صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۵ - ۲۹ دی ۱۴۰۰
به بهانه روز ملی هوای پاک؛

مرگ تدریجی انسان‌ها با آلودگی هوا/ استارت‌آپ‌های فضاپایه به نجات بشر می‌آیند

روز ملی هوای پاک یادآور اهمیت آسمان آبی و هوای بدون وجود گازهای آلاینده است.
کد خبر : 635907

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، ۲۹ دی ماه در تقویم رسمی کشورمان به عنوان روز ملی «هوای پاک» نام‌گذاری شده است. این روز فرصت خوبی است تا همه مردم اندکی در مورد اهمیت آسمان آبی و هوای پاک در زندگی روزمره بیندیشند. باتوجه به وضعیت بحرانی آلودگی هوا در کلان‌شهرهای کشور انتظار می‌رسد که مردم و مسئولان در کنار هم برای رفع این چالش زیست محیطی بکوشند و فرصت تنفس در هوای بدون ذرات آلاینده را برای نسل‌های آینده ایران مهیا سازند.




بیشتر بخوانید:


افزایش حجم گازهای آلاینده همچنان ادامه دارد/ خراسان جنوبی پاک‌ترین استان کشور




امروز بسیاری از کشورهای جهان با معضل آلودگی هوا درگیر هستند و وجود ذرات آلاینده‌ای نظیر دی‌اکسید کربن، اکسیدهای ازت، ازن، دی‌اکسید نیتروژن و دی‌اکسید گوگرد زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های تنفسی است. اگرچه ممکن است آسیب‌های ناشی از تنفس هوای آلوده برای انسان‌ها در کوتاه مدت مشخص نشود ولی طبق بررسی پزشکان وجود ذرات سمی در هوا سبب ابتلای شهروندان به بیماری‌هایی نظیر سرطان ریه، آسم، برونشیت مزمن، انسداد ریه، ذات‌الریه، نارسایی‌های قلبی و بیماری‌های روانی می‌شود.


آسیب‌های شدید و غیرقابل جبران آلودگی هوا به بدن انسان و سایر جانداران سازمان‌های فضایی در سراسر دنیا را به تکاپو انداخته است که با استفاده از ماهواره‌های موجود در مدار زمین وضعیت آب‌وهوایی از لحاظ غلظت گازهای آلاینده را به طور مستمر بررسی کنند. به همین منظور برای شناسایی میزان آلودگی جوی نیاز به اندازه‌گیری و بررسی تغییرات آلاینده‌ها در لایه‌های تروپوسفر و استراتوسفر است. امروزه با استفاده از سنجش از دور و تصاویر ماهواره‌ای امکان اندازه‌گیری تغییرات گازها و آلاینده‌های مختلف در جو در مقیاس جهانی امکان‌پذیر است.


خوشبختانه در چند سال اخیر تعداد استارت‌آپ‌های فضاپایه تا حد زیادی در کشور افرایش یافته و فرصت کاربردی‌سازی گسترده‌تر اطلاعاتی دریافتی از ماهواره‌های برای پایش آلودگی هوا فراهم شده است. هم اکنون این مجموعه‌های خلاق ضمن همکاری با سازمان فضایی ایران تصاویر دریافتی از ماهواره‌ها را تحلیل کرده و اطلاعات مفید و کاربردی را در زمینه غلظت گازهای آلاینده در مناطق مختلف کشور ارائه می‌دهند. به عنوان مثال اخیراً سازمان فضایی ایران با بهره‌گیری اطلاعات ارائه شده از سوی استارت‌آپ‌های فضاپایه تصاویری را منتشر کرد که نشان می‌دهد غلظت گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن در آبان ماه سال ۱۴۰۰ نسبت به آبان سال گذشته بیش از ۲۱ درصد افزایش یافته است.




بیشینه غلظت دی اکسید نیتروژن در آبان ۱۳۹۹





درصد تغییرات میانگین و بیشینه دی اکسید نیتروژن آبان ۱۴۰۰ نسبت به آبان ۱۳۹۹



همچنین تصاویر ارسالی از ماهواره‌های هواشناسی جزئیات بسیار دقیقی از وضعیت فراوانی گردوغبار در کشور را نمایش می‌دهد. بدون شک مسئولان و مدیران دستگاه‌های مربوطه می‌توانند با استفاده از این اطلاعات برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت رفع معضل ذرات معلق را برطرف سازند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر