بهرهبرداری از استعدادهای درخشان در توانمندی سیستم آموزش
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامهریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانشآموزان مستعد بهعنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راهاندازی شد.
بیشتر بخوانید:
حرکت چرخ پژوهش و آموزش با شور دانشجویی
مروری بر کارنامه و چشمانداز پژوهشگران جوان در بهبهان
«متاورس» ایرانی با چشماندازی جهانی
اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعالسازی فعالیتهای خودجوش دانشآموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیتپذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانشآموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانشآموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایتهای معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیتمحوری جایگزین تسهیلاتمحوری شده است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیتهای پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.
خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبهپروری» برای آشنایی بیشتر با فعالیتها، دستاوردها و برنامههای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان با محبوبه خطابخش رئیس این باشگاه گفتوگو کرده است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان با اشاره به روند راهاندازی این باشگاه اظهار کرد: باشگاه پژوهشگران جوان واحد فلاورجان سال ۱۳۷۷ راهاندازی و تاکنون با مسئولیت مدیر پژوهشی و اعضای هیئت علمی اداره شده است.
اجرای طرحهای پژوهشی بنیادین توسط پژوهشگران
محبوبه خطابخش در پاسخ به این پرسش که مهمترین فعالیتهای شاخص و موفقیتهای اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان واحد فلاورجان در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟ عنوان کرد: مهمترین فعالیتهای باشگاه در زمینههای علمی پژوهشی، اجرای طرحهای پژوهشی بنیادین و چاپ مقالات علمی پژوهشی و ISI در مجلات معتبر و کنفرانسهای ملی و بینالمللی بوده است.
وی اضافه کرد: در طول مسئولیت اینجانب از سال ۹۲ تاکنون علاوه بر فعالیتهای پژوهشی و برگزاری مسابقات مختلف بهویژه در هفته پژوهش، بهرهبرداری از نیروهای استعداد درخشان در توانمندسازی سیستم آموزشی بهویژه مهارتهای عملی آزمایشگاهی در دستور کار قرار داشته و با انعقاد قرارداد برای نیل به این هدف پیش رفته و در درآمدزایی دانشگاه بهویژه در بخش ساها مؤثر بوده است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد فلاورجان درباره مهمترین فعالیتهای حال حاضر باشگاه و سیاستگذاریهای پیش رو بیان کرد: اکنون به دلیل پایان قرارداد، اجرای کارگاههای تخصصی برعهده باشگاه پژوهشگران نیست و برگزاری کارگاههای عمومی و وبینارهای آموزشی برای اعضا در دستور کار قرار دارد.
اجرای کارگاهها و وبینارهای آموزشی بهصورت مجازی
خطابخش در پاسخ به این سؤال که در دوره کرونا چه عملکردی داشته و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شدهاید؟ بیان کرد: در دوران بحران کرونا اجرای کارگاهها و وبینارهای آموزشی بهصورت مجازی برای اعضا و انجمنهای علمی در دستور کار قرار گرفت و به انجام رسید.
وی در پاسخ به این پرسش که در راستای آخرین سیاستها و برنامههای ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامههایی پیشرو دارید و دستور کارها چیست؟ توضیح داد: برگزاری کارگاهها و وبینارهای آموزشی و آمادهسازی برای شرکت در مسابقات برای اعضا و انجمنهای علمی مدنظر است.
بیشتر بخوانید:
کمک به پژوهشگران با تسهیل آییننامهها و حذف بخشنامههای دستوپاگیر
اشتغال دانشجویان در تعامل با شهرکهای صنعتی
جذب دانشجویان در بازار کار با ارتقای برنامههای مهارتی
مشکلگشایی پایاننامههای دانشجویی در صنعت
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد فلاورجان درباره تعداد انجمنهای علمی دانشجویی زیرمجموعه باشگاه متذکر شد: انجمنهای علمی دانشگاه شامل زیستفناوری نوین، زیستشناسی سلولی مولکولی، میکروبیولوژی و پرستاری مامایی هستند.
خطابخش درباره برنامههای آینده باشگاه برای پیشرفت انجمنهای علمی یادآور شد: برنامههای پیشبینیشده برای اعضای انجمنهای علمی در راستای آموزشهای تخصصی و آمادهسازی اعضا برای مسابقات ملی و بینالمللی است. آمادهسازی و جهتدهی اعضا در مسیر پژوهشهای تحقیقاتی بروندانشگاهی از دیگر برنامههای در دستور کار است.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/پ
انتهای پیام/