نوع ناشناختهای از طوفان کشف شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، دانشمندان نوع جدیدی از شرایط آبوهوایی مشاهده کردند که عمدتاً تنها در نقطهای از این جهان وجود دارد. محققان این دریاچهها را «دریاچههای جوّی» مینامند که بسیار فشرده، کمحرکت و غنی از رطوبت است.
این نوع جدید و منحصربهفرد از طوفان، بر فراز اقیانوس هند رخ میدهد و به سمت آفریقا حرکت میکند. اکثر طوفانها بر اثر گرداب ایجاد میشود، اما این دریاچهها با غلظت بخار آب تولید میشود. غلظت بخار آب به اندازه کافی متراکم است تا باران تولید کند.
دریاچههای جوّی شبیه رودخانههای جوّی، نوارهای باریکی از رطوبت متراکم هستند. با این حال، نوع جدید پدیده هواشناسی کوچکتر است و کندتر حرکت میکند. این دریاچه راه خود را از سیستم آبوهوایی که آن را ایجاد کرده، جدا میکند. در تحقیقات نشان داده شده که این اجسام بخار گاهی در سواحل شرق آفریقا بهسمت غرب حرکت میکند و به همراه خود در آن منطقه نیمهخشک باران میآورد. دانشمندان آبهای منفصل و در حال حرکت را «دریاچههای جوّی» مینامند.
سرعت باد در مناطق استوایی بسیار کم و ناچیز است و حرکت این دریاچههای جوّی نیز بسیار کند است. در تجزیهوتحلیل دادههای هواشناسی، طولانیترین طوفان شناخته شده و در مجموع ۲۷ روز در هوا وجود دارد. محققان در طی پنج سال، ۱۷ دریاچه جوی با طولعمر بیش از ۶ روز، در خط استوا کشف کردند. بهنظر میرسد که این دریاچهها میتواند در مناطق دیگر نیز رخ دهد، جایی که این دریاچههای جوّی به طوفانهای گرمسیری تبدیل میشوند.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/