صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۵ - ۳۰ دی ۱۴۰۰
چمنیان در گفت‌وگو با آنا:

نیاز به اصلاح حلقه مفقوده کیفیت در فوتبال ایران داریم/ بحران مدیریت آکادمی سرخابی‌ها ادامه دارد

کارشناس فوتبال گفت: حلقه مفقوده کیفیت در فوتبال ایران را می‌توان اصلاح کرد اگر از قوانین مثبت بین‌المللی الگوبرداری کنیم.
کد خبر : 635823

عباس چمنیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، با اشاره به این موضوع که بحران کیفیت فوتبال باشگاه‌های ایران هر ساله وخیم‌تر می‌شود، اظهار کرد: در سال‌های اخیر به جز بازی‌های خاصی که بر حسب اتفاقات زیبا بوده، بیشتر مسابقات به احتمال قریب به یقین تماشایی نیست و این موضوع قبل از شروع مسابقه قابل حدس است. اگر حساسیت‌های تعلق خاطر هواداران به برخی تیم‌های خاص وجود نداشت الان مسابقات حداقل بیننده را داشت. در جریان بازی‌ها به غیر از برخی حرکات انفرادی اندک بازیکنانی که یک مسابقه را در فوتبال ایران زیبا می‌کند، برنامه‌های گروهی زیبا و جذابی ندیدیم. دلیل آن هم ریشه در تفکرات حاکم بر لیگ برتر فوتبال ایران و دیگر تورنمنت‌های داخلی است.


وی ادامه داد: تا زمانی که تیم‌ها کسب نتیجه را اولویت خود قرار می‌دهند و دلیل چنین نمایشی نیمکت لرزان مربیان است، نباید انتظار بیشتری داشت. چرخه مربیان ثابت است و تفکر جدیدی را شاهد نیستیم. خیلی از مربیان با وجود آنکه کیفیت خاصی ندارند و بارها رخ داده عامل سقوط تیمی شده‌اند یا در جایگاهی پایین‌تر از آنچه تیمی را تحویل گرفته بودند، پس داده‌اند باز هم در فصل بعد یا در همان فصل سرمربی تیم دیگری می‌شوند تا اصل بقای مربی مانند اصل بقای انرژی در فوتبال ایران ادامه یابد. جابه‌جایی مدیران و مربیان هر ساله وجود دارد ولی به خاطر ثبات اشخاص تفکر جدیدی اضافه نمی‌شود. رسانه‌ها نیز بیشتر به حواشی می‌پردازند که البته خروجی این فوتبال هم موضوع دیگری را برای پیگیری ندارد. ضمن اینکه شرایط بازگشت تماشاگران فراهم نمی‌شود تا با حضورشان به کیفیت فعلی معترض شوند. تمامی این اتفاقات باعث شده تا سطح کیفی فوتبال ایران دچار افت محسوسی شود.


سرمربی پیشین تیم ملی نوجوانان با یادآوری این موضوع که با روند فعلی نمی‌توانیم در سطح بین‌المللی موفقیت بزرگی را رقم بزنیم، تأکید کرد: نزدیک به ۳۰ سال است هیچ تیمی از ایران نتوانسته در رده باشگاهی به قهرمانی آسیا دست یابد. در تیم ملی هم لژیونرها عصای دست سرمربی بودند و در مجموع موفقیت مهمی به دست نیامده است. برچسب حرفه‌ای شدن و یدک کشیدن این عنوان باید دارای الزامات مدونی با الگوبرداری از نهادهای بین‌المللی باشد. ضمن اینکه قانون نانوشته حرفه‌ای توسط مدیران، مربیان، بازیکنان و هواداران رعایت شود. سطح الزامات قانونی به‌گونه‌ای باشد که فضای آلوده به حاشیه‌ها و مسائل کم‌ارزش از بین برود و جای خود را به رشد و توسعه هدفمند بدهد. حداقل مدیران لیگ برتری چنین روندی دارند و برنامه‌های استراتژیک ارائه می‌کنند. بیشتر شاهد بیانیه دادن علیه یکدیگر هستیم که کمکی به حل فوتبال نمی‌کند. اگر کماکان از اصل فوتبال دور شویم، مسلماً نباید انتظار داشت در هوای فضای پر حاشیه و تیره و تار پیشرفتی کرد. چنین روندی ناکامی را به همراه دارد.




بیشتر بخوانید:





وی یادآور شد: باید باشگاه‌های ما به صورت صحیح نه به شکل ظاهری بتوانند ایرادهای خود را در رده‌های پایه برطرف کنند. تا زمانی که باشگاه‌ها از منابع دولتی بهره‌مند می‌شوند، نباید انتظار موفقیتی داشت. هزینه باید با فایده همراه شود و بدون فایده هدر رفتن زمان است و چنین موضوعی کاملاً ملموس است. در حالی که هزینه‌های هدفمند می‌توانند اتفاقات مهمی را رقم بزنند و در بخش‌های اسپانسرینگ و مارکتینگ شاهد ظهور استعدادهای متعددی باشیم. در سطوح مختلف باید شرایط اصولی و اثربخش پیش برود و مغایر با قوانین مثبت بین‌المللی عمل نکنیم چون خروجی چنین رفتارهایی کاملاً مشخص است.


چمنیان خاطرنشان کرد: در بحث تولید بازیکنان، چهره‌هایی مانند امیرحسین حسین‌زاده در سطوح پایه درخشیده و حالا دیده می‌شوند. بهره‌برداری از چنین ظرفیت‌هایی می‌تواند جوابگوی اتفاقات مهمی باشد ولی باید استعدادهای بی‌نظیر فوتبال‌مان را مدیریت کنیم. بحران مدیریت آکادمی در بسیاری باشگاه‌های شاخص حتی سرخابی‌ها باعث شده آنها برای تأمین هزینه‌های باشگاه بازیکنان پایه را برون‌سپاری کنند و به باشگاه‌های دیگر بفروشند. حضور در تیم‌هایی که شاخص نیستند مانع دیده شدن استعدادها و سوختن قابلیت‌های آنها می‌شود. باشگاه‌هایی مانند فولاد خوزستان، سپاهان و گل‌گهر سیرجان در زمینه بازیکنان پایه خوب عمل می کنند و با حفظ استعدادها درآمدهای خوبی در سطح بزرگسالان کسب می‌کنند. اگر نتوانیم از بدیهیات نجات یابیم در عمل اتفاقی نمی‌افتد. تنها در صورتی که مسیر انتقال بازیکنان پایه از نونهالان تا بزرگسالان سامان یابد، حلقه مفقوده کیفیت فوتبال ایران اصلاح می‌شود و شاهد بروز استعدادهای نابی خواهیم بود.


انتهای پیام/۴۰۴۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر