صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۱ - ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
زلفی‌گل مطرح کرد؛

رفاه اجتماعی جامعه با توجه به علوم انسانی محقق می‌شود/ متخصصان علوم انسانی پزشکان روح هستند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پژوهشگاه‌ها با ایفای نقش هدایت‌گری باید پژوهش‌های علمی را هدایت کرده و رفاه اجتماعی را با توجه به علوم انسانی در جامعه محقق سازند.
کد خبر : 637530

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، محمدعلی زلفی‌گل در مراسم معارفه رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی که عصر امروز در این پژوهشگاه برگزار شد، اظهار کرد: امروز ایران اسلامی در منطقه غرب آسیا از نظر علمی رتبه اول دارد و به پاس ایثار شهدا و جانبازان شاهد امنیت چشمگیر در کشور هستیم.


وی افزود: بیش از بیست میلیون دانش‌آموخته دانشگاه‌ها در کشور وجود دارد و در زمینه بومی‌سازی علمی نیز بسیار موفق بوده‌ایم. تولید علم در ایران نسبت به کشورهای رقیب دو برابر است و در زمینه دانایی و ترویج علم نیز موفقیت ارزشمندی داشته‌ایم.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: به قول امیرکبیر مملکتی آبادی می‌شود که مردم دانا داشته باشد. امروز یکی از زیرگروه‌هایی که دانایی جامعه را افزایش می‌دهد رشته‌های علوم انسانی است. اگر می‌خواهیم مردم دانا داشته باشیم باید رشته‌های علوم انسانی را قدر بدانیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها تذکر داده‌اند که رشته‌های علوم انسانی معدن طلا هستند.


زلفی‌گل عنوان کرد: در حقیقت سرمایه‌گذاری در علوم انسانی بهترین نوع سرمایه‌گذاری برای رشد کشور است. متأسفانه در سیستم آموزشی کشور توزیع متوازن استعدادها رخ نمی‌دهد. وقتی استعدادها به طور متوازن توزیع نشود در آینده پازل علمی کشور متوازن نیستند. در بسیاری از دبیرستان‌های تیزهوشان رشته‌های علوم انسانی وجود ندارد. اگر حمایت از رشته‌های علوم انسانی صورت نگیرد ظلم به آیندگان است.


وی خاطرنشان کرد: دانش‌آموز انسانی مدال طلای المپیک فیزیک و ریاضیات می‌آورد ولی در رشته دیگری تحصیل می‌کند چون نگران کار و مسائل اقتصادی است. اولین سوالی که پژوهشگاه باید به آن پاسخ دهد این است که چرا علوم انسانی مهم است و راهکارهای قابل اجرا برای ترویج علوم انسانی در کشور را به دولت ارائه دهد.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: باید سرمایه‌های موجود در کشور را به سمت توسعه اقتصادی هدایت شود و راهکارهای اجرایی در این حوزه نیز باید از سوی متخصصان علوم انسانی ارائه شود. بسیاری از افراد به علوم انسانی علاقه دارند ولی صرفا برای دغدغه‌های اقتصادی به سراغ رشته‌های دیگر می‌روند.


زلفی‌گل ادامه داد: در کشوری مثل آمریکا نخبه‌ترین افراد به تحصیل در رشته‌های علوم انسانی هدایت می‌شوند و برای علوم تجربی نخبگان دیگر کشورها را جذب می‌کنند. در رشته‌های علوم انسانی نوع نگاه انسان به زندگی متفاوت است. با توجه به علوم انسانی رفاه جامعه محقق می‌شود و این علوم سلامت روحی افراد را فراهم می‌کنند. متخصصان علوم انسانی پزشکان سلامت روحی جامعه هستند. پژوهشگاه علمدار هدایت علوم در کشور هستند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر