صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۸ - ۰۸ دی ۱۴۰۰

نانوشکلات‌هایی که هیدروژن ذخیره می‌کند

رویکردی نوآورانه می‌تواند نانوذرات را به مخازن ساده برای ذخیره هیدروژن تبدیل کند.
کد خبر : 631487

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «تک اکسپلوریست»، هیدروژن گازی فرار و از منابع انرژی پاک است. استفاده از انرژی باد و خورشید به‌عنوان منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر اهمیت پیدا کرده است. همچنین گاز هیدروژن می‌تواند حامل انرژی امیدوارکننده برای جامعه آینده در نظر گرفته ‌شود.


ذخیره انرژی هیدروژن با توجه به اهمیت آن امری ضروری است، اما ذخیره آن بسیار هزینه‌بر است. ذخیره هیدروژن در دو حالت انجام می‌شود. ابتدا می‌توان آن را در مخازن فشرده تا ۷۰۰ بار نگهداری و همچنین می‌توان آن را به صورت مایع کرد. برای تبدیل شدن گاز هیدروژن به مایع باید در دمای منفی ۲۵۳ درجه سلسیوس قرار گیرد.


گروهی به رهبری آندریاس استیرل از «دسی» (DESY)، یک روش جایگزین برای ذخیره هیدروژن ایجاد کردند. دسی بزرگ‌ترین مرکز تحقیقات فیزیک ذرات آلمان است. هدف اصلی دسی پژوهش‌های بنیادی در فیزیک ذرات است. ذخیره هیدروژن در نانوذرات ریز ساخته شده از فلز گران‌بها «پالادیوم» به قطر ۱.۲ نانومتر انجام می‌شود. پالادیوم مانند اسفنج می‌تواند هیدروژن را در خود ذخیره کند.


این روش مدتی است که در بین دانشمندان شناخته شده است. بااین‌حال، خارج کردن دوباره هیدروژن از پالادیوم تاکنون امری مشکل‌ساز بوده است. به همین دلیل است که دانشمندان در حال آزمایش ذرات پالادیومی هستند که تنها یک نانومتر قطر داشته باشد. نانومتر یک میلیونیم میلی‌متر است.


دانشمندان برای اطمینان از این‌که ذرات ریز به اندازه کافی محکم هستند، آن‌ها را توسط فلز گران‌بها و کمیاب به‌نام «ایریدیوم» تثبیت می‌کنند. همچنین آن‌ها این فلز را به «گرافین» متصل می‌کنند. گرافین به یک لایه بسیار نازک کربن گفته می‌شود. رئیس آزمایشگاه نانو می‌گوید؛ ذرات پالادیوم را با فاصله‌های دو و نیم نانومتری به گرافین می‌چسبانیم و این منجر به یک ساختار منظم و دوره‌ای می‌شود. محققان دانشگاه‌های کلن و هامبورگ یافته‌های خود را در مجله ای‌سی‌اس نانو منتشر کردند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر