صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۵ دی ۱۴۰۰
گزارش/

روبات‌های انسان‌نما هم‌پای پزشکان در بیمارستان صحرایی تلاش می‌کنند/ شباهت‌های عجیب آدم‌آهنی‌ها به بشر

مهندسان روبات‌هایی طراحی کردند که عملکرد آن‌ها بسیار شبیه انسان‌ها بوده و از روبات‌ها در صنعت و مراقبت‌های بهداشتی استفاده مفیدی می‌شود.
کد خبر : 628928

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، روبات‌ها در اشکال و اندازه‌های مختلف هستند، اما جذاب‌ترین، دوست‌داشتنی‌ترین و قابل قبول‌ترین روبات‌ها آن‌هایی هستند که شبیه انسان‌ها هستند. از روبات‌های انسان‌نما برای تحقیق و اکتشاف فضا، کمک‌های شخصی و مراقبت، آموزش و سرگرمی، جستجو و نجات، ساخت و نگهداری، روابط عمومی و مراقبت‌های بهداشتی استفاده می‌شوند. در رابطه با انواع روبات‌های انسان‌نما و کاربرد آن در دنیا گزارشی تهیه کردیم.



روبات‌ها در بیمارستان صحرایی


قبل از همه‌گیری کووید-۱۹ و عدم قطعیت اقتصادی، مشاوران تحقیقات بازار انتظار داشتند که بازار جهانی روبات‌های انسان‌نما تا سال ۲۰۲۶ به ۱۳میلیارد دلار برسد. درحالی که اقتصاد بازار جهانی نامشخص است، اما استفاده از روبات مدام درحال افزایش است. شرکت‌های چینی در استفاده از روبات‌ها و فناوری اتوماسیون بسیار عجله داشتند، همان‌طور که پزشکان با کووید-۱۹ دست و پنجه نرم می‌کنند.




بیشتر بخوانید:


روبات انسان‌نما برای کمک به کادر درمان/ چینی‌ها در فکر تولید انبوه «سوفیا»


روباتی که احساسات انسانی را به تصویر می‌کشد




در اوایل مارس بیمارستان صحرایی با پرسنل روبات‌ها به عنوان بیمارستان صحرایی هوشمند در ووهان چین افتتاح شد. در این بیمارستان صحرایی روبات‌های انسان‌نما ضدعفونی می‌کنند، دمای بدن توسط آن‌ها اندازه‌گیری می‌شود. همچنین غدا و دارو توسط آن‌ها به بیماران داده می‌شود. آن‌ها کارکنان و پزشکان را بسیار سرگرم می‌کنند.


با گسترش ویروس کرونا در سراسر جهان، نقش روبات‌ها بسیار پررنگ‌تر از قبل می‌شود. بعضی از روبات‌ها به تسکین پرستاران خسته در بیمارستان‌ها، نظافت و حتی زایمان کمک می‌کنند. روبات‌های دیگر می‌توانند در انبارها کمک کنند، درحالی‌که روبات‌های صنعتی نیز می‌تواند به حفظ تولید تا زمانی‌که همکاران در قرنطینه هستند کمک کنند. در این گزارش کاربرد و نقش بعضی از روبات‌های انسان‌نما آورده شده است.


سوفیا؛ شبیه‌ترین روبات به چهره انسان


روبات آواتار در ابتدا توسط تویوتا در سال ۲۰۱۷ ساخته ومعرفی شد. این روبات انسان‌نما حرکات اپراتور انسانی خود را مانند آواتار در دنیای واقعی تقلید می‌کنند. این روبات برای المپیک توکیو به‌روزرسانی شده و کنترل بهتری دارد همچنین طبیعی‌تر راه می‌رود. این روبات‌ها پیش‌بینی می‌شود که در آینده قادر به انجام عمل جراحی خواهد بود. شکل انسان برای روبات‌ها مفید است، زیرا روبات می‌تواند از ابزار و محیطی مشابه انسان استفاده کند و دلیل دیگر این است که کنترل روبات‌ها به شکل انسان‌نما برای انسان‌ها راحت‌تر است.


روبات سوفیا فرزند مغز دکتر هانسون از شرکت هانسون است. این فرد به علت ساخت شبیه‌ترین روبات به انسان در جهان شهرت پیدا کرده است. هدف هانسون ایجاد ماشین‌های نابغه‌ای است که از انسان‌ها بسیار باهوش‌تر هستند و قادر به یادگیری خلاقیت، همدلی و شرایط دشوار هستند. در بین روبات‌ها قابل تشخیص‌ترین چهره انسان‌نما، چهره سوفیا است. این روبات انسان‌نما اجتماعی توسط «hanson robotic» مستقر در هنگ‌کنگ ساخته شده است.




بیشتر بخوانید:


قابلیت‌های جدید روبات «بوستون داینامیکس» رونمایی شد+ فیلم


تمام آنچه در مورد روبات‌ها باید بدانید/ نانوبات‌ها قاتل سلول‌های سرطانی




در سال ۲۰۲۰ روبات چهارساله مجهز به هوش مصنوعی به عنوان سفیر روباتیک به کار خود ادامه می‌دهد. همچنین به پیشرفت تحقیقات در زمینه روباتیک و تعاملات انسان و روبات کمک می‌کند. سوفیا توسط انسان‌ها آموزش داده شده است و این روبات مانند انسان‌ها می‌تواند حرکت کند، صحبت کند. این روبات احساسات خود را می‌تواند نشان دهد. خیلی تعجب آور است اما این روبات می‌تواند نقاشی بکشد و آواز بخواند.


روبات‌ها می‌توانند از پله بالا بروند


در ژانویه، روبات «agility robotics» را در محیط کارخانه قرار دادند این انسان‌نما بدون سر دارای اندام‌های بسیار زیرک و مملو از حسگرها است. روبات‌ها می‌توانند از پله‌ها، موانع مختلف، و انواع زمین‌های صاف و ناهموار عبور کند. این روبات می‌تواند روی یک پا تعادل خود را بسیار عالی حفظ کند، اما معمولا به طور عمودی راه می‌رود. روبات انسان‌نما agility robotic بسیار قوی است و می‌تواند جعبه‌هایی با وزن ۴۰ پوند را به‌راحتی جابه‌جا کند و روی هم بگذارد. همچنین این روبات می‌تواند خود را در اندازه کوچک فشرده کند تا جای کمتری اشغال کند.


دانشمندان ایرانی نیز از ساخت این فن‌آوری عقب نمانده‌اند و مهندسان مکانیک دانشگاه ایرنیان از سال ۲۰۱۰ روی روبات‌های سورنا کار می‌کنند. این روبات انسان‌نمای بزرگسال است که براساس گزارش‌ها قادر به تشخیص چهره و اشیاء، همچنین تشخیص و تولید گفتار است. این روبات می‌تواند راه برود و دستان این روبات می‌تواند اشکال مختلفی را به شکل ماهرانه در دست بگیرد. مهندسان از این روبات برای تحقیقات خود درباره هوش مصنوعی و جذب دانشجویان به مشاغل مهندسی استفاده می‌کند. روبات سورنا در میان ۱۰ روبات برتر سال ۲۰۲۰ قرار گرفت. این روبات با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رونمایی شد.



روبات‌ها دهانشان را همچون انسان باز می‌کنند


شرکت «engineered arts»، طراح و سازنده روبات‌های انسان‌نما مستقر در بریتانیا اخیرا روباتی بسیار خلاقانه طراحی کرده‌اند که این روبات «آمیکا» (ameca) نام دارد. چهره این روبات فوق‌العاده شبیه چهره انسان است. این روبات‌ها کارهایی می‌کند که واقعا شگفت‌آور است. او دهانش را مانند انسان باز می‌کند و ابروهایش را می‌تواند بالا ببرد. در ابتدای ویدئو نشان می‌دهد که آمیکا از خواب بیدار می‌شود. همچنین این روبات لبخند می‌زند و دست خوش‌آمدگویی به سمت بینندگان دراز می‌کند. متأسفانه این روبات مانند روبات اطلس بوستون داینامیکس راه نمی‌رود، تلنگر نمی‌زند یا پارکور انجام نمی‌دهد. engineered arts می‌گوید این روبات در حال حاضر راه نمیتواند برود، اما به زودی این قابلیت به او اضافه می‌شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر