به جهاد کشاورزی است و مساحت آن حدود ۲ هکتار است. این مجتمع شامل فروشگاه، رستوران، زمین های ساحلی برای فوتبال و والیبال و پیست دوچرخه سواری است. این مجتمع شامل ۲۲ سوئیت ساحلی دو خوابه به متراژ ۷۰ متر و ۱۹ سوئیت یک خوابه به همین متراژ است.


۲- مجتمع فرهنگی، رفاهی کوثر: این مجتمع مربوط به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که دارای آپارتمان های دوبلکس است. این مجتمع دارای امکاناتی همچون بازارچه سوغات، استخر سربسته، باغ وحش، اسکله و جزیره مجنون است.


۳- مجتمع نفت محمودآباد: این مجتمع متعلق به وزارت نفت است. مساحت این مجتمع ۲۵۰ هکتار اعلام شده است و امکانات رفاهی فراوانی در مجتمع وجود دارد. ۴ رستوران، فست فود، چاپخانه، سفره خانه جنگلی و ویلابرج، بازارچه سنتی، پینت بال، کارتینگ، چهارچرخ موتوری، پیست دوچرخه سواری و سوارکاری، پلاژهای شنا، سینما، سرزمین بازی، نمایشگاه گل و پارک جنگلی از جمله امکاناتی است که در این مجتمع متعلق به وزارت نفت قرار دارد.


۴- مجتمع رفاهی سایپا: این مجتمع همان طور که از اسمش پیداست، متعلق به گروه خودروسازی سایپاست و دارای سوئیت ها و ویلاهای اقامتی فراوانی با متراژ متنوعی است.


۵- مجتمع های رفاهی خزرشهر، دریاکنار بابلسر، کتالم رامسر و نمک آبرود: این مراکز تفریحی و اقامتی مربوط به سازمان تأمین اجتماعی است. در این مجتمع ها نیز ویلاهای دوبلکس با متراژ بالا وجود دارد.


۶- مجتمع اقامتی زیباکنار: این مجتمع متعلق به سازمان صدا و سیما است. مساحت مجتمع ۲۰ هزار متر است. ۵ هکتار محل تفریحی ساحلی، آبشارهای مصنوعی، چاپخانه، استخرهای مصنوعی با قایق های پدالی، اسکله تفریحی برای ماهیگیری و ورزش های آبی از جمله امکانات این مجتمع محسوب می شود. هتل ها و سوئیت های این مجتمع در مجموع شامل یک هزار و ۵۰۰ تخت است و از طرفی سوئیت هایی نیز با چشم انداز دریا و برنج زار نیز در این مجتمع با متراژ حدود ۷۸ متر موجود است.


علاوه بر مجتمع های مذکور، سایر نهادها نیز در شمال کشور مجتمع‌هایی را برای تفریح کارکنانشان دارند که به برخی از آنها نیز اشاره می شود.


مجتمع رفاهی شهید فرومندی متعلق به وزارت صمت، مجتمع رفاهی، آموزشی صندوق رفاه دانشجویان متعلق به وزارت بهداشت، مجتمع رفاهی دریاکنار متعلق به بانک مسکن، مجتمع رفاهی فرح آباد متعلق به وزارت اموزش و پرورش، مجتمع رفاهی شهید عظیمی بابلسر متعلق به سازمان بهزیستی، مجتمع شهید شهریاری چابکسر متعلق به وزارت دفاع، مجتمع تفریحی، ساحلی شهید بهشتی متعلق به سازمان بهزیستی، مجتمع رفاهی پردیس خزرآباد متعلق به نیروی انتظامی، مجتمع فرهنگی چابکسر متعلق به وزارت ارشاد، اردوگاه شهدای هفتم تیر متعلق به سازمان بسیج، مجتمع تفریحی رفاهی ادهم متعلق به کانون بازنشستگان سپاه، مجتمع رفاهی احسان متعلق به سازمان اوقاف، مجتمع ساحلی نور متعلق به بانک سپه و مجتمع فرهنگی اقامتی سپهر ولایت متعلق به مرکز خدمات حوزه های علمیه.


وزارت نیرو فقط در سواحل نکا ۲۵ مرکز رفاهی ساخته است!


از طرفی طبق آمار، ساحل خزرآباد و نکا از پرتراکم ترین سواحل دریای خزر است که فقط وزارت نیرو ۲۵ مرکز رفاهی در این مکان ها دارد. علاوه بر وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور و دانشگاه تهران و قوه قضائیه در منطقه نکا مراکز عطیمی را دارند. علاوه بر این، نهادهایی همچون سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت، هوانیروز ارتش و دانشگاه فردوسی مشهد در منطقه نکا مجتمع فرهنگی رفاهی دارند. در این بین یکی از مجتمع های اقامتی که دقیقاً لب ساحل قرار گرفته، مجتمع اقامتی کارکنان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است. از طرفی در ساحل بابلسر نیز همین اتفاق افتاده است و مجتمع رفاهی کوثر سپاه در آنجا قرار دارد. همچنین در ساحل محمودآباد هم وزارت نفت و شرکت ملی نفت اقامتگاه های بسیاری دارند و طبق آمار سالانه بیش از ۶۰ هزار نفر از آنها استفاده می کنند.


در سواحل شهر نور نیز مجتمع های بانک شهر، بانک سپه و سازمان گمرک جا خشک کرده اند. در ساحل شهر نوشهر نیز سازمان برنامه و بودجه، مخابرات، کانون بازنشستگاه نیروهای مسلح آجا و بانک مرکزی مجتمع های عظیمی دارند. در عباس آباد هم مجتمع مرکز خدمات حوزه های علمیه و شهرداری اصفهان و در تنکابن مجتمع شهرداری کرج قرار دارد. بنیاد شهید، سازمان بسیج و سازمان هواپیمایی نیز مجتمع رفاهی خود را در رامسر بنا کرده اند.


موارد مذکور تنها بخش کوچکی از بناهایی است که در سواحل شمالی کشور و اراضی ملی بنا شده است و حق استفاده از این منابع طبیعی را از آحاد مردم گرفته است و حالا که دولت و قوه قضائیه مصمم بر آزادسازی سواحل خزر به نفع همه مردم هستند باید دید که مجتمع های مربوط به سازمان ها و نهادها چگونه به تفرجگاه هایی برای استفاده عموم مردم تبدیل خواهد شد و اینکه اصلاً زور قوه قضائیه و دولت به برخی از این سازمان ها برای پس گیری مجتمع ها می رسد یا خیر؟


امید است قوه قضائیه حالا که اقدام به تخریب بناهای غیرمجازی که با تغییر کاربری در بستر رودخانه ها و اراضی ملی ساخته شده است، می کند، درخصوص تعیین تکلیف مجتمع هایی که در سواحل شمالی کشور از سوی نهادهای حکومتی بنا شده است، اقدامی اساسی و به نفع مردم و در راستای احیای حقوق عامه انجام دهد تا هم موجبات رضایت مردم فراهم شود و هم همه مردم بتوانند از اراضی ملی و منابع طبیعی استفاده کنند.


انتهای پیام/۴۱۷۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر