دلیل شیرین بودن شکر چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، شیرینی شکر ناشی از برهمکنش شیمیایی بین مولکولهای شکر و سلولهای گیرنده طعم شیرین است. این سلولها در جوانههای چشایی و سقف دهان انسان وجود دارد. جوانه چشایی یا پرزهای چشایی یا پرزهای چشایی حاوی سلولهای گیرنده مزه هستند. گیرندههای مزه در اطراف سازههای کوچکی معروف به پاپیلای زبان واقع در سطح بالای زبان، کام نرم، مری فوقانی، گونه و اپیگلوت قرار دارند.
سطح مولکولهای قند با جفتهای اکسیژن هیدروژن یا گروههای هیدروکسیل آراسته شده است. این جفتها از طریق جاذبه الکترواستاتیکی به نام «پیوند هیدروژنی» در گیرندههای طعم قفل میشوند. وقتی این اتفاق میافتد زنجیرهای از رویدادهای مولکولی رخ میدهد که در نتیجه آن سیگنال عصبی به مغز فرستاده میشود. مغز سیگنالهای ارسالی را تفسیر کرده و بدین ترتیب درک طعم شیرینی را به انسان میدهد.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/