صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۲ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۴

وزیر بهداشت خبر داد: تشکیل موسسه ارزیابی و اعتباربخشی مستقل

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عنوان کرد: به منظور ایجاد سامانه ارزیابی مستقل از دانشگاه‌های علوم پزشکی، موسسه‌ای تحت عنوان «موسسه ارزیابی و اعتباربخشی» در حال شکل گیری است.
کد خبر : 63495

به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از فصلنامه اعتباربخشی سلامت، دکتر سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، اظهار کرد: متاسفانه استانداردهای اعتباربخشی به عنوان ابزار مدیریت کیفی مبتنی بر تعداد کارکنان، طراحی نشده و پیاده سازی دقیق این استاندارد‌ها می‌تواند ابزاری مناسب برای ایجاد بهره وری در بیمارستان‌ها شود. البته این امر مشروط به بازنگری مواردی است که جنبه مستندسازی صرف داشته و موجب تأثیر منفی بر عملکرد بالینی پرستاران شده که این امر از سال گذشته در دست اقدام است.


وی با توجه به تمهیدات وزارت بهداشت برای رعایت اصل بی‌طرفی در ارزیابی مراکز دولتی و غیردولتی، گفت: به منظور ایجاد سامانه ارزیابی مستقل از دانشگاه‌های علوم پزشکی، موسس‌های تحت عنوان «موسسه ارزیابی و اعتباربخشی» در حال شکل گیری است که در قالب نهاد عمومی غیردولتی و با اهداف عام المنفعه فعالیت خواهد کرد. این اقدام براساس ماده ۳۸ قانون برنامه پنجم توسعه، در سال جاری آغاز و امید آن می‌رود که دوره‌های بعدی ارزیابی اعتباربخشی توسط ارزیابان مستقل این موسسه انجام شود.


وزیر بهداشت، افزود: در سال جاری با تشکیل کارگروه های متعدد و با استفاده از تجربه پیاده سازی دو مرحله از اعتباربخشی، نسبت به سبک سازی محتوای استاندار‌ها و با رعایت اصول بین المللی، این مهم آغاز شده و امیدواریم تا پایان سال جاری استانداردهای جدید با رویکرد تمرکز استاندارد‌ها بر بالین بیماران ابلاغ و اجرا شود. لازم به ذکر است دو دوره گذشته نیز همکاران ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی با ‌‌نهایت بی‌طرفی و عدالت تلاش خود را در انجام ارزیابی بی‌طرفانه به عمل آوردند. اما براساس استانداردهای جهانی موجود، ارزیابی خارجی ضروری است که در سال آینده به آن پرداخته خواهد شد.


هاشمی در خصوص کنترل‌های وزارت بهداشت برای رعایت سلامت فرآیند اعتباربخشی و جلوگیری از اعمال نفوذ در نمره دهی و درجه بندی بیمارستان‌ها و پیشگیری از برقراری رابطه ناسالم مالی بین ارزیابان و بیمارستان‌ها نیز خاطرنشان کرد: درخصوص اطمینان از سلامت فرآیند اعتباربخشی، در حال حاضر تیم‌های ارزیابی ویژه از ستاد وزارتی تشکیل شده که در دو مقطع حین ارزیابی و مرحله رسیدگی به اعتراضات به صورت ممیزی نتایج ارزیابی را اتفاقی و یا سیستماتیک ارزیابی مجدد می‌کند.


وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی مدیران وزارت بهداشت، برخلاف تجارب موفق جهانی، در مقابل برونسپاری امور اجرایی صرف از قبیل عملیات ارزیابی اعتباربخشی به شدت مقاومت می‌کنند؟ گفت: رویکرد مبنایی سلامت در کشور استفاده حداکثری از تمامی استعداد‌ها و ظرفیتهای موجود در بخشهای دولتی و خصوصی است. در همین راستا، موسسه مستقل غیردولتی در حال شکلگیری است و ارزیابان حرفهای تحت برنامه‌ها و استانداردهای وزارت بهداشت در این موسسه آموزش دیده و برنامه ارزیابی را انجام خواهند داد.


وزیر بهداشت در مورد آینده اعتباربخشی و ارزشیابی بیمارستان‌ها در ایران نیز تصریح کرد: اعتباربخشی در تاریخچه کشورهای توسعه یافته و موفق در مراحل اولیه پیاده سازی بوده و نیاز به حداقل ۷ تا ۱۰ سال کار مستمر در عرصه های اجرایی آن دارد. این تجربه در مدل هایی مانند JCI آمریکا و ACI کانادا تجربه شده است. لذا کشور ما با گذشت دو دوره از اجرای ارزیابی اعتباربخشی، مسیر بهبود را طی کرده و به زودی با رویکرد عملیاتی کردن سنجههای این استاندارد در امر پیاده سازی هرچه موفق‌تر آن پیش خواهیم رفت و در چشمانداز بلندمدت استانداردهای ملی اعتباربخشی ایران، تحت همافزایی مراجعه بینالملل این مدل از استانداردسازی قرار خواهد گرفت و بدون شک تجربه موفق کشور ما در منطقه، می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر کشورهای خاورمیانه باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر