صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۳ - ۲۸ دی ۱۴۰۰
شهردار تهران:

قفل ساخت‌وساز در تهران باز می‌شود/ بدهکاری ۶۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری به بانک‌ها

علیرضا زاکانی گفت: از برج ۵ سال ۹۸ شرایطی را ایجاد کردیم که تعداد مجوزها برای ساخت به یک‌هشتم کاهش یافته است، باید شناخت شهر و افزایش پروانه‌ها قفل ساخت‌وساز باز شود.
کد خبر : 635607

به گزارش خبرنگار شهری گروه جامعه خبرگزاری آنا، علیرضا زاکانی، شهردار تهران صبح امروز با حضور در صحن شورای شهر تهران به تشریح جزئیات بودجه سال ۱۴۰۱ پرداخت و گفت: بودجه سال قبل ۴۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بسته شده بود که با اصلاحیه صورت‌گرفته این رقم به ۳۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تغییر کرد و ما مکلف شدیم در مسیر تحقق آن گام برداریم.


بدهکاری ۶۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری به بانک‌ها


زاکانی با بیان این‌که برای پر کردن خلأها و کاستی‌های گذشته در شهرداری تهران نیازمند کار جدی هستیم، افزود: تقویم مالی نشان می‌دهد تا پایان امسال ۶۰ هزار میلیارد تومان به بانک‌ها بدهکاریم و بدهکاری قطعی ما به پیمانکاران نیز ۸۵ هزار میلیارد است. ۴ سال پیش حمل و نقل عمومی را با ۷ هزار اتوبوس تحویل داده‌اند و اکنون ۲۲۵۰ اتوبوس تحویل ما شده است، عملاً یک‌سوم نیاز شهر تأمین می‌شود و این کاستی‌ها در کنار بدهی‌ها شرایط سخت بودجه‌ای را فراهم می‌کند.


وی با اشاره به این‌که بودجه‌ای که امروز تقدیم می‌شود، ویژگی‌های خاص خودش را دارد و در راستای رویکردهای تحولی مجموعه مدیریت شهری است گفت:‌ سیاست‌های ما بر اساس ۴ راهبرد، ۱۴ سیاست و ۹۰ کلان پروژه در شهر تهران تعریف شده و علاوه بر این قبل از تعیین این اجزا و عناصری که شورای شهر برای بودجه ۱۴۰۱ ابلاغ کرده بود مدنظر قرار گرفته است البته این بودجه مبتنی‌ بر برنامه سوم توسعه شهر تهران نوشته شده هر چند معتقدیم این برنامه دچار خلأهایی است.


به گفته شهردار تهران این بودجه دوبخشی بسته شده یک بخش از ویژگی‌های بودجه و بخش دیگر مبتنی بر تعهدهای ما به عنوان حداقل خواهد بود که بر اساس آن ۵۶ هزار و ۸۶۹ میلیارد تومان اعتبار دیده‌ایم که ۵۱ درصد نسبت به سال گذشته رشد بودجه‌ای داشته‌ایم و بخش دوم که مبتنی بر آن نیازمند مجوز از سوی شورای شهر هستیم ناظر بر مشارکت‌ها است که ده‌ها هزار میلیارد تومان ارزش دارند اما امکان برآورده کردن آن از مسیر بودجه‌های سنواتی شهرداری نیست و می‌توانیم با مشارکت عمومی به آن دست پیدا کنیم.


زاکانی با اشاره به اینکه شهرداری مجوز دارد در ۴۴ هزار هکتار از بافت پیرامونی شهر در ۹ بخش پروژه‌هایی را بارگذاری کند، گفت: اما از این وسعت تنها در یک نقطه (شیان) تا به حال بهره‌برداری شده است و برای سال آینده ما در نظر داریم که در ۵ نقطه که ۵ هزار هکتار فضا را در بر می‌گیرد سرمایه‌گذاری کرده و هتل‌های ۵ ستاره بسازیم. تهران دچار فقر هتل است و می‌توانیم از این طریق این مشکل را برطرف کنیم.


قفل ساخت‌وسازها در تهران باز می‌شود


زاکانی افزود: ما با دست خودمان به ساخت‌وساز در تهران قفل زده‌ایم و از سال ۹۱ طرح تفصیلی صادر شد ۳۰ تا ۳۳ هزار مجوز ساخت‌وساز صادر می‌شد و از برج ۵ سال ۹۸ شرایطی را ایجاد کردیم که تعداد مجوزها به یک‌هشتم کاهش یافته است و بسیار مهم است که با درک درستی از شهر با افزایش پروانه‌ها این قفل ساخت‌وساز را باز کنیم.


وی مسکوت ماندن ساخت‌وساز در بافت‌های ناپایدار و فرسوده و در معرض خطر را یکی از معضلات این رویکرد دانست و ادامه داد: تعهدات ویژه‌ای انجام گرفته تا با معاونت شهرسازی این قفل‌ها را از پای ساخت و ساز در تهران باز کنیم.


وی ادامه داد: هویت ورزشی و نشاط شهری نیز بسیار اهمیت دارد. روح و تعالی شهر نیز مورد تأکید ما است و ما تعهداتی در این زمینه داریم. توجه ما در حال حاضر معطوف به ایجاد مسجد در ۱۰۰ پارک و رفع نیازهای شهر مثل ایجاد پاسگاه است. شهرداری باید به اورژانس نیز برای کاهش زمان رسیدن به بیماران و کاهش این زمان که ۱۸ دقیقه است ورود کند.


زاکانی بیان کرد: ۳۵۲ پارک را نیز نشانه‌گذاری کردیم تا محصور و ایمن شوند تا بانوان و دختران بتوانند به‌راحتی از آنها استفاده کنند. بنا داریم مدیریت شهری را از یک نهاد خدماتی به یک نهاد خدمت‌گذار اجتماعی تبدیل کنیم و در حال ایجاد تمهیدات برای این امر هستیم.


وی افزود: قرارگاه آسیب‌های اجتماعی که در تهران فعال است و در حال ایجاد تحول در شهر است، یکی از این موارد است. شهرداری به دنبال حمایت از خانواده معتاد، آموزش کودک کار و غیره است.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر