سهم ۴۰ درصدی لوازم خانگی قاچاق از بازار /گارانتی کالاهای قاچاق ادامه دارد
به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی، صنعت تعاون گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، با وجود ممنوعیت واردات لوازمخانگی، عرضه کالاهای خارجی بهصورت محسوسی ادامه دارد، در پی بازدید میدانی خبرنگار آنا از بازار اَمین حضور، مشاهده شد که برخی از مراکز فروش در انبارها و بیرون از مغازه اقدام به فروش لوازم قاچاق میکنند و به گفته برخی از فعالان این حوزه، سهم کالای قاچاق به ۴۰ درصد میرسد و ارائه ضمانتنامه توسط برخی از شرکتها، روند خرید لوازم خانگی قاچاق را تسهیل میکند. با وجود مشکلات مختلف، درخواست برای لوازمخانگی قاچاق در کشور زیاد است. سود مناسب فروش محصولات قاچاق باعث افزایش استقبال برخی از فروشندگان لوازم خانگی و فروشندگان فضای مجازی شده است، کالاهایی که بهصورت غیرقانونی وارد کشور شدهاند بهراحتی در بازار تخلیه، انبارداری و بهصورت شخصی تضمین و فروخته میشود.
ادامه سهم خواهی دو برند بزرگ لوازم خانگی از بازار ایران
عباس هاشمی دبیر کل انجمن صنایع لوازمخانگی ایران معتقد است که شاید برندهای لوازمخانگی علاقه چندانی برای بازگشت به ایران نداشته باشند چراکه هنوز قاچاق را دارند و از آن برای فروش بخشی از محصولات خود استفاده میکنند.
وی ادامه میدهد «قاچاق امروز به ابزاری برای ورود دوباره برندهای لوازمخانگی به بازار ایران تبدیلشده است. شرکتهایی که در روزهای تحریم کشور ما را ترک کردند؛ حالا با استفاده از قاچاق میخواهند بخشی از سهم بازار ایران را در اختیار داشته باشند».
بیشتر بخوانید:
صنایع لوازمخانگی کشور پیشرفتهای مطلوبی داشته است
واردات لوازمخانگی کرهای حتی برای مرزنشینان ممنوع شد
تاخت و تاز لوازم خانگی قاچاق با اجرای ناقص سامانه جامع تجارت
تولیدکنندگان لوازمخانگی باور دارند که راه مقابله با این مشکل به دست خودشان است. هاشمی میگوید«اگر موضوع ارتقای کیفیت تولیدات داخل، قیمتگذاری مناسب تولیدات داخل و تأمین صحیح بازار مورد توجه قرار بگیرد وفاداری به مشتری ایجاد خواهد شد. در این شرایط دیگر کسی سراغ کالاهای قاچاق نخواهد رفت».
کاهش ۶۴ درصدی قاچاق لوازمخانگی
طبق اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ۸ ماه ابتدای امسال یکهزار میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان لوازمخانگی قاچاق وارد کشور شده است که نسبت به قاچاق ۳ هزارمیلیارد تومانی این حوزه در سال ۹۹ کاهش ۶۴ درصدی داشته است اما هنوز این حجم از قاچاق آسیبی برای صنعت لوازمخانگی داخلی محسوب میشود.
حمیدرضا دهقانینیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه در حوزه قاچاق لوازمخانگی تاکنون کشفیات بزرگی انجام شده و ما منکر قاچاق لوازمخانگی نیستیم، میگوید «باید به این نکته توجه کرد که موضوع مقابله با قاچاق لوازمخانگی در مقایسه با قاچاق مواد مخدر خیلی پیچیدهتر است، مواد مخدر بهراحتی در هر مکانی قابلتشخیص است و مردم هم با آن مخالف هستند و گزارش میدهند، اما بسیاری از لوازمخانگی قاچاق، با چشم قابلتشخیص نیستند که قانونی وارد کشور شده است یا بهصورت قاچاق و همین موضوع، مقابله با قاچاق لوازمخانگی را دشوار میکند».
وی ادامه میدهد «اینکه ما تصور کنیم یک قاچاقچی اینقدر کمهوش است که کالای بزرگی مثل یخچال را یکپارچه وارد کشور کند، نشان میدهد شناخت ما به موضوع قاچاق درست و دقیق نیست، بهعنوانمثال یک شرکت کرهای در گذشته قطعات مختلف لوازمخانگی را جدا جدا از گمرکات متفاوت وارد کشور میکرد و سپس این قطعات را در داخل کشور به یکدیگر متصل میکرد و محصول نهایی را تحویل مشتری میداد».
تشدید برخورد با قاچاق لوازم خانگی
اکبر پازوکی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان لوازمخانگی تهران در گفتوگو با خبرگزاری آنا با اشاره به وضعیت بازار لوازمخانگی میگوید «بازار لوازمخانگی به دلیل کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمتها با رکود جدی مواجه است، البته باید اذعان کرد که در لوازمخانگی گرانفروشی نداریم بلکه به دلیل بالا رفتن هزینههای تولید و قیمت مواد اولیه با افزایش قیمت مواجه هستیم».
وی با بیان اینکه این صنف متولی مقابله با کالای قاچاق نیست، ادامه میدهد «وظیفه اتحادیه اطلاعرسانی به فروشندگان برای ثبتنام در سامانه جامع تجارت بهمنظور خرید و فروش کالای با کد رهگیری، ثبت قیمت بر روی کالا و نصب مجوز در ورودی فروشگاه است، عمده فروش کالای قاچاق در فضای مجازی صورت میگیرد در این میان برخی از فروشندگان که مجوز ندارند نیز اقدام به فروش کالاهای قاچاق میکنند».
پازوکی بیان میکند «برخورد با قاچاق کالا از گذشته نیز وجود داشته است و اتحادیه نیز از ابتدای سال با افزایش بازرسیها به دنبال مجوز دار کردن واحدهای صنفی هستیم، در سال ۹۷ با ممنوعیت واردات لوازمخانگی و عدم توان تولیدکنندگان داخلی برای تأمین نیاز کشور، میزان قاچاق نیز شدت گرفت».
به گفته وی؛«افزایش آگاهی در سطح رسانههای جمعی میتواند فرهنگ استفاده از لوازم قاچاق که منجر به بیکاری کارگران ایرانی میشود را کاهش دهد».
پازوکی با بیان اینکه کیفیت لوازمخانگی داخلی افزایشیافته است، بیان میکند«در اوایل ممنوعیت واردات لوازمخانگی خارجی به دلیل عدم آمادگی تولیدکنندگان داخلی، خدماتدهی ضعیفی را شاهد بودیم و از سوی دیگر تنوع محصولات داخلی به نسبت رقبای خارجی بسیار کم بوده است، اما با بروزرسانی خدمات میزان رضایت مردم نیز در حال افزایش است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/