صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۰ - ۲۷ آذر ۱۴۰۰
گزارشی از اقدامات موثر در سند تحول قضایی؛

بودجه پیشنهادی برای گزارشگران فساد چقدر است؟ / برخورد با فساد خط قرمز قوه قضائیه

در لایحه بودجه پیشنهادی سال آینده از سوی دولت، موضوع حمایت از سوت‌زنان و گزارشگران اعلام فساد حدود ۵۴ میلیارد تومان درنظر گرفته شده است.
کد خبر : 628341

گروه جامعه خبرگزاری آنا، بیش از دو سالی است که قوه قضائیه بر مدار تحول درحال حرکت است و یکی از موضوعاتی که در سند تحول قضائی مورد تأکید قاضی القضات بوده است، بحث برخورد با مفسدان اقتصادی و به طور کلی برخورد با فساد است. قوه قضائیه نه در حرف بلکه در عمل نیز در این مدت نشان داده که عزم جدی برای مقابله و مبارزه با فساد دارد و در راه پر پیچ و خم مبارزه با فساد تحت تأثیر فشارها قرار نمی‌گیرد. به همین دلیل بود که برخورد با مفسدان از بدنه دستگاه قضائی آغاز شد و دستگاه قضا با رسیدگی دقیق به پرونده اکبر طبری نشان داد که برخورد با فساد خط قرمز قوه قضائیه در دوره تحول است.


طبق گفته مسئولان قضائی، ریشه اکثر فسادها مراکز دولتی است و قوه قضائیه با هر نوع فسادی که با ادله و مستندات به دستش برسد برخورد می‌کند اما برخی فسادها به دلیل برخی قوانینی است که در مراکز دولتی وجود دارد و شاید به خاطر همین باشد که رئیس قوه قضائیه بارها اعلام کرده بود که اصلاح برخی قوانین می‌تواند موجب کاهش آمار فساد در جامعه باشد. برخورد با فساد از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب اسلامی و مردم از دوره جدید قوه قضائیه است و چنین کار مهمی نیازمند اراده ملی و حضور مردم در صحنه است. به دلیل حساسیت این موضوع بود که چندی پیش موضوع سوت زنی در جامعه مطرح شد و بنا بر این شد تا هر فردی درصورت پی بردن به فساد، مستندات را به قوه قضائیه ارسال کند و به واسطه همین کار هم هدیه‌ای دریافت کند.


قوه قضائیه برای این کار سامانه‌ای را راه اندازی کرد. البته که دستگاه قضا ضمن حمایت کامل از گزارشگران فساد، بر این باور است که اسناد به جای انتشار در رسانه باید به دست دستگاه قضائی برسد و بعد از رسیدگی به پرونده، به اطلاع مردم برسد. بنابراین حمایت از گزارشگران فساد همواره مورد تأکید مسئولان قضائی بوده است و حتی برای این کار در بودجه سالیانه دستگاه قضائی مقداری مشخص برای اقدامات حمایتی درنظر گرفته می‌شود.



بر این اساس برای برنامه حمایت از افشا کنندگان فساد یا به اصطلاح همان سوت زنی برای اعلام تخلفات عمومی در بخش هزینه‌ای و زیر مجموعه دستمزد و حقوق مبلغی بالغ بر بیش از ۱۰ میلیارد تومان و در بخش سایر هزینه‌ها بیش از ۴۴ میلیارد تومان و به طور کلی ۵۴ میلیارد و ۹۸۸ میلیون پیشنهاد شده است. از طرفی مبلغ پیشنهادی در بودجه برای اجرای سند تحول قضائی نیز ۱۶۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است.


حمایت از گزارشگران فساد از این جهت حائز اهمیت است که اگر این افراد مورد حمایت باشند، بنابراین مردم نیز به راحتی و بدون ترس و واهمه‌ای می‌توانند درصورت مشاهده هر نوع فسادی، قوه قضائیه را در جریان قرار دهند. ناگفته نماند که سامانه ۱۳۶ نیز برای دریافت گزارشات فساد راه‌اندازی شده و مردم درصورت مشاهده فساد می‌توانند با این سامانه تماس بگیرند.


انتهای پیام/۴۱۷۴/


انتهای پیام/

برچسب ها: قوه قضائیه فساد
ارسال نظر