صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۹ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

دانشگاه‌ها در یک قدمی ازسرگیری آموزش‌های حضوری/ تمهیدات لازم برای حضور دانشجویان فراهم می‌شود

نیمسال دوم دانشگاه‎‌ها در حالی آغاز می‌شود که دانشجویان خود را برای حضور در مراکز آموزشی آماده می‌کنند.
کد خبر : 637653

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ پس از تأکید رئیس‌جمهوری برای بازگشت آموزش‌های حضوری، وزیر کشور به‌عنوان فرمانده عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با صدور ابلاغیه‌ای خطاب به وزیران علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بازگشایی کلاس‌های درس دانشگاه‌ها و مدارس را خواستار می‌شود.


احمد وحیدی، وزیر کشور با تأکید بر این امر که در موضوع بازگشایی مدارس و دانشگاه‌های کشور نسبت به‌سلامت دانش‌آموزان و دانشجویان حساسیت زیادی داریم؛ می‌گوید: «تلاش می‌کنیم با تقویت روند واکسیناسیون و همچنین رعایت اصول بهداشتی نظیر استفاده از ماسک ضمن حفظ سلامت دانش‌آموزان و دانشجویان، فرایند تحصیل و آموزش هم شکل گیرد.»


بر اساس این اعلام رسمی؛ وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی برای حضوری شدن کلاس‌های دانشجویان خود را آماده می‌کنند. محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم با بیان اینکه مدارس و دانشگاه‌ها مراکز اصلی علمی و تحقیقاتی کشور هستند؛ می‌گوید: «ادامه تعطیلی مراکز علمی به آینده علمی کشور آسیب می‌زند و برای همین بایستی مقدمات بازگشایی مدارس با دستورالعمل‌های بهداشتی فراهم شود.»


محمدرضا آهنچیان، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این زمینه تأکید می‌کند: «بخشنامه وزارت کشور لازم‌الاجرا است چون مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا را دارد و دانشجویان موظف به انجام آن هستند.»


آهنچیان ادامه می‌دهد: «در مورد جامعه دانشجویی نیز تأکید شده بود دانشجویان مکلف به واکسیناسیون هستند و در غیر این صورت باید تا زمانی که واکسینه نشده‌اند، آزمایش منفی کرونای خود را هر ۱۵ روز یک‌بار به دانشگاه تحویل دهند تا وقتی واکسینه شده و کارت واکسن خود را به دانشگاه ارائه دهند.»


وی بیان می‌کند: «در این بخشنامه تأکید شده واکسیناسیون برای جامعه دانشگاهی الزامی است، اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه‌ها موظف به واکسیناسیون هستند.»


هاشم داداش‌پور، رئیس سازمان امور دانشجویان نیز با اشاره به موافقت ستاد ملی کرونا با بازگشایی دانشگاه‌ها، می‌گوید: «دانشگاه‌ها برای ازسرگیری آموزش حضوری خود را آماده کنند.»


وی تأکید می‌کند: «با موافقت ستاد ملی کرونا و تأکید رئیس‌جمهور اولویت ما، ازسرگیری کامل دانشگاه‌ها از اول نیمسال دوم تحصیلی و بهمن‌ماه است و در همین مسیر آماده دریافت پیشنهادهای معاونان دانشجویی هستیم.»


بر این اساس قرار است در روزهای ۱۴ و ۱۵ بهمن‌ماه معاونان دانشجویی دانشگاه‌های گردهم آیند تا درباره جزئیات ازسرگیری آموزش حضوری تصمیم‌گیری شود.





بیشتر بخوانید:


آموزش مجازی و آزمون حضوری سنخیتی با هم ندارند/ دلیل نگرانی دانشجویان از آموزش مجازی


نیم‌سال دوم ۱۴۰۰-۱۴۰۱ دانشگاه‌ها به‌صورت حضوری برگزاری می‌شود





حضوری شدن دانشگاه علوم پزشکی


در این مسیر دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز در حال حضوری شدن هستند. حمیدرضا اشراقی، مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت درباره تصمیم دانشگاه‌ها برای حضوری شدن عنوان می‌کند: «تصمیم بر این است که همچنان مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا با رویکرد حداکثری به آموزش حضوری پیگیری شود.»


وی اظهار می‌کند: «برای نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ نیز مقرر شده است اولویت اصلی با آموزش حضوری باشد اما دانشگاه‌ها با توجه به شرایط برخی دروس که امکان ادامه آن به‌صورت مجازی وجود دارد را برای گروهی از ورودی‌ها به‌صورت مجازی ارائه کنند. در واقع شیوه تلفیقی و ترکیبی مجازی و حضوری با توجه به شرایط پیگیری می‌شود.»


اشراقی درباره وضعیت ظرفیت خوابگاه‌های علوم پزشکی در زمان نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ و شروع آموزش حضوری دانشگاه‌ها با توجه به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، می‌گوید: «شرایط پروتکل‌های بهداشتی خوابگاه‌ها تغییر نکرده است و همه دانشگاه‌ها می‌توانند از ظرفیت کامل خود برای اسکان دانشجویان استفاده کنند.»


وی در پاسخ به کمبودهای احتمالی ظرفیت خوابگاهی برای همه دانشجویان خوابگاهی می‌گوید: «مقرر شده است مدیران دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی تدابیر لازم را برای ترم جدید به کار بگیرند و در صورت کمبود یا خوابگاه‌های جدید اجاره کنند و یا از امکانات بومی استفاده کنند و شرایط را برای اجاره خوابگاه توسط دانشجویان فراهم کنند.»


حضوری شدن کلاس‌های دانشگاه آزاد اسلامی


بر اساس ابلاغیه وزیر کشور برای حضوری شدن آموزش‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی، مسئولان این دانشگاه نیز در حال تدارک آموزش حضوری هستند. در این زمینه دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است که دانشگاه سه ساحت تربیت و رشد شامل تربیت تخصصی، اجتماعی و مهارتی دارد و در بهترین شرایط تنها می‌توان رشد تخصصی را در آموزش مجازی فراهم کرد. بی‌شک مهارت‌های تعاملی و اجتماعی، مهارتی و اشتغال‌محور در آموزش مجازی رخ نمی‌دهد، بنابراین اصرار دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری کلاس‌ها توجه به هر سه بعد تربیتی دانشگاه است.


به عقیده وی، آموزش برای دانشگاه آزاد اسلامی موضوع اصلی است آنچه برای دانشگاه آزاد اسلامی اهمیت دارد، یادگیری عمیق دانشجویان است. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از دانشجویان انتظار دارد که کیفیت آموزش را مطالبه کنند، چراکه دانشجویان از کم‌فروشی آموزش بیزارند. دانشجویان حاضر نیستند که کیفیت کلاس‌ها، قربانی برخی راحت‌طلبی‌ها شود و اجازه نمی‌دهند آموزش امروز که امیدآفرین فرداست، قربانی برخی راحت‌طلبی‌ها شود. واحدهای درسی کارورزی دانشجویان علوم پزشکی و واحدهای مربوط به کارگاه و آزمایشگاه دانشجویان باید به‌صورت حضوری برگزار شود و پذیرفته نیست که هیچ‌یک از واحدها رفتار دیگری در این خصوص داشته باشند.بنابراین تأکید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر این است که با کاهش آمار ابتلا به کرونا کلاس‌ها حضوری شود. وی آموزش حضوری را باعث ارتقای اعتبار مدرک این دانشگاه می‌داند.


بر این اساس معاونت‌های علوم انسانی و هنر و علوم پایه، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی در دستورالعملی مشترک بر آموزش حضوری تأکید می‌کنند. محمدکاظم کاوه پیشقدم، قائم مقام معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در این باره به خبرنگار آنا می‌گوید: «به دستور رئیس‌جمهور و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کلاس‌ها در نیمسال تحصیلی آینده به‌صورت حضوری برگزار می‌شوند مگر اینکه دستورالعمل‌های بهداشتی و قرمز بودن شهرها این اجازه را ندهد.»


البته بنا بر شرایط استانی درصد محدودی از کلاس‌ها این امکان را پیدا کرده‌اند که به‌صورت مجازی برگزار شود. قائم مقام معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص اعلام کرد که بر این اساس عمده کلاس‌ها در حوزه علوم انسانی حضوری خواهد بود و اساتید و دانشجویان مانند رویه‌های گذشته در کلاس‌ها حضور خواهند یافت.


کلاس‌های رشته‌های علوم پایه، مهندسی و کشاورزی در دانشگاه آزاد اسلامی نیز به‌صورت حضوری برگزار می‌شود. البته برخی از واحدهای دانشگاهی که با تأمین فضا یا مشکلات دیگر مواجه هستند می‌توانند تعداد محدودی از کلاس‌ها را به‌صورت مجازی برگزار کنند.


با این حال به نظر می‌رسد که تقریباً همه دانشگاه‌های کشور به سمت حضوری شدن آموزش‌ها پیش می‌روند چراکه به اذعان بسیاری از مسئولان ادامه آموزش مجازی به وجهه علمی کشور آسیب می‌زند و نمی‌تواند اهداف تعیین‌شده علمی را برآورده سازد.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر