صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

چه چیزهایی باید از حماسه ۹ دی آموخت؟/ لزوم اهتمام ویژه دانشگاهیان در تقویت «بصیرت انقلابی»

یوم‌الله ۹ دی، حماسه‌ای تاریخ‌ساز، بی‌نظیر و جاودانه در تاریخ درخشان و پرتلألو انقلاب اسلامی در اوج بصیرت، ولایت‌مداری و هوشیاری ملت ایران محسوب می‌شود اما اینکه چه چیزهایی باید از آن آموخت، نیاز به بررسی دارد.
کد خبر : 631646

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ ۹ دی ماه یکی از روزهای حماسی در تاریخ شکوهمند انقلاب اسلامی است. این روز تاریخ نبود، بلکه خود تاریخ ساز بود و در تاریخ انقلاب اسلامی با عنوان روز «بصیرت» تبدیل به یوم‌الله و ماندگار شد. در این روز ماندگار و تاریخی ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی، حماسه ای دیگر آفرید و دشمنان خدا و دینش را مأیوس و ناامید ساخت و قلب امام زمان (عج) و نائب بر حقش حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(دامت برکاته) را شاد کرد. بنا به فرمایش مقام معظم رهبری «مردم عزیز ما در روز نهم دی، آنچنان عظمتی از خود نشان دادند که دنیا را خیره کرد.»


در این روز مردم مسلمان و انقلابی ایران نشان دادند که این جمله حضرت امام (ره) را که فرمودند: «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت تان آسیب نرسد» به خوبی در عمل به آن معتقد و پایبند هستند. نهم دی ماه یک هزار و سی صد و هشتاد و هشت، جشن بلوغ فکری و شخصیتی نظام اسلامی بود.


اما در میان تمامی نقش آفرینان این روز حماسی، نقش موثر دانشگاهیان اعم از دانشجویان، اساتید و پژوهشگران در بصیرت افزایی در بطن جامعه قابل انکار نیست. البته ضرورت دارد، این نقش در تمامی بزنگاه‌ها، کماکان ادامه یابد.


لزوم اهتمام ویژه دانشگاهیان در تقویت آگاهی و بصیرت جوانان


حقیقتی را که عموم ناظران بر آن اتفاق نظر دارند، پختگی و رشد و تعالی معرفتی دانشجویان نسبت به گذشته‌ها است. آفات و آسیب‌ها کمتر از قبل شده چنانکه زمانی در همین کشور جریانات دانشجویی پیش از انقلاب عکس «استالین» و دیگر سیاست‌پیشگان خارجی را بر دست می‌گرفتند و دهه‌هایی بعدتر هم استناد به هابز و لاک و دوتوکویل و چماق کردن آنها بر سر یکدیگر، مایه فخر و مباهات دانسته می‌شد یا حمله دون‌کیشوت‌وار و توهین و تخریب همه مظاهر دینی، نماد ساختارشکنی و پیشقراولی محسوب می‌گشت.


اما امروز، دانشجویان انقلابی تفاوت‌های زیادی با گذشته دارند زیرا انقلابی به عظمت انقلاب اسلامی را تجربه کرده و در بستر این انقلاب و اندیشه‌های سعادت‌بخش امامین انقلاب توانستند به بلوغ درخور توجه جهانیان برسند.


دانشجویان، نماد روشن‌بینی، حمیت و غیرت ملی ایرانیان بوده و آغازگر انقلاب اسلامی در یاری حضرت امام خمینی(ره) و در همواره تاریخ انقلاب اسلامی، نقشی تعیین‌کننده در پویایی و فساد و استکبارستیزی و طلایه‌دار عدالتخواهی و مطالبه‌گری بوده و هستند. فرید حسینی، دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشجویان را از نخستین گروه‌های اجتماعی که به دعوت امام(ره) لبیک گفتند، می‌داند «دانشجویان با تمام وجود وارد جریان انقلاب شدند و بزرگ‌ترین خواسته مردم را، که شکل‌گیری نظام اسلامی و استقرار حکومت دینی بود، مطالبه کردند. در هزاران مسائل پس از انقلاب نیز این قشر هر کجا که بودند، نقش‌آفرینی کردند و در حماسه آفرینی در ۹ دی نیز نقش روشنگری به اقشار مختلف مردم داشتند.»


بصیرت انقلابی و خروج از انفعال لازمه اثرگذاری جریان و تشکل‌های دانشجویی و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب است


حضرت امام خمینی مکرر شأن و جایگاه خطیر دانشگاه، نقش و رسالت دانشگاهیان را گوشزد می‌کردند. ایشان اساتید را وارث انبیاء محسوب می‌کردند که باید آموزش را همراه با اشاعه تقوا انجام دهند. دانشجویان نیز با تزکیه نفس و تقویت ایمان خویش، به بیداری و آگاه‌سازی ملت‌ها بپردازند. قطع وابستگی و استقلال کشور هم از دیدگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در گرو تربیت متخصصان مستقل و خودباور است. در نهایت امر نیز اساتید و دانشجویان متعهد و متخصص هستند که تداوم‌بخش انقلاب اسلامی ایران هستند.


حضرت امام(ره) می‌فرمودند «دانشگاه مرکز سعادت و در مقابل، شقاوت یک ملت است. از دانشگاه باید سرنوشت یک ملت تعیین شود. دانشگاه خوب یک ملت را سعادتمند می‌کند و دانشگاه غیر اسلامی، دانشگاه بد یک ملت را به عقب می‌زند.»


بصیرت انقلابی و خروج از انفعال لازمه اثرگذاری جریان و تشکل های دانشجویی و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب است. حجت‌الاسلام سید احمد حسینی‌نسب، استاد حوزه و دانشگاه، در این باره لازمه تأثیرگذاری جریان دانشجویی کشور، تقویت بُعد معنویت و بصیرت انقلابی را می‌داند «از آنجا که عمده دانشجویان ما را جوانان تشکیل می‌دهند، لذا می‌توان گفت که خطاب رهبر معظم انقلاب در این بیانیه همچنین دانشجویان هستند که باید با تکیه بر تعهد و بصیرت انقلابی و نیز تقویت تدین و تلاش خود در مسیر عمران و آبادانی ایران عزیز گام بردارند.»


ابراهیم تقی‌زاده، سرپرست دانشگاه پیام نور معتقد است «بدون شک ۹ دی نیز که هجمه‌های مختلفی از سوی دشمنان به کشور وارد می‌شود، این وظیفه دانشگاهیان است که در جهت تقویت ایمان، آگاهی و بصیرت جوانان بیش از پیش اهتمام ورزند تا جوانان کشور به عنوان مغز متفکر و چشم بینای ایرانی اسلامی با وحدت و انسجام، در راستای آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و انقلاب گام بردارند.»


حجت‌الاسلام حسینی نسب، معتقد به وجود ارتباط معنی‌دار بین توجه به ابعاد علمی، فرهنگی را در تجمیع با اثربخشی جریان دانشجویی است. «دانشجویان از جمله اقشار بسیار مهم و اثرگذار جامعه هستند که در کنار طلاب و روحانیون می‌توانند در رشد و تعالی جامعه به‌ویژه در ابعاد علمی و فکری و فرهنگی، نقش اصلی را ایفا کنند اما با این حال باید توجه داشت که در سایه تقویت معنویت و بصیرت انقلابی، اثرگذاری و اثربخشی جریان دانشجویی مضاعف می‌شود.»




بیشتر بخوانید:





البته در اینکه مبنا و هدف حرکت دانشجویی باید مشخص باشد، تردیدی نیست. خسرو اردشیرنیا، فعال دانشجویی، معتقد است «آرمان‌های دانشجویان مانند استقلال، آزادی و مطالبه‌گری باید معلوم باشد. دانشجو، دماسنج جامعه است و باید متناسب با دمای مردمش، حرکت خود را تنظیم کند.»


وی جهاد فعالان دانشجویی برای بصیرت‌افزایی و انقلابی ماندن در ٣ جبهه را ضروری عنوان می‌کند «باید تمایل اصحاب منافع و اغراض را برای سوءاستفاده از جنبش دانشجویی مهار نمایند، و هم باید دست بر زانو بگذارند و طراحی‌های نو به نو شونده برای حس مسائل اجتماعی با اتکاء به یک طرح جامع از تکامل جامعه مطرح نمایند، و نهایتاً، باید با دیو بزرگ‌تری، مشغول جهاد اکبر شوند و با اسارت شهوت بجنگند، نه آن که از سربرهنگی و شهوت‌سالاری، آن هم در محیط مقدس دانشگاه دفاع کنند.»


۹ دی، تداوم انقلابی گری و حضور حماسی


از آغازین روزهای فتح کاخ‌های استبداد در ایران بعد از ۵۷، زخم‌خوردگان کارزار انقلاب برای باز پس گیری موقعیت از دست رفته خود از پای ننشستند و هر از گاهی با اقسام تحرکات ایذایی در صدد اثبات دشمنی و خیره سری خود نسبت به نوزایی و تجدد دینی ملت ایران بوده و هستند که تا به امروز به فضل پروردگار نتوانستند کاری از پیش ببرند و از قضا نهال انقلاب روز به روز تناور می‌شود.


علی مقدم‌فر اما جریان خزنده نفوذ خارجی را با چراغ سبز نفاق داخلی همراه می‌داند که هر از گاهی با فتنه‌ای پنجه در خورشید تابان این نظام انقلابی می‌اندازد که فتنه سبز ۸۸ با اتکا به جریانی انقلابی‌نما که خود را یاران غار خمینی می‌دانستند در صدد پی کردن ناقه انقلاب برآمدند. «این گروه که با حربه تحریف و تخریب و در نهایت تکذیب امام و الگوی سیاسی ولایت فقیه به میدان آمده بودند صحنه مردم‌سالاری دینی را عرصه ای برای تاختن به اصل دین و انقلاب کردند چرا که برای دست‌یابی به سهم نابحق خودشان با نقاب انقلابی بودن، بخوانیم انقلابی‌نمایی، حتی حاضر به ذبح اصل نظام ولایت فقیه هم شدند.»


بدیهی است در این حین بود که امت انقلابی با همان حمیت دینی و ملی ۳۰ سال قبل بر قلب فتنه فرود آمدند و نقاب از چهره کریه جریان انقلابی‌نمایان برداشتند و صحنه حماسی از بصیرت و حضور به هنگام در دفاع از اصل نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذاشتند، نظامی که طبق وصیت شهید حاج قاسم سلیمانی حرم الهی است و اگر این حرم مورد هجمه حرامیان باشد حرم ابراهیمی و حرم محمدی (ص) به دست خوارج زمانه فتح خواهد شد.


به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، قوی‌ترین و آخرین ضربه ملت به بدخواهان و دشمنان نظام با خلق حماسه روز نهم دی وارد شد. «کار ملت ایران در بیست و دوم بهمن، کار عظیمی بود؛ نُه دی هم همین طور یکپارچگی ملت آشکار شد. نه دی را همین جوان‌ها، نسل سوم انقلاب به راه انداختند و آن حادثه عظیم را به وجود آوردند. »


فرهاد دانشجو، سرپرست دانشگاه تربیت مدرس حماسه ۹ دی را اوج بصیرت، ‌ اقتدار و ولایتمداری مردم ایران در دفاع از دستاوردهای انقلاب اسلامی می داند که عظمت ملت انقلابی ایران را بیش از پیش به نمایش گذاشت. «این روز برگ زرینی در تاریخ ملت بزرگ ایران است و ملت آگاه و متعهد ایران با تأسی از حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) و رهنمودهای سرنوشت‌ساز مقام معظم رهبری، تمام فتنه‌های دشمنان را خنثی کردند و نشان دادند که ملت سرافراز ایران همچون گذشته در برابر تمام توطئه‌ها و فتنه‌های دشمنان ایستادگی خواهد کرد.»


دانشگاه‌ها باید با اجرای برنامه‌های بصیرتی، گفتمانی و تبیینی، این بصیرت را در دانشجویان فعلی زنده نگه دارند


محمد امین شهسواری، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی بابل دانشگاه را به‌عنوان یکی از سنگرهای همیشگی دشمن می‌داند که غالباً حساب ویژه‌ای روی آن باز می‌کند «نقش دانشجویان انقلابی در مبارزه با جریان برانداز و ایجاد بستری که منجر به حماسه ۹ دی شد یقیناً غیرقابل انکار است.»


نقش دانشجویان در حماسه ۹ دی ماه بسیار بارز بود، همانطور که به تعبیر رهبری همین جوانان بودند که این حماسه را به وجود آوردند. سعید منتظری، دانشجوی دکتری مدیریت معتقد است بصیرت و بینش بالای دانشجویان سبب شد تا یکی از محورهای حادثه ۹ دی دانشجویان باشند «بصیرت و آگاهی دانشجو نقش بسزایی در خنثی کردن فتنه داشت، اما متأسفانه عده‌ای به دنبال این هستند که این بصیرت را کمرنگ نشان دهند و بستری را مهیا کنند که بحث فتنه به فراموشی سپرده شود.»


وی اهمیت افزایش بینش و بصیرت دانشجویان را به ما یادآور می‌شود «بنابراین دانشگاه‌ها باید با اجرای برنامه‌های بصیرتی و گفتمانی و تبیینی، این بصیرت را در دانشجویان فعلی زنده نگه دارند و دانشجویان نسل بعد را هم با بصیرت کنند.»


به گزارش آنا، اهمیت، جایگاه و ظرافت نهم دی ماه نسبت به ۲۲ بهمن، بزرگتر و سرنوشت‌سازتر است. دلیل این امر آن است که ۲۲ بهمن ۵۷ تنها، ظرفیت یک واقعه هرچند بسیار بزرگ مانند پیروزی انقلاب را داشت؛ اما از آنجا که حفظ یک پیروزی همواره سخت‌تر از خود آن است، ما همواره به روزهایی همچون ۲۳ تیر ۷۸ و خصوصا ۹ دی سال ۸۸ لحظه به لحظه و قدم به قدم نیازمندیم؛ زیر دشمنان جهانی ما هر روز و در هر مناسبت در پی توطئه و فتنه جدید هستند.


لذا بر همه دانشگاهیان فرض است، جریان انقلابی‌گری را از گروه انقلابی‌نمایان باز شناسند و مسیر رشد و تعالی کشور را در پیروی محض از آرمان اصیل خمینی کبیر یعنی ولایت مطلقه فقیه به رهبری آیت‌الله خامنه‌ای بدانند.


انتهای پیام/۴۱۶۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر