صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۴۴ - ۱۶ دی ۱۴۰۰

پنجمین مراسم سالگرد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی برگزار شد

امروز ۱۶ دی ماه پنجمین مراسم سالگرد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی با حضور خانواده مرحوم هاشمی و برخی از اصلاح طلبان برگزار شد.
کد خبر : 633157

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا مراسم پنجمین سالگرد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی امروز(پنج‌شنبه ۱۶ دی ماه) با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در دولت دوازدهم، حسین مرعشی دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی، خانواده مرحوم هاشمی و برخی از اصلاح طلبان برگزار شد.


در این مراسم ابتدا محسن هاشمی گفت: امسال پنجمین سالروز رحلت ایت الله هاشمی رفسنجانی که در ۱۵ دی ماه سال ۹۵ رخ داد با ایام فاطمیه مصادف شد و عنایتی که آقای هاشمی به حضرت فاطمه زهرا داشت، سالروز را در روز شهادت حضرت فاطمه زهرا برگزار کنیم.


وی ادامه داد: فوت حاج عسی جعفری خادم امام را تسلیت عرض می‌کنم، به‌خاطر دارم ایت الله هاشمی هر موقع که می‌خواست در مورد حضرت زهرا داشته باشد اول خودش می‌گریست، او در سفری که به عربستان داشت به فدک رفت و در مسجد حضرت زهرا نماز خواند.


رئیس شورای شهر سابق اظهار کرد: آیت الله هاشمی در یک جلسه‌ای گفت که من در جوانی که به فکر مبارزه بودیم مبارزه اصلی را مبارزه با استبدا و استعمار می‌دانستیم و در سال ۴۳ که فراری بود از سربازی کتاب اکرم فوعیزه را ترجمه کرد، او گفت بعد از انقلاب احساس کردیم مشکل دیگری وجود دارد، و در آن زمان مسئله افراط را مطرح کرد که معضل برخی انقلاب از جمله انقلاب ایران شده است.


وی ادامه داد: افراط یک موضوع ذهنی است که مبارزه با ان سخت است و برنامه دقیقی می خواهد با رجوع به زندگی ایت الله هاشمی در می‌یابیم که او مورد هجمه افراطی‌ها بود و شخصیتی مثل اقای حجاریان هم مورد تهاجم افراطی‌ها قرار گرفت.


محسن هاشمی گفت: طبیعی است که در مقابل افراط اعتدال قرار دارد و میلنه روی در برابر تند روی است، اگر می‌خواهیم اعتدال را حفظ کنیم راهی جز اعتدال نداریم و هر قدر دیرتر از افراط دور نشویم ریزش بیشتری داریم.


وی افزود: ایت الله هاشمی و شهید سلیمانی شناخت خوبی نسبت به هم داشتند، آیت الله هاشمی سردار سلیمانی را فردی شجاعت توأم با منطق می‌دانست و شهید سلیمانی هم در روز تشیع پیکر آیت الله هاشمی گفت که کم‌تر عالمی را پیدا می‌کنید که عمری به با برکتی آیت الله هاشمی داشته باشد.


پس از محسن هاشمی، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در دولت دوازدهم، گفت: با اینکه بعد از مسئولیت دولتی بنا به مصاحبه و سخنرانی نداشتم ولی به دلیل علاقه به آقای هاشمی قبول سخنرانی کردم.


وی ادامه داد: امروز هم سالروز ارتحال آیت الله هاشمی و شهادت حضرت زهرا (س) است، شهادت حضرت زهرا را تسلیت عرض می‌کنم و امیدواریم خداوند به آبروی حضرت زهرا مشکلات کشور ایران را بر طرف کند.


جهانگیری گفت: در ۱۵ دی ماه خبر رحلت آقای هاشمی را شنیدیم و هنوز مردم این واقعه را درک نکرده بودند که در دی ۹۸ سردار بزرگ اسلام حاج قاسم سلیمانی توسط تروریست‌های آمریکایی به شهادت رسید، همچنین واقعه هواپیما اوکراینی رخ داد که بنده به خانواده‌های آنها نیز تسلیت عرض می‌کنم.


معاون اول دولت دوازدهم اظهار کرد: مراسم سااگرد آیت االه هاشمی فرصتی مناسبی برای بررسی اندیشه‌های اوست، هر منصفی که به تاریخ معاصر ایران نگاه کند در می‌یابد نام او در میان فعال‌ترین و اثر گذارترین مدیران انقلاب می‌درخشد، قدرت شناخت مرحوم هاشمی از او متفکری چند بعدی با مدیریت قوی ساخته بود.


وی ادامه داد: هاشمی رفسنجانی مثل بسیاری از مردم ایران با سخت کوشی از روستا به شهر آمد، آقای هاشمی همیشه محذور این مسئله بود که مملکت درگیر مشکلات عدیده‌ای است، عجب است که هاشمی با درس حوزه و تمرکز بر مفاهیم قرآنی همیشه فعالیت قرآنی می‌کرد.


جهانگیری با بیان اینکه هاشمی همیشه درگیر سازندگی کشور بود، اظهار کرد: مردم ایران با درگذشت امیر کبیر غم بزرگی را تجربه کردند، او در دوران صدارت خود عظیم‌ترین توسعه‌ها را در ایران انجام داد، اما این دوران با شکوه خیلی زود تمام شد و مردم ایران تا عصر کنونی منتظر ظهور امیر کبیری جدید بودند که هاشمی رفسنجانی پا به رکاب گذاشت.


معاون اول رئیس جمهور در دولت دوازدهم عنوان کرد: در موقعی که هاشمی در مقام مسئولیت نظام بود خود را همیشه در معرض مشاوره مدیران جمهوری اسلامی قرار می‌داد، آیت الله هاشمی تسلط بسیار کاملی نسبت به توسعه داشت و انسان در نگاه آقای هاشمی محور توسعه قرار می‌گرفت و همین نگاه باعث تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی شد، معتقدم ماندگارترین کار آقای هاشمی تاسیس دانشگاه بود.


وی ادامه داد: آقای هاشمی همواره معتقد به حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور بود، در واقع هاشمی به یک ایران مدرن و صنعتی می‌اندیشید و باعث افتخار روحانیت است که بسیاری از تکنوکرات‌ها در اندیشه‌های تکنوکراتی در مقابل آقای هاشمی احساس ضعف کنند.


جهانگیری اظهار کرد:  اگر پتروشیمی‌های ساخته شده در زمان آقای هاشمی نبود ما چگونه می‌توانستیم در این جنگ اقتصادی ارز مورد نیاز کشور را تامین کنیم و ان شالله این جریان ساخت پتروشیمی کماکان ادامه داشته باشد، هاشمی در سطح ملی دنبال عزت و اقتدار کشور بود و در سطح بین المللی به دنبال تنش زدایی و تعامل بود که بر این اساس در زمان او ما روابط بسیار خوبی با کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی داشتیم.


جهانگیری با بیان اینکه هاشمی همیشه به دنبال مردم سالاری دینی بود گفت: آیت الله هاشمی همیشه خود را در معرض رای مردم قرار می‌داد و بنده آخرین حکمی که از ایشان گرفتم حکم ریاست ستاد انتخاباتی‌شان بود.


وی ادامه داد: دو روز بعد از رد صلاحیت نزد ایشان رفتم و او گفت که رابطه من با رهبری و نظام خیلی خوب است و من هیچ تغییری نکردم، شما هم این‌گونه باشید، برخی طراحی‌هایی دارند تا رابطه من را با نظام دچار مشکل کنند، بر این اساس من هم که در انتخابات سال ۹۶ تایید شدم و در انتخابات سال ۱۴۰۰ رد شدم هیچ تغییری در روحیه خود ندادم و پر قدرت به کارم ادامه می‌دادم.


وی ادامه داد: هاشمی همیشه در مقابل راستی‌هایی که می‌خواستند چپی‌ها را از بین ببرد می‌ایستاد هم‌چنین در مقابل چپی‌هایی که می‌خواستند راستی‌ها را از بین ببرند می‌ایستاد، ما به‌شدت به این افراد که حلقه واصل هستند نیاز داریم، آیت الله هاشمی هم یک انسان است و ممکن است در عملکردش ضعف‌هایی داشته باشد ولی او به جرئت شناسنامه انقلاب است.


معاون اول رئیس جمهور در دولت دوازدهم گفت: معتقدم شرایط کشور شرایط دشواری است زیرا از سال ۹۷ یک جنگ تمام عیار اقتصادی شروع شده و مردم را شدیدا دچار مشکل کرده است، امیدوارم با کمک همه افراد از مشکلات عبور کنیم.


انتهای پیام/۴۱۲۷


انتهای پیام/

ارسال نظر