صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۱ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۴
در جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران مطرح شد

هزینه شهرک‌های فناوری از بخش‌های صنفی و خدماتی تامین می‌شود

دوازدهمین جلسه هیات امنای استان مازندران با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با هدف تصویب بودجه و برنامه ششم استان برگزار شد.
کد خبر : 63359

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر حمید میرزاده در جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی را پاسخ به یک نیاز و مطالبه اجتماعی دانست.


او گفت: «متاسفانه سالانه ده‌ها هزار نفر از دانشجویان دارای مدرک تحصیلی لیسانس یا فوق‌لیسانس برای ادامه تحصیل به خارج از کشور می‌روند و ارز زیادی هم به همین دلیل از کشور خارج می‌شود. علاوه بر این خروج دانشجویان از کشور تبعات فرهنگی را به همراه دارد. بنابر این وظیفه اسلامی و ملی ما ایجاب می‌کند که برای توسعه علمی کشور و پاسخ به تقاضای بالای اجتماعی ظرفیت‌های لازم از جمله استاد، فضای آموزشی و تجهیزات لازم را برای امر تحصیلات تکمیلی فراهم کنیم.»


در این جلسه دکتر نیاز آذری، رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران به ارائه گزارشی درباره وضعیت این واحد پرداخت و گفت: «از 135 مرکز علمی در استان مازندران، 14 مرکز آن متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است. همچنین از 220 هزار دانشجوی این استان، 65 هزار و 840 نفر آن‌ها یعنی حدود 30 درصد از دانشجویان کل استان، در دانشگاه آزاد اسلامی به تحصیل مشغول‌اند.»


نیازآذری درباره تعداد اعضای هیات علمی این استان گفت: «از 2هزار و 125 عضو هیات علمی این استان حدود 55درصد آن متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است.»


او درباره شاخص اعضای هیات علمی به دانشجو افزود: «از سال 92 تا 94، حدود 43 نفر در این استان جذب شده‌اند. در حال حاضر نسبت اعضای هیات علمی یک به 41 است که با در نظر گرفتن اعضای هیات علمی تمام وقت و نیمه وقت(همگن) این نسبت یک به 31 است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران ایجاد کیفیت در سطوح مختلف تحصیلات تکمیلی، در توسعه فعالیت‌های پژوهشی و فناوری و تنوع بخشی به درآمدها از طریق طرح‌های اقتصادی دانش‌بنیان و سرمایه گذاری و ایجاد انضباط مالی را از اهداف برنامه ششم این استان برشمرد.



دکتر دانشیان رییس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی نیز درباره تعداد رشته‌محل‌های این استان گفت: «از سال 92 تا کنون تعداد رشته محل‌های کارشناسی‌ارشد به 567 رشته‌محل و تعداد رشته‌محل‌های دکتری به 167 رشته‌محل افزایش یافته است.»


او افزود: «در این استان تعداد رشته‌محل‌ها اعم از کاردانی و کارشناسی در سال 92 از هزار و 271 رشته‌محل به هزار و 916 رشته‌محل افزایش یافته است.»


هزینه شهرک‌های فناوری از بخش‌های صنفی و خدماتی تامین می‌شود


مهندس محسن هاشمی، معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی درباره وضعیت پروژه‌های عمرانی واحدهای استان مازندران گفت: «این استان در حال حاضر دارای 11 هزار مترمربع پروژه عمرانی با پیشرفت 60درصد است که برای اتمام آن نیازمند 9 میلیارد تومان نقدینگی است.»


او در این جلسه بر ضرورت ایجاد شهرک‌های شفا در مراکز استان تاکید کرد و افزود: «طرح ایجاد شهرک‌های فناوری از سال 74 به تصویب رسید و در دولت اصلاحات اولین کلنگ احداث آن در مجاورت شهرک پردیس زده شد که با وجود گذشت 20 سال از آن به طرح موفقی تبدیل شده است.»


هاشمی گفت: «دکتر میرزاده با ورود به دانشگاه آزاد اسلامی، طرح ایجاد شهرک‌های فناوری آزاد را نیز در دستور کار خود قرار داد. بنابر این مقرر شد هر استان یک شهرک فناوری ایجاد کند. این شهرک‌ها طوری طراحی شده اند که هزینه‌های آن از محل بخش‌های صنفی و خدماتی پیش‌بینی شده در آن تامین شود.»


در ادامه این جلسه، بودجه این استان در زمینه درآمد و هزینه 339 میلیارد تومان و از حیث منابع و مصارف 432 میلیارد تومان به تصویب اعضا رسید.


سند توسعه واحدهای دانشگاهی استان مبتنی بر آمایش سرزمینی و برنامه ششم دانشگاه آزاد اسلامی، با اعمال اصلاحاتی تصویب و مقرر شد اصلاحاتی که مدنظر جلسه بوده، در کمیسیون دائمی هیات امنای استان مطرح شود و تایید کمیسیون دائمی هیات امنا به منزله مصوبه هیات امنا باشد و درنهایت به اطلاع اعضای هیات امنا برسد.


هم‌چنین اختیار میزان افزایش شهریه در مورد رشته‌های غیرپزشکی استان، به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران تفویض شد تا واحدها بتوانند با هدف رقابت با دیگر دانشگاه‌های استان و جذب دانشجو؛ شهریه را با افزایش زیر 15 درصد و یا حتی بدون افزایش، در نظر گیرند.درباره این موضوع، تأکید شد شهریه پایه برای دانشجویان فعلی دانشگاه آزاد اسلامی، همچنان بدون تغییر باقی بماند.


در ادامه، واگذاری اختیار تصویب طرح‌های دانش‌بنیان در شورای اقتصاد دانش‌بنیان استان و همچنین اختصاص قسمتی از شهرک شفا به احداث واحدهای مسکونی برای کارکنان و اعضای هیات علمی شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی استان، از دیگر مصوبات این جلسه بود که به اتفاق آرا به تصویب رسید.




انتهای پیام/

ارسال نظر