صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۱ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
گزارش آنا از معضل در حال گسترش در جامعه؛

وقتی جوانان گرفتار فرهنگ غربی به نام «ازدواج سفید» می‌شوند/ مشکلات روانی ناشی از همباشی در کمین دختران

مشکلات اقتصادی و موانع جدی که پیش روی جوانان برای ازدواج است، ناخودآگاه زمینه را برای گرایش جوانان به سمت مقوله‌ای خطرناک به نام «ازدواج سفید» فراهم می‌کند؛ پدیده‌ای که در صورت گسترش می‌تواند پیامدهای ناگواری برای جامعه داشته باشد.
کد خبر : 637908

گروه جامعه خبرگزاری آنا- احسان یعقوبی؛ در گذشته وقتی پسران و دختران به سن ازدواج می‌رسیدند، بلافاصله برای تشکیل خانواده اقدام می‌کردند و در واقع در سالیان نه چندان دور به دلیل اینکه هیچ مانعی برای ازدواج پیش روی پسران و دختران نبود؛ بنابراین جوانان با حمایت والدین در موعد مقرر به ازدواج فکر می‌کردند؛ اما متأسفانه در حال حاضر موانع بی‌شماری که پیش روی جوانان است، منجر به این شده تا جوانان اصلاً به مقوله ازدواج فکر هم نکنند چه برسد به این که بخواهند برای این سنت حسنه اقدام کنند.


متأسفانه اوضاع اقتصادی در کشور به گونه‌ای است که تشکیل زندگی در شرایط فعلی برای جوانی که کارمند و حتی حقوق‌بگیر هم باشد، مشکل است و حال افرادی که شغل مناسب با درآمد پایدار ندارند چطور می‌توانند به ازدواج فکر کنند؟ نداشتن مسکن و بیکاری و البته گرانی‌های موجود، سه عاملی است که جوانان امروزی را از ازدواج دور کرده است و همین امر می‌تواند منجر به گرایش افراد به اقدامات ناشایست مانند ازدواج سفید شود.


طبق اعلام مرکز آمار، درحال حاضر ۹ میلیون نفر از جمعیت کشور در تجرد قطعی قرار دارند و روزبه‌روز این آمار اضافه می‌شود و مشکلات موجود علاوه بر افزایش آمار افراد مجرد، زمینه را برای بالا رفتن سن ازدواج نیز فراهم کرده است. درحال حاضر برخی از افراد در سن ۴۰ سالگی شرایطشان برای ازدواج فراهم می‌شود و این در حالی است که بهترین سن برای ازدواج برای پسران از ۲۴ تا ۲۹ و برای دختران از ۲۰ تا ۲۵ سال است.


افراد برای رفع نیازهای عاطفی و جنسی خود در تمام نقاط جهان ازدواج می‌کنند اما شرایط در کشور ما طوری پیش رفته است که جوانان به دلیل اینکه توانایی تشکیل زندگی را ندارند، به فکر دوستی با جنس مخالف و به اصطلاح ازدواج سفید می‌افتند. این در حالی است که ازدواج سفید ترجمه غلطی از یک واژه انگلیسی است که متأسفانه وارد فرهنگ ما شده و این روزها متقاضیان زیادی پیدا کرده است.




بیشتر بخوانید:


اصلاح قوانین و آگاه‌سازی خانواده‌ها؛ ۲ راه‌کار اساسی برای کاهش «طلاق صوری»
بررسی راهکارهای یک ازدواج موفق در تلویزیون/ جایگاه عقل در ازدواج جایگاه فرماندهی است
۷ درصد خانوارهای ایرانی تک سرپرست هستند/ ۸۷ درصد آن‌ها توسط مادر اداره می‌شود
تغییر سبک‌ زندگی و رواج بی‌فرزندی در رسانه‌ها/ زنان و دختران جوان تحت تأثیر رویکردهای فمینیستی قرار دارند




در کشورهای غربی به دلیل اینکه روابط جنسی هیچ مشکلی ندارد و در این زمینه آزادی وجود دارد، لذا به این فکر افتادند تا قبل از ازدواج افراد مدتی را با یکدیگر بگذرانند تا با خصوصیات و روحیات یکدیگر بیشتر آشنا شوند و در واقع نوعی همباشی با یکدیگر دارند. این رویکرد در کشورهای غربی به دلیل فرهنگ حاکم بر ان کشورها نظیر آزادی در برقراری روابط جنسی نتیجه هم داده، به طوری که ۵۰ درصد همباشی‌ها در کشورهای غربی به ازدواج منتج می شود اما این اقدام در کشور ما نه تنها به ازدواج منتج نمی‌شود موجب بی‌بندوباری در جامعه و بی‌توجهی به شرع شده است.


مشکلات اقتصادی جوانان را به فکر ازدواج سفید انداخته است


حسین اقبالی، جامعه‌شناس درباره مضر بودن ازدواج سفید یا همان همباشی در کشورمان به خبرنگار آنا می‌گوید: «جوانان وقتی شرایط ازدواج را ندارند، طبیعی است که برای رفع نیازهایشان به فکر فرو روند و پدیده ازدواج سفید در کشور نیز دقیقاً برای رفع نیازهای طرفین بروز پیدا کرد که البته ما معتقدیم این فرهنگ که از کشورهای غربی وارد ایران شده است با هیچ کدام از تعصبات مذهبی و اجتماعی ما تناسبی ندارد و مضرات این پدیده برای دختران به‌مراتب بیشتر از پسران است. در کشور ما، افراد اغلب به دلیل مسائل جنسی به سمت ازدواج سفید می‌روند و اگر جلوی این شیوه بیمارگونه در جامعه گرفته نشود، می‌تواند پیامدهای ناگواری را برای خانواده‌ها داشته باشد.»


وی ادامه می‌دهد: «البته در کشورهای غربی افرادی که با یکدیگر همباشی می‌کنند، مانند یک زن و شوهر با هم رفتار می‌کنند و فقط ازدواج آنها ثبت نشده است، لذا دو طرف به یکدیگر تعهد دارند اما در ایران به دلیل اینکه هدف فقط رفع نیازهای جنسی است بنابراین تعهدی هم وجود ندارد. ازدواج سفید در ایران با بی‌بندوباری همراه می‌شود و معمولاً موجب سرخورده شدن دختران می‌شود و در نتیجه می‌تواند دختران را از لحاظ روانی با مشکلات جدی روبه‌رو کند.»


این جامعه‌شناس درباره علل بروز همباشی در ایران نیز می‌گوید: «ارضای نیاز جنسی خارج از چارچوب، هزینه بالای ازدواج و مهریه‌های بالا افراد را به سمت ازدواج سفید سوق می‌دهد و جوانان باید بدانند که پیامدهای این کار بسیار ناگوار است. یکی از این پیامدها تنوع‌طلب شدن پسران است و به همین دلیل این افراد دیگر نمی‌توانند به صورت رسمی با فردی ازدواج کنند و اگر هم ازدواج کنند، زندگی آنها به دلیل تنوع‌طلب بودن فرد به طلاق می‌انجامد. یکی دیگر از پیامدهای منفی ازدواج سفید در جامعه، افزایش ناباروری است.»


کمتر از ۱۰ درصد از ازدواج‌های سفید به ازدواج دائم تبدیل می شود


اقبالی ادامه می‌دهد: «تحقیقات نشان داده که کمتر از ۱۰ درصد از همباشی‌ها یا همان ازدواج‌های سفید در ایران به ازدواج دائم منتج می‌شود، چراکه افرادی که به این سمت و سو می‌روند هدفی غیر از ازدواج دارند، لذا نباید انتظار داشت که افرادی که مدتی به صورت غیررسمی با هم بودند بعد از مدتی با یکدیگر ازدواج کنند. هدف همباشی در ایران پاک کردن ازدواج و کمرنگ کردن این مقوله در ذهن جوانان است. بنابراین باید در این زمینه فرهنگ‌سازی شود و هم جوانان و هم والدین باید با پیامدهای منفی ازدواج سفید آشنا شوند و رسانه ملی هم باید در این زمینه اقدام کند، چراکه بسیاری از جوانان از پیامدهای منفی ازدواج سفید آگاهی لازمی ندارند.»


وی می‌گوید: «ناگفته نماند که ازدواج‌های امروزی در کشور با ازدواج‌هایی که در گذشته صورت می‌گرفت قابل مقایسه نیست و در ازدواج‌های فعلی کمتر رنگ و بوی عشق نمایان می‌شود و بیشتر به مسائل مالی پرداخته می‌شود و نتیجه این می‌شود که امروزه جمعیت کثیری از زندانیان را زندانیان مهریه تشکیل می‌دهند. امروزه بی‌صداقتی‌هایی که در آغاز زندگی مشترک رخ می‌دهد، افراد را به سمت طلاق می‌کشاند این در حالی است که در گذشته شرایط اصلاً به این شکل نبود. با این حال با اینکه مشکلات اقتصادی شرایط ازدواج در کشور را تغییر داده اما مسئولان و نهادهای مربوطه باید با فرهنگ‌سازی مناسب جلوی بروز پدیده‌های شومی مانند ازدواج سفید را بگیرند چراکه پیامدهای منفی این معضل اجتماعی می تواند فاجعه به بار بیاورد.»


پر واضح است که ازدواج سفید در کشور ما به هیچ کدام از تعصبات مذهبی و اجتماعی سازگاری ندارد و از همه بدتر اینکه می‌تواند زمینه بروز سایر آسیب‌های اجتماعی را نیز فراهم کند، لذا تا این معضل خطرناک در جامعه گسترش آن چنانی پیدا نکرده است باید جلوی آن گرفته شود تا جوانان از چاله‌ای که ندانسته قرار است در آن سقوط کنند، نجات پیدا کنند.


انتهای پیام/۴۱۷۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر