تسهیل روند تحصیل دانشجویان افغانستانی در ایران/ شهرهای مجاز برای تحصیل کدامند؟
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ دانشگاههای ایران همواره پذیرای دانشجویان کشورهای همسایه بودهاند حال با وجود اتفاقات سیاسی افغانستان شرایط تحصیل دانشجویان این کشور در دانشگاههای ایرانی بیش از پیش فراهم میشود چراکه بسیاری از دانشجویان این کشور به دلیل همسایه بودن با ایران به دانشگاههای کشور درخواست پذیرش دادهاند و هماکنون بسیاری از این دانشجویان در دانشگاههای داخلی مشغول به تحصیل هستند و عدهای نیز قصد دارند در آینده نزدیک وارد دانشگاههای ایران شوند.
البته آمار دقیقی از حضور دانشجویان افغانستان در کشور وجود ندارد اما از حدود ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی که در ایران تحصیل میکنند حدود ۴۰ درصد آنها دانشجویان افغانستانی هستند. به گفته علاءالدین بروجردی، معاون امور بینالملل و دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی به آنا؛ ۱۸ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند.
در این میان برای حضور قانونی دانشجویان افغانستانی در کشور دستورالعملی نگاشته شده تا بتوانند در رشتهها و شهرهای در نظر گرفته شده تحصیل کنند. به گفته بروجردی در این زمینه؛ دانشجویان افغانستانی میتوانند در شهرهای در نظر گرفته شده دانشگاهها و رشتههای مدنظر خود را انتخاب کنند.
جعفر رازقی، سرپرست اداره کل دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان درباره امکان تحصیل دانشجویان افغانستان در شهرهای مختلف به خبرنگار آنا میگوید: «دانشجویان افغانستانی میتوانند در شهرستانهای تبریز، ارومیه، اردبیل، کرج، ایلام، بوشهر، تنگستان، جم، دشتستان، دشتی، دیر، عسلویه، کنگان، تهران، شهرکرد، بیرجند، بجنورد، مشهد، اهواز، گتوند، زنجان، سمنان، زاهدان، شیراز، قزوین، قم، سنندج، کرمان، کرمانشاه، یاسوج، گرگان، گنبد، ساری، رشت، اراک، بندرعباس، همدان، یزد تحصیل کنند.»
به گفته بروجردی دانشجویان افغانستانی مقیم میتوانند در شهرهای اعلام شده از سوی وزارت علوم تحصیل کنند اما دانشجویان غیرمقیم در ۶۳ واحد منتخب در نظر گرفته شده امکان تحصیل دارند.
بیشتر بخوانید:
استقبال دانشگاههای ایران از دانشجویان افغانستانی
دانشجویان افغانستانی، یک سوم تا یک چهارم شهریه را پرداخت میکنند
امکان تحصیل در رشتههای مختلف
دانشجویان افغانستانی امکان تحصیل در اکثر رشتههای دانشگاههای ایرانی را دارند اما پذیرش اتباع غیر ایرانی در رشتههایی که منجر به ایجاد تعهدات استخدامی برای جمهوری اسلامی ایران کند و همچنین رشتههای تحصیلی فیزیک اتمی، فیزیک هستهای، فیزیک مولکولی (پلاسما)، فیزیک ذرات بنیادی، مهندسی پلاسما، مهندسی ایمنی (گرایش بازرسی فنی و حفاظت هواپیما)، مهندسی تعمیر و نگهداری (هلیکوپتر و هواپیما)، مهندسی هوا فضا، مهندسی هوانوردی (خلبانی، ناوبری هواپیما، تعمیر و نگهداری هواپیما، خلبانی هلیکوپتر و مراقبت پرواز)، علوم نظامی، الکترونیک هواپیمایی، تعمیر و نگهداری گرایش مخابرات امن)، مهندسی فناوری ماهواره و مهندسی کامپیوتر (گرایش رایانش امن) ممنوع است.
امکان حضور اتباع خارجی در هر یک از آزمونها
هر یک از اتباع غیر ایرانی از جمله افغانستانی که متقاضی شرکت در آزمونهای سراسری هستند، باید واجد شرایط و ضوابط اعلام شده در دفترچههای راهنمای هر یک از آزمونهای ذیربط باشند و در زمان انتخاب رشته، محل تحصیل خود را با توجه به شرایط و ضوابط مربوط انتخاب کنند.
فقط اتباع غیر ایرانی مقیم جمهوری اسلامی ایرانی و دارای اقامت قانونی، مجاز به ثبتنام یا شرکت در آزمونهای سراسری هستند و در صورت شرکت اتباع غیر ایرانی مقیم سایر کشورها، پذیرش آنان لغو میشود. متقاضیان برای اقامت باید ویزای اقامت دریافت کنند که خوشبختانه تمهیدات لازم برای دریافت الکترونیکی ویزا برای این دانشجویان فراهم شده است.
اتباع غیر ایرانی، مجاز به انتخاب رشتههای تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در مناطق ممنوعه تردد و اسکان اتباع خارجی نیستند. بدیهی است در صورت پذیرش و اعلام قبولی متقاضیان غیر ایرانی در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی واقع در مناطق ممنوعه، پذیرش آنان در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی همان سال، لغو میشود.
مطابق مصوبات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همه پذیرفتهشدگان غیر ایرانی آزمون سراسری در دورههای روزانه (در همه رشتهها و مقاطع تحصیلی غیرپزشکی) موظف به پرداخت شهریه تحصیلی طبق مصوبات هیئتامنای دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حداکثر به میزان ۸۰ درصد شهریههای دورههای نوبت دوم (شبانه) هستند.
انتهای پیام/۴۰۴۰/پ
انتهای پیام/