صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۵ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
رئیس سازمان امور دانشجویان:

تخصیص منابع مالی بیشتر به دانشگاه‌ها نوعی سرمایه‌گذاری است

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: تخصیص منابع مالی بیشتر به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در حقیقت نوعی سرمایه‌گذاری است و اگر اعضای هیئت علمی دغدغه نداشته باشند، در مسیر رشد و هدایت علمی کشور حرکت خواهند کرد.
کد خبر : 637657

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، آیین تکریم محمدعلی لطف الهی یقین، رئیس سابق و معارفه محمد زاد شکویان، رئیس جدید دانشگاه مراغه با حضور هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان برگزار شد.


هاشم داداش‌پور در این آیین با اشاره به اینکه تأمین بخشی از بودجه وزارت علوم در حوزه همسان‌سازی به فروش املاک و مستغلات موکول شده است، افزود: وزیر علوم با جدیت به دنبال تخصیص و جذب اعتبار مورد نیاز است تا دغدغه کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها را کمتر کند.


وی همچنین به لزوم جذب مشارکت خیران برای توسعه مراکز دانشگاهی نیز اشاره و بیان کرد: درود به همه خیّرانی که در دانشگاه‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند و بنده نیز دست خیران فعال در حوزه دانشگاه‌ها را می‌بوسم.


به گفته وی فرد خیّری ساختمان‌های زیادی در دانشگاه گیلان احداث کرده و رئیس وقت دانشگاه نیز در پاسخ به این کار خیر، آرامگاه این فرد را در محوطه دانشگاه جانمایی کرده است. دانشگاه مراغه نیز باید پاسخی برای عنوان «بهشت دیرینه‌شناسان» داشته باشد.


معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: تحقق «دانشگاهی به وسعت شهر» به عنوان شعار دانشگاه مراغه به تعبیری نشان می‌دهد که این مرکز باید جامع‌محور بوده و برای ظرفیت‌ها و عناوین منطقه‌ای همچون «مراغه، بهشت دیرینه‌شناسان» پاسخی درخور داشته باشد.


داداش‌پور افزود: دانشگاه‌ها در طول زمان تغییراتی به خود دیده‌اند و سه نسل از سیاست‌ها شامل علمی، فناوری و نوآوری را پشت سر گذاشته‌اند تا به سمت جامع‌محوری حرکت کنند.


وی اضافه کرد: سیاست‌های علمی فقط دارای کارکردهای تولید دانش بود اما وقتی دانشگاه نسل دوم مطرح شد، حرکت در مسیر فناوری و اقتصادی بودن مورد توجه بیشتری قرار گرفت.


داداش پور اظهار کرد: سیاست‌های نوآوری نیز انتقال نوآوری به جامعه محلی و ایضاً کارآفرینی را هدف گرفته است. بر اساس این سیاست، اتصال دانشگاه به جامعه محلی به یک اصل مهم تبدیل شده تا دانشگاه در خدمت توسعه منطقه باشد.


وی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید جایگاه خودش را در محیط ملی و محلی پیدا کند تا پاسخگوی نیازها و مساله های محیط محلی و منطقه‌ای باشد، بیان کرد: اینجاست که ضرورت توجه به دانشگاه ماموریت‌گرا مشخص می‌شود؛ دانشگاهی که سیاست علمی، فناوری و نوآوری را پشت سر گذاشته است و به بحث‌های کارآفرینی اهمیت می‌دهد.


معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار کرد: دانشگاه باید به بهبود مهارت‌های تخصصی و فنی منطقه کمک کند و اگر دانشگاه از محیط محلی و منطقه‌ای خودش جدا باشد، نمی‌تواند دارایی تولید کند و دارایی صرفاً فیزیکی نیست.


داداش‌پور یادآوری کرد: بلکه دانشگاه باید بتواند به بهبود سرمایه اجتماعی در محیط محلی خودش کمک کند تا از این طریق به توسعه منطقه کمک موثری باشد.


به گفته وی، با این نگرش دانشگاه می‌تواند علاوه بر منطقه، به باز تولید دانش محلی در سطح جهانی عمل کند کما اینکه در حاضر بخشی از تولیدات علمی در سطح جهانی بازتاب روایت‌های محلی است که بازنمایی فراگیر پیدا کرده است.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر