صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در یک نشست خبری مطرح شد؛

ارسال بیش از ۱۱۰۰ اثر از ۱۵۰ هنرمند به «سومین رویداد جایزه سال استیکر»

رئیس سومین جایزه سال استیکر از مشارکت۱۵۰ هنرمند با ارسال بیش از ۱۱۰۰ اثر به دبیرخانه این رویداد خبر داد.
کد خبر : 631126

به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست خبری «سومین رویداد جایزه سال استیکر» پیش از ظهر امروز در خانه شعر و ادبیات منطقه فرهنگی گردشگری عباس‌آباد برگزار شد. میثم عسگری، سید مسعود شجاعی طباطبایی و بهرام عظیمی در این مراسم حضور داشتند.


 آمار ۳ دوره برگزاری جایزه استیکر


در ابتدای این نشست، رئیس سومین جایزه سال استیکر با ابراز خرسندی از اینکه این رویداد به دوره سوم خود رسیده است گفت: در سال ۱۳۹۷ ایده برگزاری این جشنواره به ذهن همکاران من در پیام‌رسان آیگپ رسید. در سال اول فضا ناشناخته بود زیرا که جشنواره‌ها و اتفاقات مرسوم بیشتر مربوط به کاریکاتور و کارتون می‌شد. ما دغدغه فرهنگی داشتیم و نمی‌خواستیم که صرفاً از استیکرهای غربی استفاده کنیم.


میثم عسگری اظهار کرد: در سال اول ۱۰۰۰ اثر از ۵۰ هنرمند به دبیرخانه رسید. برای خود ما هم این حجم بالای آثار و استقبال هنرمندان جالب بود. کارها آن قدر باکیفیت بود که در مرحله داوری انتخاب سخت شده بود. نهایتاً ۵۱۸ اثر داوری شد و اولین جایزه استیکر سال به کار خود پایان داد.


وی افزود: سال دوم با فضای متفاوتی شروع شد. از آن جایی که هنرمندان عضو هیئت داوران در فضای کاریکاتور و کارتون بودند، تصمیم گرفتیم کارگاه آموزشی برگزار کنیم. همین موضوع کمک کرد تا دوره دوم جشنواره سال استیکر با کیفیت بهتری برگزار شود. در دوره دوم با استقبال ۱۹۲ هنرمند و حضور ۱۰۶۰ اثر مواجه شدیم و در نهایت ۸۰۰ اثر تأیید شد. در این سال بخش جدیدی با عنوان استیکرهای متحرک هم به این مسابقه اضافه شد. البته این بخش را امسال نداریم چون به نظر می‌رسد چون هنرمندان با استیکر متحرک کنار نیامدند.


رئیس سومین جایزه سال استیکر گفت: امسال و در دوره سوم ۱۱۷۳ اثر از ۱۵۰ هنرمند به دبیرخانه جشنواره رسیده است که ان‌شاءالله بعد از همین نشست مرحله داوری آغاز می شود و در بیست و یکم دی‌ماه و همزمان با روز جهانی استیکر آیین اختتامیه برگزار می شود.


استیکر؛ زبان تصویری قابل‌فهم برای ارائه مطلب


سید مسعود شجاعی طباطبائی، دبیر جایزه سال استیکر در ادامه گفت: در زمان شیوع ویروس کرونا اهمیت فضای مجازی مضاعف شد و همه فهمیدند که تا چه اندازه توسعه تکنولوژی در زندگی نقش موثری دارد. استیکر زبان تصویری قابل فهم برای ارائه مطلب است و با آن عواطف و احساسات به زبان تصویری منتقل می‌شود. در حال حاضر ضرورت ایجاد استیکرهای بومی که برگرفته از فرهنگ ایران است، برای عموم مردم روشن شده است. همه دنیا می‌توانند از این استیکرها بهره‌مند شوند.



وی عنوان کرد: مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت فضای مجازی بیان کرده‌اند: «اگر من رهبر انقلاب نبودم رئیس فضای مجازی می‌شدم» با توجه به فرمایش رهبر انقلاب چرا اهمیت این موضوع بین کسانی که در این فضا فعالیت می‌کنند از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا وزارت ارتباطات کم است و از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده نمی‌کنند؟


بهرام عظیمی، رئیس هیئت داوران جایزه سال استیکر در ادامه این نشست بیان کرد: من همیشه مخالف این هستم که کاری انجام شود تا به رخ افراد دیگر بکشیم. جشنواره استیکر تنها جشنواره‌ای است که می‌تواند هنرمندان مختلف را دور هم جمع کند. جشنواره سالانه انیمیشن به‌واسطه آثار درجه یک از برترین‌های دنیا  در این حوزه است که از این میان کارهای بین‌المللی و هنرمندان بزرگ هم مشارکت دارند. جشنواره دوسالانه کاریکاتور جزء سه برنامه اول در دنیا است، کیفیت آثار ایرانی و خارجی بالاست. در بخش بین‌المللی جشنواره فجر از خارج کشور هم حضور دارند اما وقتی هنرمندان مطرح می‌آیند تازه به چشم می‌آید. استیکر تنها جشنواره‌ای است که در آن  هنرمندان بسیاری از همه دنیا از زمینه‌های مختلف باهم رقابت می‌کنند،  خروجی آن هم آثاری با کیفیت است.


وی در ادامه گفت: بسیاری از بزرگان فرهنگی و هنری سرزمین ما هنوز برای مردم ناشناخته‌اند. هنرمندان ما باید در قالب همین استیکرها مشاهیر کشور را به مخاطبان معرفی کنند. اما این روند به حمایت سازمان‌های فرهنگی نیاز دارد در حالی که بسیاری از اقدامات و رویدادهای فرهنگی بدون فکر و برنامه خاص و با اهداف مبهم در کشور انجام می‌شود.


 انتهای پیام /۱۱۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر