ارتباط مستقیم تحصیلات عالی با گسترش کسبوکار زنان کارآفرین
احمد احمدپور در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در ساری با تشریح سطح تحصیلات زنان، تمایل آنان به افزایش دانش و مهارتهای شغلی و استفاده از ابزار و تکنولوژی تولید با تأثیر مثبت و معنیدار اظهار کرد: هرچه سطح تحصیلات زنان افزایش یافته، میزان تمایل آنان به کسب دانش و مهارتهای شغلی و استفاده از فناوریهای نوین بیشتر شده؛ چراکه محققان معتقدند سطح سواد پایین یکی از موانع اصلی در کسبوکار زنان روستایی بوده و نقش سطح تحصیلات در توسعه کسبوکار کشاورزی زنان کاملاً مشهود است.
وی افزود: در مطالعه علمی مشاهده شد که با افزایش سطح تحصیلی بین افراد، تمایل آنان در زمینه دانش و مهارتهای مرتبط با کسبوکار بیشتر شده و این امر استفاده آنان را از ابزار، تکنولوژیها و فناوریهای نوین تولید، آسانتر میکند. دارا بودن سطح تحصیلات، زمینه مشارکت بیشتر افراد را در دورههای آموزشی و ترویجی فراهم کرده و شرایط را برای کسب دانش و مهارتهای مرتبط با حوزه کسبوکار برای آنان فراهم میکند.(بیشتر بخوانید)
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران اضافه کرد: یک تحقیق علمی نشان داد که وجود افراد کارآفرین در خانواده بر تمایل زنان به افزایش دانش و مهارتهای شغلی تأثیر مثبت و معنیداری دارد. بر این اساس افرادی که در خانواده دارای کارآفرین و یا افراد دارای کسبوکار و شاغل در خانواده خود هستند، تمایل بیشتری به کسب دانش و مهارتهای مرتبط با مشاغل دارند. به نظر میرسد زنان از تجربیات دانشی و مهارتی اعضای کارآفرین خانواده بهرهمند میشوند. این موضوع میتواند موجب افزایش انگیزه افراد برای آغاز و توسعه فعالیت کارآفرینانه در روستا شود.
احمدپور گفت: شرکت در دورههای آموزشی و ترویجی با افزایش دانش و مهارتهای شغلی زنان بر تمایل آنان به ایجاد فرصتهای شغلی جدید و استفاده از ابزار و تکنولوژی تولید، تأثیر مثبت و معنیداری دارد و نتیجه حاصله اهمیت و نقش دورههای آموزشی و ترویجی را در ابعاد مختلف فعالیتهای مرتبط با زنان ازجمله کشاورزی نشان میدهد. بر این اساس، زنان با شرکت در چنین دورههایی، میتوانند با کسب دانش و مهارتهای شغلی با استفاده از ابزارها و فناوریهای نوین در کشاورزی و شناسایی بازار هدف، باعث ایجاد فرصتهای شغلی جدید در روستاها را فراهم کنند.
وی عنوان کرد: اهمیت عواملی مانند سطح تحصیلات، شرکت در دورههای آموزشی و ترویجی، سابقه عضویت در صندوقهای اعتباری، مؤثر بودن وجود و ارتباط زنان با افراد کارآفرین در موفقیت آنان در ابعاد مختلف ازجمله کسب دانش و مهارت شغلی، فعالیتهای تولیدی، استفاده از فناوریهای نوین و ایجاد فرصتها و توسعه فعالیتهای کارآفرینانه دارای تأثیر است.
این فعال دانشگاهی افزود: در این راستا با ایجاد انگیزه برای زنان برای گذراندن مدارج تحصیلی، باید علاوه بر جهتگیری و برنامهریزی برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی متناسب با نیازهای زنان در حوزههای مختلف کشاورزی، مقدماتی را فراهم کرد که برطرفکننده نیازهای مرتبط آنان با فعالیتهای اقتصادی و کارآفرینانه باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران ادامه داد: با مدنظر قراردادن اهمیت ارتباط، همنشینی و اثر افراد کارآفرین بر فرایند ایجاد و توسعه کسبوکار زنان، برگزاری کارگاه و گردهماییهای مستمر ازجمله فراهم کردن فرصتهای بازدید و ملاقات با زنان موفق در عرصه کسبوکار ازجمله ملزوماتی بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی خبر داد که تمایل زنان عضو صندوقهای خرد روستایی به توسعه کسبوکارهای کشاورزی محور در روستاهای استان مازندران، عوامل تأثیرگذار بر تمایل دانش و مهارتهای شغلی، تمایل به ایجاد فرصتهای شغلی جدید، تمایل به افزایش سطح تولید و میزان نقدینگی و تمایل به استفاده از ابزار و تکنولوژی تولید بهصورت مجزا مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/پ
انتهای پیام/