صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۹ - ۲۲ آذر ۱۴۰۰
هفته پژوهش(۴)/ زارع‌پور مطرح کرد؛

مقاله‌محوری آفت اصلی حوزه پژوهش

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مقاله‌محوری آفت اصلی حوزه پژوهش بوده و آسیب زیادی به دانشگاه و پژوهشگاه‌های کشور زده است.
کد خبر : 627782

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، عیسی زارع‌پور در جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران که بعد از ظهر امروز به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: اگر از وضعیت موجود آسیب‌شناسی کنیم در می‌یابیم که با وجود تحقیقات و پژوهش‌های بسیار در کشور هنوز مشکلات اساسی وجود دارد. تاکنون اشارات بسیاری به عدم ارتباط میان صنعت و دستگاه‌های اجرایی شده، درواقع مشکل اصلی نیز همین است. دانشگاه به مرکزی برای حل مشکلات کشور تبدیل نشده است.


وی با اشاره به این که مقاله‌محوری آفت اصلی است، افزود: این آفت به واحدهای پژوهشی نهادهای تابع نیز رسوخ کرده است. مقاله‌محوری نقاط آسیب دانشگاه‌ها به شمار می‌روند، حتی پژوهشگاه وزارت ارتباطات نیز به جای حل مشکلات این وزارتخانه، نگران مقاله هستند. این امر آسیب بسیار جدی به شمار می‌رود که نیاز به کار جدی دارد. ایجاد ارتباط ساختاری میان صنعت، دانشگاه و دستگاه‌های ساختاری یکی از راه‌های حل این مشکل است. جامعه نخبگانی باید پیشران کشور باشد. پژوهشگاه باید مشکلات را حل کند و مانند یک دیده‌بان عمل کند. وزارت ارتباطات یکی از نهادهایی است که بدون دیده‌بان به مشکل برمی‌خورد. بنابراین اگر ارتباط سازمانی شکل نگیرد، مشکلات بسیاری به وجود می‌آید.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: فرصت مطالعات صنعتی باید جدی گرفته شود، اساتید باید وارد صنعت و سازمان‌ها شوند و روند کار را از نزدیک ببینند. از دور نسخه پیچیدن دردی را دوا نمی‌کند. پژوهشی در محیطی که ارتباطی با محیط اجرایی ندارد، بیهوده است. پژوهش در اینجا به کتاب و کتابچه تبدیل می‌شود در حالی که باید گره‌گشا باشد و خلق ثروت و اشتغال‌زایی کند.


زارع‌پور با بیان این‌که به‌زودی اتفاقات خوبی در حوزه فضایی و ماهواره رقم می‌خورد، مطرح کرد: این حوزه یکی از نیازهای کشور و از پیشرفته‌ترین صنایع در دنیاست. رئیس جمهور نیز در بازدید از این ماهواره اشاره کردند که سرریز این فناوری‌ها باید به صنایع دیگر بیاید. در پژوهش‌ها باید به نیازهای کشور توجه شود. ممکن است برخی نیازهای کشور بدون تولید مقاله حل شود.


وی افزود: به دنبال استفاده حداکثری از فناوری‌های ارتباطات در حل مشکلات کشور هستیم چراکه حکمرانی در این فضاست. به هیچ وجه به دنبال محدودسازی نیستم، استفاده از فناوری تنها راه نجات کشور است. ظرفیت‌های زیادی در این حوزه از نظر نیروی انسانی داریم. در خصوص تجهیزات شبکه ملی اطلاعات که شبکه‌ای پرسرعت از فیبرهای نوری است، دست یاری به سوی دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان دراز می‌کنیم.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر