صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۹ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۰
آنا گزارش می دهد؛

هیاهوی برای مصوبه که هنوز وجاهت قانونی پیدا نکرده است/ آیا نظام پارلمانی سربازی را به کام همه شیرین می کند؟

مصوبه دیروز کمیسیون تلفیق مبنی بر خرید خدمت سربازی موجی از خوشحالی و ناراحتی را به همراه داشته است،‌ اما پروسه قانون گذاری در این زمینه اصلی ترین مرحله را طی نکرده است.
کد خبر : 638249

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، ‌«اعضای کمیسیون در جلسه امروز کمیسیون تلفیق با خرید سربازی برای سربازان غایب موافقت کردند.»، ‌ این بخشی از اظهارات رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق در روز گذشته بود که موجی از واکنش‌های مثبت و منفی را در فضای مجازی به همراه داشت.


افزایش امتیازات سربازی راهکاری امتیاز پس داده


در برخی از کشور ها که دوره سربازی اجباری نیست مدتی ۵ ساله، البته با پرداخت حقوق مناسب برای این دوره در نظر گرفته شده است که علاقه مندان می توانند با طی کردن این دوره در اولویت برای استخدام مشاغل دولتی و نظامی قرار گیرند، بر این اساس خواسته و نظر دو گروه تأمین می شود که بنظر با توجه به اختلافات پیش آمده شاید راهکار مناسبی برای وضعیت نظام وظیفه ایران باشد.




فرآیند قانون گذاری تکمیل نشده است


قانون گذاری در ایران مشابه بسیاری از کشور های جهان نیاز به سیر مراحل و عبور از فیلتر نهاد صیانت کننده از قانون اساسی دارد، زارع خبر از مصوبه کمیسیون تلفیق می دهد، اما این یعنی در فرآیند بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، مجلس شورای اسلامی چنین تصمیمی را اتخاذ کرده است به عبارت دیگر با دو شوری شدن فرآیند تصویب لایحه بودجه اکنون در فرایند قانون گذاری مرحله اول طی شده است و کماکان گذر از فیلتر نهاد صیانت کننده قانون اساسی باقی است.



بدون تصویب شورای نگهبان مصوبه کمیسیون تلفیق فاقد وجاهت قانونی است


به طور کلی نظارت نهاد صیانت کننده از قانون اساسی به دو شیوه اطلاعی و استصوابی صورت می گیرد که در ایران شورای نگهبان قانون اساسی به عنوان نهادی که این وظیفه را عهده دار است مطابق اصول قانون اساسی از نظارت استصوابی بهره می برد، بنابر این تا نظر مجلس (تصویب خرید خدمت سربازی توسط کمیسیون تلفیق) به تصویب شورای نگهبان نرسد فاقد اعتبار و وجاهت قانونی است.


سخنگوی کمیسیون تلفیق در گفت و گو با یکی از رسانه ها مطرح کرد: با رعایت اصل ۱۱۰ قانون اساسی و در راستای توجه به امر مقدس استحکام خانواده و فرزندآوری و تعیین تکلیف مشمولین غایب بیش از ۵ سال با اولویت افراد متأهل و بالاتر از ۳۵ سال سن که ضریب انجام وظایف مقدس سربازی تحت تاثیر تحلیل قوای جسمانی برای آنها امکانپذیر نیست، خرید سربازی امکانپذیر خواهد بود، بر این اساس افراد با پرداخت مبالغ مشخص شده، کارت معافیت از خدمت در زمان صلح را دریافت می‌کنند.



زارع همچنین درمورد مبلغ خرید خدمت سربازی گفت: به موجب این مصوبه، دارندگان مدرک تحصیلی کاردانی و کمتر از آن با پرداخت ۲۵۰ میلیون تومان، دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد با پرداخت مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان و دارندگان مدرک پزشکی عمومی و دکترای تخصصی و بالاتر از آن در تمامی رشته ها با پرداخت مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان به حساب خزانه کل کشور قادر به خرید سربازی خود خواهند بود.


او بیان داشت: همچنین مشمولان متاهل به ازای هر فرزند از ۲۰ درصد تخفیف تا سقف حداکثر ۶۰ درصد برخوردار خواهند بود و افراد متاهل تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی از تخفیف ۵۰ درصدی برخوردار شدند.



نباید از تأمین نظر ستاد کل نیرو های مسلح غافل شد


پس از این اظهارات که روز گذشته مطرح شد در فضای سایبر و به خصوص شبکه های اجتماعی شاهد موجی از خوشحالی و اندوح کاربران بودیم که باید گفت هنوز هیچ اتفاقی نیافتاده است زیرا فرآیند قانون گذاری طی نشده است و این مصوبه مجلس از فیلتر شورای نگهبان رد نشده است به علاوه در این زمینه به خصوص تأمین نظر ستاد کل نیرو های مسلح ضروری است.


انتهای پیام/۴۰۱۳


انتهای پیام/

ارسال نظر