صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۰ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۴

نتیجه بازی دانشجویان در MIT پنجره هوشمند قابل تنظیم بود + ویدئو

یک تحقیق در دانشگاه MIT آمریکا منجر به ساخت پنجره‌هایی شد که کاربر می‌تواند مقدار نور عبوری از آنها را به‌طور دقیق تنظیم کند یا اینکه با استفاده از نرم‌افزار این کار را به خود پنجره واگزار کند.
کد خبر : 63544

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از وب‌سایت دانشگاه MIT، دنیای علم و فناوری در نقطه‌ای از تحول خود قرار دارد که تمامی رشته‌ها و زمینه‌ها با یکدیگر در تلاقی هستند و احتمال کاربری نتایج یک زمینه در زمینه‌ای کاملا غیر مرتبط (تا امروز) بسیار بالاست. آخرین دستاورد دانشمندان و دانشجویان مؤسسه تکنولوژی ماساچوست، MIT، یک دلیل محکم برای اثبات این ادعاست.


محققان این مؤسسه موفق شدند نوعی پلیمر بسازند که می‌تواند از یک مانع سیاه رنگ برای نور، به یک جسم کاملا شفاف بدل شود و نور را از خود عبور دهد. این پلیمر لاستیک شکل که «پلی‌دی‌متیل سیلوکسین» نام دارد، این خاصیت خود را با الگوی بسیار دقیق و قابل محاسبه ارائه می‌دهد.


فرانسیسکو لوپز خیمنز، یکی از اعضای گروه تحقیق درباره انگیزه و نحوه شکل‌گیری این پروژه توضیحاتی داد که شکل عجیبی از کار علمی در MIT را به تصویر می‌کشد.


لوپز در این‌باره گفت: «با همکلاسی‌ها این پلیمر را ساخته بودیم و برای سرگرمی داشتیم بازی می‌کردیم. حین بازی متوجه شدیم که میزان شفافیت این پلیمر با اعدادی که از معادلاتمان به‌دست میاوریم، همبستگی عجیبی دارد. این همبستگی عددی، ایده‌ای بود برای آغاز یک پروژه تحقیقی که منجر به ابداع یک استفاده مهم برای این پلیمر شد».


در واقع خاصیت بسیار مهم و منحصر به فرد این پلیمر که به‌صورت کاملا تصادفی توجه محققان را جلب کرد، عاملی است که آن‌ را ارزشمند می‌کند. این خاصیت به این شکل است که می‌توانید با استفاده از داده‌های عددی معادله گروه‌ها، میزان نوری را که از دسته‌های روی هم قرار گرفته این پلیمر در حالت‌های فشاری مختلف عبور می‌کند، به‌طور دقیق محاسبه کنید.


با استفاده از این ویژگی، می‌توان پنجره‌های هوشمندی تولید کرد که به‌تناسب آب‌وهوای منطقه، مقدار نور عبوری از خود را تغییر می‌دهند؛ به‌عنوان مثال در مناطق گرمسیر این پنجره نور خورشید کمتری به اتاق راه می‌دهد و در مناطق سردسیر، بالعکس.


با استفاده از این ویژگی می‌تواند تغییرات دمای اتاق دراثر هوای بیرون را به حداقل رساند و گامی بسیار مهم در زمینه جلوگیری از اتلاف انرژی در محیط‌های خانگی و اداری برداشت که حتی ممکن است در برخی مناطق هزینه خنک یا گرم کردن محیط را به صفر برساند.


محققان در این تحقیق همچنین با افزودن رنگ‌دانه‌ها میکرونی به این پلیمر موفق شدند به‌غیر از رنگ سیاه، آن را در رنگ‌های دیگر نیز تولید کنند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر