صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۳ - ۰۷ دی ۱۴۰۰
به همت محققان ایرانی؛

دستگاه میکروسیتی بومی‌سازی شد

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت دو مدل دستگاه میکروسیتی شده که در مقیاس میکرومتر تصویربرداری می‌کند.
کد خبر : 630685

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی دو نمونه دستگاه میکروسیتی طراحی و تولید کرده که قادر به تصویربرداری در مقیاس میکروسیتی است.


محمدرضا فولادی، مدیر تحقیق و توسعه در گفت‌وگو با خبرنگار آنا بیان کرد: میکروسیتی ویوو نمونه پیش‌بالینی است که به سی‌تی‌ اسکن‌های بالینی شباهت دارد. با این تفاوت که دید میدانی کوچک‌تری دارد و به همین دلیل وضوح بهتری را ارائه می‌دهد. وضوح سی‌تی اسکن‌های بالینی از ۳۰۰ میکرومتر شروع می‌شود اما وضوح دستگاه ویو ۱۰ میکرومتر است. وضوح بیشتر به محقق اجازه می‌دهد که جزئیات بیشتری را در تصویر مشاهده کند. این دستگاه در مطالعات پیش‌بالینی دندان‌پزشکی، دارویی و سرطان کاربرد دارد.


وی افزود: میکروسیتی NDT محصول دیگر ماست که حالت صنعتی‌تری دارد و وضوح آن یک تا دو میکرومتر است. NDT به معنای آزمایش غیرمخرب است و در صنایع نفت، معدن و زیست مواد کاربرد دارد. از این دستگاه برای آنالیز سنگ‌های مخازن استفاده می‌شود تا پارامترهای تخلخل آن را به دست آورند. نتایج به دست آمده از این آزمایش‌ها را به مخازن نفت تعمیم می‌دهند تا دریابند که حاوی چقدر نفت هستند و چگونه می‌توان آن را استخراج کرد، تمامی این تست‌ها را می‌توان با میکروسیتی NDT انجام داد.


مدیر تحقیق و توسعه این شرکت با اشاره به اینکه هر دو دستگاه تجاری‌سازی شده و به بازار عرضه شده‌اند، گفت: دستگاه NDT کاربردهای نظامی نیز دارد و برای بررسی وجود تروجان در قطعات نظامی به کار می‌رود. بنابراین دستگاهی نظامی است و اجازه ورود چنین ابزاری را به ایران نمی‌دهند. نمونه خارجی از این دستگاه در کشور وجود ندارد بنابراین توان مهندسی معکوس وجود نداشت. طراحی، توسعه و ساخت آن از صفر تا ۱۰۰ به دست محققان ایرانی انجام شده است. از سوی دیگر قیمت نمونه خارجی سه تا چهار برابر محصول ایرانی است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر