صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۲ - ۲۴ آذر ۱۴۰۰
در

پروژه‌ای در خصوص سازه‌های فضایی تنها با بودجه ۱۰۰۰ دلار

عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز گفت: پروژه در خصوص سازه‌های فضایی تنها با بودجه ۱۰۰۰ دلار انجام شد که این نشان از ظرفیت‌ها و توان علمی صنعت فضایی کشور دارد.
کد خبر : 628335

به گزارش خبرنگار گروه علم‌وفناوری خبرگزاری آنا، صبح امروز حسین آقاجانی عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، در دومین جشنواره طرح‌‎های پژوهشی دانشگاهی که در پژوهشگاه فضایی ایران به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، اظهار کرد: صنعت فضایی کشور با روند رو به رشدی طرف است. امروزه یکی از مقولات مهم در عصر حاضر آینده پژوهی بوده که با توجه به اینکه اگر روزی عمر این کره خاکی به پایان خود رسد بشر با چه مسائلی طرف است. در همین زمینه سفر به کرات دیگر برای ادامه زیست یکی از دغدغه‌هاست.


وی افزود: پروژه مذکور در خصوص تأثیر پارامترهای فیزیکی پوشش نیترید کروم اعمال شده بر روی مکانیزم‌های لولا جهت جلوگیری از جوش سرد در سازه‌های فضایی است. تاریخ شروع این پروژه مهرماه ۹۶ و خاتمه آن بهمن ماه ۹۹ در دانشگاه تبریز بوده که مبلغ حمایتی از این طرح که پایان‌نامه دکتری یکی از دانشجویان این دانشگاه است تنها ۳۰ میلیون تومان معادل ۱۰۰۰ دلار بوده که برای چنین پروژه‌ای این مبلغ حیرت‌انگیز است. این مسائل نشان از ظرفیت علمی کشور دارد و خوشبختانه پژوهشگاه فضایی ایران سیاست‌های مناسبی در جهت حمایت از دانشجویان و محققان داشته.


عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در پایان تشریح کرد: هدف پروژه مذکور دستیابی به پوشش نیترید کروم بر روی زیر لایه تیتانومی با هدف افزایش مقاومت به سایشی جهت جلوگیری از جوش سرد بوده و با یک جمع‌بندی می‌توان گفت روند صنعت فضایی کشور رو به رشد است و همچنین استفاده روز افزون از تیتانیوم و آلیاژهای آن و نیاز به اعمال پوشش محافظ و استفاده از پوشش ترکیبی نیترید کروم از اولویت‌هاست. نوآوری که در این پروژه صورت گرفته شامل اعمال پوشش ترکیبی نیترید کروم بر روی تیتانیوم، اعمال پوشش با ضخامت کم کروم بر روی زیر لایه تیتانیومی و اصلاح رابطه آرچارد است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر