صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۵ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
دانستنی‌های علمی/ ۳۸۶؛

دلیل شیرین بودن شکر چیست؟

دلیل شیرین بودن شکر واکنشی شیمیایی است که بین مولکول‌های قند و گیرنده‌های چشایی رخ می‌دهد.
کد خبر : 637445

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، شیرینی شکر ناشی از برهم‌کنش شیمیایی بین مولکول‌های شکر و سلول‌های گیرنده طعم شیرین است. این سلول‌ها در جوانه‌های چشایی و سقف دهان انسان وجود دارد. جوانه چشایی یا پرزهای چشایی یا پرزهای چشایی حاوی سلول‌های گیرنده مزه هستند. گیرنده‌های مزه در اطراف سازه‌های کوچکی معروف به پاپیلای زبان واقع در سطح بالای زبان، کام نرم، مری فوقانی، گونه و اپیگلوت قرار دارند.


سطح مولکول‌های قند با جفت‌های اکسیژن هیدروژن یا گروه‌های هیدروکسیل آراسته شده است. این جفت‌ها از طریق جاذبه الکترواستاتیکی به نام «پیوند هیدروژنی» در گیرنده‌های طعم قفل می‌شوند. وقتی این اتفاق می‌افتد زنجیره‌ای از رویدادهای مولکولی رخ می‌دهد که در نتیجه آن سیگنال عصبی به مغز فرستاده می‌شود. مغز سیگنال‌های ارسالی را تفسیر کرده و بدین ترتیب درک طعم شیرینی را به انسان می‌دهد.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ



انتهای پیام/

ارسال نظر