صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۲ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

انتخابات کمیته ملی المپیک شاید وقت دیگر/ از نبود اراده مسئولان تا چالش‌های پیش‌رو

در حالی که یک ماه و نیم دیگر تا برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک زمان باقی مانده اما به نظر می‌رسد با توجه به نبود اراده و چالش‌های پیش‌رو انتخابات به تعویق بیفتد.
کد خبر : 636628

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، ۲۰ آبان ماه سال جاری بود که در نشست هیئت‌اجرایی کمیته ملی المپیک زمان برگزاری مجع مشخص شد و ۱۷ اسفندماه زمان برگزاری مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک اعلام شد. بدون شک با توجه به پیش‌رو بودن بازی‌های آسیایی هانگژو برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چرا که سال آینده شهریورماه این رقابت‌ها به میزبانی چین برگزار می‌شود و تیم‌های شرکت‌کننده از سال آینده باید به فکر برنامه‌ریزی و برگزاری اردوهای خود باشند؛ از آن طرف کمیته ملی المپیک هم باید شرایط را برای حضور قدرتمند تیم‌ها هموار کند.


در دوره گذشته انتخابات کمیته ملی المپیک، چهار سال پیش در ۲۵ دی‌ماه برگزار شد و یک هفته بعد هم اعضای هیئت‌رئیسه و هیئت‌اجرایی انتخاب و فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. در دوره گذشته سیدرضا صالحی امیری در یک انتخابات تک نفره توانست ریاست کمیته ملی المپیک را در دست بگیرد و تا ۱۷ اسفندماه سال جاری نیز در این جایگاه حضور خواهد داشت. صالحی امیری که در دولت قبلی سابقه کار به عنوان سرپرست وزارت ورزش و البته وزیر ارشاد را هم در کارنامه داشت، در ۴ سال اخیر به خاطر ارتباط نزدیک با دولتی قبلی به خوبی توانست بودجه کمیته ملی المپیک را تأمین و مدیریت کند. همین موضوع باعث بهبود ارتباط او با ورزشکاران و البته فدراسیون‌ها شد. در این دوره با توجه به برگزاری مجامع انتخابات فدراسیون‌های ورزشی در دی‌ماه، زمان برگزاری مجمع به اسفندماه موکول شد تا طبق اساسنامه افرادی که برای انتخابات کمیته قصد ورود دارند از یک ماه قبل بتوانند اعلام آمادگی کنند. پس از مشخص شدن تاریخ زمان مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک، از سوی مسئولان کمیته ملی المپیک بارها صحبت از برگزاری مجمع در زمان مقرر به میان آمد و رئیس کمیته ملی المپیک هم بارها تأکید کرد که انتخابات در زمان مقرر برگزار خواهد شد.


از دبیر تا وزیر برای صندلی کمیته ملی المپیک


با وجود اینکه برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک مهم‌ترین اتفاق ورزشی در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ است و بارها هم تأکید شده که انتخابات در زمان مقرر برگزار خواهد شد اما به نظر می‌رسد انتخابات این کمیته چندان در دستور کار مسئولان ورزش کشور نیست و اقدامات لازم برای برگزاری مجمع از سوی آن‌ها پیگیری نمی‌شود. تقریبا از یک ماه پیش شایعه حضور برخی نفرات برای ورود به انتخابات مطرح شد؛ از صالحی امیری تا وزیر ورزش، مهدی علی‌نژاد، علیرضا دبیر، محمدرضا داورزنی ... نفراتی هستند که نامشان برای حضور در انتخابات کمیته ملی المپیک مطرح شد. البته صالحی امیری که هم‌اکنون سکان هدایت کمیته ملی المپیک را برعهده دارد، هیچ زمانی حاضر نشد به سوال‌های مبنی بر احتمال حضورش در انتخابات پیش‌رو پاسخ روشنی بدهد. هر چند که شنیده شده او در تلاش است که با دولت ارتباط نزدیکی ایجاد کند و در رأس کمیته ملی المپیک باقی بماند.


شایعه حضور وزیر ورزش در انتخابات کمیته ملی المپیک چند وقتی بود که دهان به دهان می‌شد اما وزیر ورزش و جوانان به صراحت چند وقت پیش اعلام کرد قصد ورود به انتخابات کمیته ملی المپیک را ندارد. مهدی علی‌نژاد هم که مدت‌هاست شایعه حضورش در انتخابات کمیته ملی المپیک مطرح است، او در آذرماه سال جاری هم از سمت خود در معاونت قهرمانی و توسعه وزارت ورزش و جوانان کنار رفت و از همان زمان شنیده می‌شود برای انتخابات کمیته ملی المپیک خیز برداشته است. البته شرایط انتخابات کمیته با دیگر بخش‌های ورزش متفاوت است و طبق اساسنامه فقط کسانی می‌توانند برای ریاست و سایر پست‌های هیئت‌ رئیسه نامزد شوند که عضو مجمع باشند. در مورد هیئت‌ اجرایی هم که تکلیف روشن است و رؤسای فدراسیون‌ها رقابت می‌کنند تا اعضای این بخش انتخاب شوند. عضویت در مجمع هم خیلی پیچیدگی ندارد. افراد به واسطه پست‌شان دعوت می‌شوند و اگر یک رئیس فدراسیون بخواهد، می‌تواند فردی را از هیئت‌رئیسه به‌عنوان عضو مجمع به جای خودش معرفی کند که با این حساب رؤسای فدراسیون‌ها نمی‌توانند از بیرون فردی را به جای خود به مجمع بفرستند. با این حساب فقط یک راه برای ورود افرادی که رئیس فدراسیون، عضو هیئت‌رئیسه یا نماینده یکی از بخش‌ها مثل ورزشکاران و ... نیستند، وجود دارد. اینکه به‌عنوان کارشناس خبره معرفی شوند. البته قرار گرفتن در جمع پنج نفره کارشناسان خبره هم شرایط خاصی دارد. یعنی فردی باید معرفی شود که در ورزش شناخته شده باشد و کارنامه قابل دفاعی در حوزه رشته‌های المپیکی داشته باشد.




بیشتر بخوانید؛


برنامه‌ای برای حضور در انتخابات کمیته ملی المپیک ندارم


تا به امروز هیچ‌کس از دولت در مورد انتخابات با من صحبت نکرده است


اعضای ستاد اجرایی کمیته ملی المپیک مشخص شدند


با تعویق احتمالی انتخابات کمیته ملی المپیک؛ سال سرگردانی در انتظار ورزش ایران




ورود سیاسیون به انتخابات کمیته


از آن جایی که در دوره‌های گذشته هم این طور بوده که مردانی از دولت در مسیر کمیته ملی المپیک قرار می‌گرفته‌اند، در این دوره هم حرف و حدیث برای حضور مردانی از دولت برای حضور در انتخابات مطرح شده است؛ البته این دوره نسبت به گذشته ابهامات زیادی وجود دارد و همانطور که پیش از این هم اشاره شد گویا مسئولان ورزش چندان تمایل به برگزاری انتخابات در زمان مقرر ندارند. با این حال یکی از نفراتی که نامش برای حضور در انتخابات کمیته مطرح است و شنیده می‌شود گویا گزینه دولت هم هست، مهرداد بذرپاش است که البته او برای ورود به انتخابات کمیته باید ابتدا عضو مجمع شود؛ اما همان راهی که ۴ سال پیش صالحی امیری طی کرد و به عنوان یک گزینه سیاسی به ورزش رسید و به عنوان کارشناس خبره برای ریاست نامزد شد و پس از آن هم در انتخابات تک نفره رأی آورد؛ پیش روی بذرپاش است. باید دید آیا او این مسیر را طی می‌کند یا خیر. البته بعید نیست این اتفاق رخ بدهد چرا که شنیده می‌شود او یکی از گزینه‌های جدی دولت برای حضور در رأس کمیته ملی المپیک است.


سهل‌انگاری از سوی مسئولان ورزش؟


پیش از این هم گفته شد که گویا برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در زمان مقرر در دستور کار نیست، چرا که اگر این موضوع به صورت جدی از سوی مسئولان پیگیری می‌شد باید الان شاهد اقدامات بیشتری بودیم؛ اما در این مدت تنها زمان برگزاری انتخابات مشخص شد و پس از آن هم در ۱۹ دی‌ماه، اعضای ستاد اجرایی انتخابات کمیته ملی المپیک در آخرین جلسه هیئت‌اجرایی مشخص شدند و از آن زمان به بعد دیگر شاهد اتفاق جدی مانند برگزاری نشست یا جلسه نبودیم. بدون شک اولین اقدام ستاد اجرایی انتخابت کمیته ملی المپیک، تدوین آیین‌نامه است، با توج به ابلاغ اساسنامه جدید کمیته ملی المپیک، آیین‌نامه باید یک بازنگری شود، تصمیم‌گیری در مورد فرایند انتخابات، زمان نام‌نویسی نامزدها و شرایط آن‌ها در آیین‌نامه مشخص شود. اما ستاد اجرایی انتخابات کمیته ملی المپیک هنوز در جهت تدوین آیین‌نامه هیچ اقدامی انجام نداده و این نشان می‌دهد گویا عزم جدی برای برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در زمان مقرر خود وجود ندارد؛ چرا که تدوین آیین‌نامه هم کار زمان‌بری است. طبق قانون، آیین‌نامه اجرایی انتخابات کمیته ملی المپیک پس از اینکه در ستاد اجرایی تدوین شد باید در هیئت‌رئیسه بررسی و به تصویب برسد؛ پس از آن که قابلیت اجرا پیدا می‌کند باید در کمیته بین‌المللی المپیک و مجمع کمیته ملی المپیک هم به تصویب برسد که این پروسه زمان بر است و هنوز هم ستاد اجرایی کمیته ملی المپیک اقدامی جدی در خصوص آن انجام نداده است.


موانع بزرگ سر راه انتخابات کمیته ملی المپیک برداشته می‌شود؟


با توجه به اینکه تکلیف دو فدراسیون المپیکی ژیمناستیک ، دوچرخه‌سواری و به تازگی وزنه‌برداری هنوز مشخص نیست، این موضوع می‌تواند یک مانع بزرگ بر سر راه برگزاری انتخابات باشد، چرا که طبق اساسنامه، فدراسیون‌هایی که در برنامه بازی‌های المپیک قرار دارند به علاوه اعضای ایرانی کمیته بین‌المللی المپیک و نیز قهرمانان المپیک عضو مجمع همواره باید اکثریت آرا مجمع را تشکیل دهند.۲۹ فدراسیون المپیکی وجود دارد که به همراه ۶ ورزشکار المپیکی، ۳۵ رای مهم مجمع را به خود اختصاص می دهند و حالا سه فدراسیون المپیکی وضعیت نامشخصی دارند.


از طرفی فدراسیون اسلامی ورزش زنان هم عضو مجمع است که با توجه به استعفای عرب عامری، این فدراسیون هم باید تعیین تکلیف شود. البته فدراسیون اسلامی ورزش زنان در این سال‌ها عملاً هیچ فعالیتی نداشته است و جزء اینکه تنها نماینده‌اش را به مجمع عمومی کمیته ملی المپیک می‌فرستاده، هیچ فعالیتی نداشته است. هشت سال پیش پس از انحلال فدراسیون اسلامی ورزش زنان و در شرایطی که فضای ورزش زنان تغییرات زیادی کرده بود این فدراسیون مجدداً احیا شد تا دوباره با حضور زنان مسلمان و محجبه در میدان‌های ورزشی فعالیت خود را آغاز کنند، اما در سال ۸۹ فعالیت این فدراسیون منحل شد، تا اینکه در سال ۹۷ الهه عرب عامری از سوی مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش وقت به عنوان سرپرست فدراسیون اسلامی ورزش زنان انتخاب شد، او در نخستین گام خود برای کشورهای اسلامی به عنوان اعضای سابق این فدراسیون دعوتنامه ارسال کرد تا مجمع انتخاباتی را برگزار کند، اما در طول این سه سال فدراسیون ورزش زنان مورد بی‌توجهی قرار گرفت و با توجه به اینکه این فدراسیون ساختمانی هم در اختیار نداشت، عرب عامری از سمت خود استعفا داد و این فدراسیون امروز بلاتکلیف‌ترین بخش در حوزه زنان است. اولین سوالی هم که به ذهن می‌آید این است که ضرروت احیای این فدراسیون چه بود و چرا مورد بی‌توجهی قرار گرفت؟! حالا در آستانه انتخابات کمیته ملی المپیک، با توجه به اینکه فدراسیون اسلامی ورزش زنان عضو مجمع کمیته ملی المپیک است و با این وضعیت بلاتکلیف چه شرایطی دارد؟!


هیئت‌اجرایی و مهم‌ترین مأموریت‌های پیش‌رو


در حالی که تقریبا یک ماه و نیم دیگر تا برگزاری انتخاب کمیته ملی المپیک زمان باقی مانده، هیئت‌اجرایی هم مأموریت‌های مهمی پیش‌رو دارد تا شرایط برگزاری انتخابات را هموار کند، در حال حاضر رئیس آکادمی ملی المپیک یکی از اعضای مجمع است که کسی هم‌اکنون این عنوان را ندارد و تنها کیکاووس سعیدی دبیرکل کمیته ملی المپیک به‌عنوان سرپرست فعالیت می‌کند، بنابراین در اولین اقدام باید صالحی امیری پیشنهاد خود را برای انتخاب رئیس به هیئت‌اجرایی اعلام و اعضا هم آن را تصویب کنند.


همچنین انتخاب دو نماینده باشگاه‌های ورزشی فعال در رشته‌های المپیکی، انتخاب دو (زن و مرد) از میان مربیانی و یا داورانی که در بازی‌های المپیک شرکت کرده‌اند از دیگر ماموریتی است که هیئت‌ اجرایی باید انجام دهد. انتخاب پنج کارشناس خبره در امور بازی‌های المپیک به پیشنهاد رئیس و تصویب هیئت‌ اجرایی انجام می‌شود که باید دو نفر از آنها از بانوان و یک نفر از بین کارشناسان حوزه ورزش دانش آموزی باشند. در واقع جنگ اصلی بر سر خبرگان ورزشی است؛ چرا که برخی از بیرون تمایل دارند به عنوان خبرگان ورزشی به مجمع ورود کنند؛ اعضای هیئت‌اجرایی هم که بدون فدراسیون هستند تمایل دارند در این مسیر سهمی داشته باشند، از این رو به نظر می‌رسد این موضوع با چالش‌های زیادی همراه باشد؛ به خصوص اینکه همین چند روز پیش تعدادی از کاشناسان تربیب‌بدنی با ارسال نامه‌ای به اعضای هیئت‌اجرایی کمیته ملی المپیک نسبت به انتخاب افراد سیاسی به عنوان خبره ورزشی در مجمع کمیته ملی المپیک هشدار دادند. آنها در نامه خود این درخواست را داشتند که هیئت‌ اجرایی افراد سیاسی را به عنوان خبره ورزشی انتخاب نکند.


با توجه به این شرایط و از همه‌ مهم‌تر نبود اراده برای برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک و چالش‌های که پیش‌رو است، تعویق انتخابات کمیته ملی المپیک متحمل به نظر می‌رسد؛ اتفاقی که به ضرر ورزش ایران است چرا که بازی‌های آسیایی هانگژو در شهریورماه سال ۱۴۰۱ برگزار می‌شود و با توجه به حساسیت این رقابت‌ها برای ورزش ایران به نظر می‌رسد باید شاهد برگزاری انتخابات کمیته به بعد از این رقابت‌ها باشیم و در نهایت آن چیزی که عائد ورزش ایران می‌شود دوران گذرا و بلاتکلیفی است.


انتهای پیام/۴۰۵۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر