صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۵ - ۳۰ آذر ۱۴۰۰

مگس‌ها حتی در فضا جهت خود را پیدا می‌کنند

سلول‌هایی در مغز مگس وجود دارد که به این حشره اجازه می‌دهد تا جهت خود را حتی در فضا پیدا کند.
کد خبر : 629492

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «فیوچریتی»، مطالعات جدید در حل معمای اینکه چگونه مغز، جهت حرکت را در حیوانات محاسبه می‌کند، پیشرفت قابل توجهی کرده است. یک بررسی جدید به حل این معما پرداخته که چگونه مغز جهت حرکت یک حیوان را زمانی که سر به یک سمت و بدن به سمت دیگری در حال حرکت است، محاسبه می‌کند.


محققان در مطالعات جدید خود گزارشی تهیه کرده‌اند که مغز مگس، دارای مجموعه‌ای از نورون‌هاست. این ویژگی باعث می‌شود تا مسیر حرکت بدن بدون توجه به جهتی که سر مگس در آن قرار دارد، نشان داده شود. گابی می‌مون، عصب‌شناس از دانشگاه راکفلر، می‌گوید: «این نورون‌ها نه‌تنها جهت حرکت مگس را علامت‌گذاری می‌کنند بلکه این کار را در چارچوب مرجع جهان‌محور انجام می‌دهند.» این به معنی آن است که نورون‌ها کاری انجام می‌دهند که مبدأ حرکت و جهت آن خود مگس باشد.


زمانی که افراد چشمان خود را کامل می‌بندند، معمولا می‌دانند که در کجای اتاق قرار گرفته‌اند. این به دلیل آن است که مغز انسان یک درک درونی از مکان در فضا ایجاد می‌کند. در دهه ۱۹۸۰، دانشمندان کشف کردند که گروهی از سلول‌ها به‌نام سلول‌های جهت در سر قرار دارند. این سلول‌ها نقش کلیدی در شناخت جهت‌ها ایفا می‌کنند. همچنین آن‌ها کشف کردند که مگس‌ها سلول‌هایی نیز در سر دارند که عملکرد آن شبیه سلول‌های جهت در انسان است. مگس‌ها قادر به پیدا کردن جهت مسیر خود حتی در فضا هستند. این سلول‌ها در سر مانند سوزن قطب‌نما که جهت‌گیری فرد را در محیط نشان می‌دهد، عمل می‌کند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر