صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۳ - ۲۳ دی ۱۴۰۰

ردیابی انفجارهای سریع رادیویی مرموز با دستاورد جدید ممکن شد

دستاورد جدید به دانشمندان اجازه می‌دهد تا انفجارهای سریع رادیویی مرموز را در زمان واقعی ردیابی کنند.
کد خبر : 634557

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، دانشمندان در دره «اوکناگن» یک رصدخانه رادیویی عظیم که به رصد پدیده‌های رادیویی کیهانی اختصاص دارد، پدیده جدیدی را پدیده کشف کردند. اوکناگن، به عنوان دره اوکناگن و گاهی اوقات منطقه اوکناگن شناخته می‌شود. این دره در استان بریتیش کلمبیای کانادا است. این تلسکوپ رادیویی که آزمایش نقشه‌برداری شدت هیدروژن کانادا نامیده می‌شود، تلسکوپ رادیویی تداخل‌سنجی در رصدخانه رادیو اخترفیزیک در بریتیش کلمبیا کانادا است که از چهار آنتن استوانه‌ای با گیرنده رادیویی تشکیل شده است.


در واقع هدف این رصدخانه، تشخیص امواج رادیویی از گاز هیدروژن در اوایل کیهان بود. امروزه از این تلسکوپ برای اهداف دیگری مانند شناسایی و مطالعه انفجارهای سریع رادیویی استفاده می‌شود. در نجوم رادیویی، انفجار سریع رادیویی یک پالس رادیویی گذرا است که به اندازه انرژی خورشید در سه روز انرژی آزاد می‌کند.


ستاره‌شناسان از دانشگاه ویرجینیای غربی و همکارانش، اولین انفجار معروف «لوریمر» را در سال ۲۰۰۷ با استفاده از تلسکوپ رادیویی شناسایی کردند. قبل از اینکه آزمایش نقشه‌برداری شدت هیدروژن در سال ۲۰۱۸ عملیاتی شود، اخترشناسان تنها چند انفجار سریع رادیویی را نیز شناسایی کرده بودند. علی‌رغم این فهرست روبه‌رشد رویدادها، هنوز بحث‌های زیادی درباره عوامل ایجاد آن‌ها وجود دارد.


انتهای پیام/۳۰۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر