افزایش حقوق باید متناسب با تورم باشد/ جسارت دولت در حذف ارز ترجیحی قابل تحسین است
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، مهرداد گودرزوند چگینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۹ دیماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱، ضمن گرامیداشت قیام ۱۹ دی مردم ایران و گرامیداشت یاد و خاطره اولین شهید انقلاب سید یونس حسینی رودباری که طلبهای از شهرستان رودبار در قم بود و توسط دژخیمان رژیم طاغوتی پهلوی به شهادت رسید، گفت: جا دارد در ابتدا از تلاشها و رشادتهای دولت برای رفع مشکلات و معضلاتی که طی دهههای گذشته برای این دولت باقی مانده است، تشکر میکنیم.
وی ادامه داد: برخی نکات مهم در لایحه بودجه مشکلات عدیدهای را برای مردم به وجود خواهد آورد، یکی از نکات برجسته موضوع ارز ۴۲۰۰ تومانی است. در حال حاضر این یارانه که روی ارز ۴۲۰۰ تومانی اعمال میشود، به درستی به دست مردم نمیرسد، اما تجربه نشان داده هرگاه ارز دو نرخی را به تک نرخی تبدیل کردهایم، شوک بزرگی به بازار وارد و چند صد درصد تورم به اقتصاد کشور تحمیل شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه راه جایگزین برای حذف ارز ترجیحی به هیچ عنوان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ شفاف و مشخص نیست، اضافه کرد: آنچه که مسئولان دولتی عنوان میکنند این است که پرداخت نقدی قرار است جای ارز ۴۲۰۰ تومانی را بگیرد، اما باید در نظر داشت که این پرداختهای نقدی همواره کشور را با تورمهای جدی مواجه کرده است.
گودرزوند چگینی تصریح کرد: دولت حتی پس از اینکه لایحهای دوفوریتی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ارائه داد، هیچ مدل جایگزینی برای این مهم نداشت و این مسئله قطعاً اقتصاد کشور را با مشکل جدی مواجه خواهد کرد.
وی یکی دیگر از ایرادات لایحه بودجه را کم کردن ردیفها برشمرد و ادامه داد: کم کردن ردیفها موجب افزایش لابیگری و ایجاد رانت خواهد شد، همچنین یکی دیگر از مشکلاتی که کم کردن ردیفها ایجاد خواهد کرد، عدم پاسخگویی دستگاهها به نمایندگان مجلس است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، اخذ مالیات را نیز یکی دیگر از مسائلی دانست که میتواند منجر به ایجاد معضل برای مردم شود و در این خصوص بیان کرد: در شرایط رکود اقتصادی افزایش درآمد مالیاتی دولت، جیب مردم را خالی کردن است و این مسئله مردم را تحت فشار قرار خواهد داد.
گودرزوند چگینی، میانگین افزایش حقوق ۱۰ درصدی را نیز یکی دیگر از ایرادات لایحه بودجه برشمرد و تصریح کرد: در برنامه توسعه تأکید شده افزایش حقوق باید متناسب با تورم موجود در جامعه ارتقا پیدا کند.
وی، افزایش سنوات خدمت از ۳۰ سال به ۳۲ را نیز یکی دیگر از مشکلات لایحه بودجه برشمرد و گفت: این موضوع نیز باید در برنامه توسعه و نه در لایحه یک سال بودجه مدنظر قرار گیرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، اختصاص اعتبارات صندوق پیشرفت و توسعه را بدون ضابطه خواند و گفت: نمیدانیم با این لایحه بودجه باید برای این موضوع از چه کسی یا دستگاهی سؤال بپرسیم.
گودرزوند چگینی، جسارت دولت در حذف ارز ترجیحی را قابل تحسین برشمرد و در عین حال گفت: این موضوع نباید منجر به فشار به اقشار ضعیف شود، یقیناً پرداختهای مالی منجر به فشار به اقشار ضعیف جامعه خواهد شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/