صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۹ - ۲۴ آذر ۱۴۰۰
گزارش|

چرا اوراق تسهیلات مسکن گران شد؟

قیمت اوراق وام مسکن در فرابورس با جهشی عجیب از ۱۱۲ هزار تومان نیز بالاتر رفته است به طوری که یک‌چهارم از کل وام دریافتی را شامل می‌شود.
کد خبر : 628253

به گزارش خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، اوراق گواهی حق تقدم مسکن در معاملات فرابورس از ۱۱۲ هزار تومان نیز عبور کرده است با احتساب اینکه سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین در تهران ۴۸۰ میلیون تومان است، متقاضیان برای خرید ۹۶۰ برگه ۵۰۰ هزارتومانی با احتساب قیمت هر برگ ۱۰۵ هزار تومان باید بیش از ۱۰۰ میلیون تومان هزینه دریافت تسهیلات را پرداخت کنند. این اوراق برای دریافت وام مسکن مجردها در تهران تا سقف ۲۸۰ میلیون تومان با احتساب هر برگه ۱۰۵هزار تومان نیز خواهد بود.


قیمت اوراق مسکن از ابتدای سال تاکنون


اوراق مسکن ابتدای سال در فروردین، اردیبهشت و خرداد امسال به ترتیب با قیمت‌های ۱۰۷ هزار و ۳۰۰ تومان، ۱۰۷ هزار و ۹۰۰ تومان و ۱۰۷ هزار و ۵۰۰ تومان معامله می‌شد.


اوراق تیرماه با قیمت ۱۰۷ هزار و ۶۰۰ تومان و اوراق ماه‌های مرداد و شهریور نیز با قیمت ۱۰۷ هزار و ۳۰۰ تومان معامله می‌شد. اوراق تسهیلات مسکن مهرماه ۱۰۷ هزار و ۷۰۰ تومان و آبان ماه نیز ۱۰۸ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت خورده بود.


قیمت اوراق در سایر استان‌های کشور


سقف این تسهیلات برای مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای مجردها به ۱۶۰ میلیون تومان و برای زوجین به ۳۲۰ میلیون تومان رسیده است که با توجه به اینکه مجردها باید ۳۲۰ برگه و متأهل‌های ساکن این شهرها نیز باید ۶۴۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند، مجردها باید ۳۴ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان و متأهل‌ها نیز باید ۶۹ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان پرداخت کنند.




بیشتر بخوانید:


مالیات خانه‌های خالی وعده‌ای که بر زمین ماند/چنبره بانک‌ها بر سر مسکن




این وام برای مجردهای سایر مناطق شهری به ۱۲۰ میلیون تومان و برای زوجین این مناطق نیز به ۲۴۰ میلیون تومان رسیده است. بنابراین مجردها باید با پرداخت ۱۳ میلیون و ۲۰ هزار تومان و متأهل‌ها نیز با پرداخت ۲۶ میلیون و ۴۰ هزار تومان نسبت به اخذ این وام اقدام کنند.



اوراق مسکن نیازمند اصلاح است


حسن محتشم کارشناس حوزه مسکن در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، با اشاره به افزایش قیمت اوراق مسکن در فرابورس اظهار می‌کند «این اوراق توسط بانک مسکن در سال‌های اخیر به‌عنوان جایزه به سپرده‌گذاران داده می‌شود، ‌این اوراق در فرابورس با توجه به میزان عرضه و تقاضا قیمت‌گذاری می‌شود به‌عبارت‌دیگر بانک مسکن به‌جای اینکه سود منطقی و متعارف به سپرده‌گذار بدهد این اوراق را در اختیار سپرده‌گذاران قرار می‌دهد».


وی ادامه می‌دهد «قیمت این اوراق به‌طور میانگین حدود ۷۰ هزار تومان بود اما در چندین مقطع در سال‌های گذشته نیز قیمت آن به ۸۸ هزار تومان رسید و اخیراً با توجه به افزایش تسهیلات بانکی بانک مسکن تقاضا برای دریافت این وام نیز بالاتر رفته است».


سود تسهیلات مسکن از طریق خرید اوراق ۱۳ درصد است


کارشناس حوزه مسکن ادامه می‌دهد «سود تسهیلات مسکن از طریق خرید اوراق ۱۳ درصد است و با احتساب خرید اوراق از ۴۸۰ میلیون تومان تسهیلات فقط، ۳۸۰ میلیون تومان آن به دست خریدار می‌رسد، مجموع این ارقام معادل همان سود متعارف بانکی است که در این شکل پرداخت‌شده است».


وی ادامه می‌دهد «خرید اوراق علاوه بر اینکه میزان وام دریافتی را کاهش می‌دهد از سوی دیگر شاید تأمین آن برای فرد متقاضی سخت باشد به نظر بنده بانک مسکن باید این قانون را اصلاح کند تا این وام مسکن از شرایط اوراق خارج شود».


محتشم عنوان می‌کند «با وجود اینکه متقاضیان خرید مسکن از طریق اوراق درصد کمی از تقاضای بازار را تشکیل می‌دهند، اما این تقاضا در بازار به‌عنوان تقاضای مؤثر تلقی می‌شود در نوسانات بازار مسکن تا حدودی مؤثر خواهد بود اما بازار بیشتر از تقاضاهای مصرفی از تقاضاهای سرمایه‌ای تاثیر خواهد پذیرفت».


محتشم بیان می‌کند «شرایط برای متقاضیان مسکن، در طرح‌های اقدام ملی مسکن و نهضت ملی مسکن به گونه‌ای است که بخشی از متقاضیان واقعی مسکن عملاً از خرید مسکن محروم می‌شوند وزارت راه و شهرسازی باید این موضوع را مدنظر قرار دهد تا همه مردم بتوانند از این امتیازات بهره‌مند شود».


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر