صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۲۴ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۰
دانستنی‌های علمی/ ۳۸۹؛

چگونه آب بدون جوشیدن تبخیر می‌شود؟

پیوندهای میان مولکول‌های آب ضعیف است و این ضعف می‌تواند باعث تبخیر آب بدون رسیدن به نقطه جوش شود.
کد خبر : 637945

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، آب ترکیبی معدنی، بی‌مزه، بدون بو، شفاف، تقریباً بی‌رنگ است و تنها ماده‌ روی زمین به شمار می‌رود که به هر سه حالت جامد، مایع و گاز پیدا می‌شود. آب مایع از مولکول‌های H۲O که توسط نیروهای بین مولکولی به نام پیوندهای هیدروژنی به یکدیگر جذب می‌شوند. درواقع هر مولکول آب حاوی دو اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن است.


پیوندهای هیدروژنی نسبتا ضعیف هستند و از سوی دیگر در هر موقعیت حتی در دمای منفی ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد مولکول‌های H۲O با انرژی کافی وجود دارند که به دنبال فرصتی برای شکستن پیوندهای خود و رهایی از همسایه‌هایشان هستند. این مولکول‌های می‌توانند فرار کرده و به هوا بروند یا عبارت دیگر تبخیر شوند. میزان تبخیر در صورت کاهش فشار هوای اطراف برای مثال در ارتفاعات افزایش می‌یابد.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر