پیشبرد دیپلماسی علمی با استفاده از دانشمندان
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پیمان صالحی در نشست خبری نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت و بیست و دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار که پیش از ظهر امروز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، بیان کرد:برنامههای جدیدی در معاونت پژوهشی وزارت علوم کلید میخورد و برخی از برنامههای قدیمی نیز ادامه دارد.براساس حکم وزیر علوم ماموریتهای جدیدی به من واگذار شده که به صورت جدی پیگیری میشوند. گسترش همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از آنهاست. معاونت پژوهشی وزارت علوم به دو بخش معاونت پژوهشی و معاونت نوآوری و فناوری افزایش پیدا کرده تا با تمرکز بیشتر و ویژهای به این دو حوزه پرداخته شود. با همکاری این دو معاونت زمینه ورود تحقیقات دانشگاهی به نظام نوآوری و بازار ایجاد میشود.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به این که تاکنون فعالیتهای خوبی در حوزه علوم اجتماعی و انسانی شده است، گفت: اما برای اثربخشی بیشتر این دو حوزه در سطح ملی و بینالمللی یکی از اولویتها توجه ویژه به دو حوزه علوم اجتماعی و انسانی است. این امر ضمن حفظ جایگاه جهانی کشور در تولید علم انجام میشود.
صالحی مطرح کرد: در گذشته آرزو داشتیم که نام یک هیئت علمی ایرانی در یکی از مقالات نمایه شده وجود داشته باشد حال تنها در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۲ هزار نمایه بینالمللی از محققان ایرانی به چاپ رسیده است. علوم انسانی و اجتماعی میتوانند این جایگاه را ارتقا ببخشند. باید توجه ویژهای به ایدههای علوم انسانی و اجتماعی شود، در این مسیر نیز باید از ظرفیتهای کشور استفاده شود.
وی با اشاره به این که نمایهسازی مجلات علمی کشور در سطح بینالمللی یکی دیگر از برنامههای اولویتدار معاونت پژوهشی وزارت علوم است، بیان کرد: یکی دیگر از برنامههای تا هوشمندسازی رسالهها و پایاننامههای دانشگاهی است که زیرساختهای مورد نیاز آن به زودی ایجاد میشود. این امر کمک میکند تا پاسخ نیازهای آینده و حال کشور را به صورت صحیح و صریح بدهیم. جایگاه علمی کشور در برخی حوزهها چهارم و پنجم است اما به طور کلی کشور جایگاه پانزدهم علمی را در جهان دارد.
معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: فصد داریم سازوکاری برای استفاده از ظرفیتها و زیرساختهای بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان در تحقیقات دانشگاهی ایجاد کنیم. این امر نه تنها همافزایی میان بخش خصوصی و دانشگاهها و پژوهشگاهها را بیشتر میکند بلکه باعث میشود بخش خصوصی برای رفع نیازها و چالشهای خود به سراغ دانشگاهها برود.
وی با بیان این که دیپلماسی علمی و فناوری یکی دیگر از دستورکارهای معاونت پژوهشی وزارت علوم است، افزود:در زمان جنگ سرد ارتباطات علمی و ورزشی هیچگاه قطع نشد چراکه دانشمندان و ورزشکاران سفیران آنها بودند. دانشمندان و پژوهشگران سفیران ما در حوزههای علمی و فناوری جهانی هستند. با استفاده از وجود دانشمندان و ظرفیتهای کشور میتوان دیپلماسی علمی و فناوری را پیش برد. در وزارت علوم پژوهشگاهها و مراکز پژوهشی زیادی وجود دارد که قرار است فعالیتهای آنها مأموریتمحور شوند تا بتوان از ظرفیت آنها به طور تمام و کمال استفاده کرد.
صالحی در خصوص نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار بیان کرد: افتتاحیه این نمایشگاه فردا برابر با سهشنبه ۲۳ آذر انجام میشود. سال گذشته به دلیل شیوع کرونا نمایشگاه به صورت مجازی برگزار شد اما نمایشگاه سال جاری به صورت فیزیکی در سالنهای ۵،۶ و ۷ برگزار میشود البته بخش مجازی آن همچنان فعال است.۳ هزار و ۱۳۲ فناوری ارائه به این نمایشگاه ارائه شده و ۴۱ فناوری نیز رونمایی میشوند. ۱۹ دانشگاه، ۱۷ پژوهشگاه، ۳۲ پارک علم و فناوری و ۱۴ سازمان و شرکت از بخش خصوصی در این نمایشگاه شرکت میکنند.
وی افزود: نمایشگاه ارائه توانمندیها در سالن ۵ برگزار شده و دستاوردهای مراکز پژوهشی و دانشگاهی را به نمایش میگذارد. سومین دوره نمایشگاه تستا نیز برگزار میشود در این بخش نیازهای بخش دولتی و خصوصی در حوزه فناوری و نوآوری جمعآوری شده به شرکتهای دانشبنیان داده شده تا راهحلی برای آن بیابند. این بخش منحصر به چهار روز نمایشگاه نیست و در طول سال ادامه دارد. نمایشگاه فناوریهای نوپدید و آیندهنگر نیز برای اولین بار برگزار میشود. کانون دانش، صنعت و بازار معاونت علمی که با هدف همافزایی میان این سه عنصر راهاندازی شده نیز در نمایشگاه حضور دارد. همچنین کانون وسایل خانگی نیز در نمایشگاه حضور دارد.
معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان این نمایشگاه به صورت مجازی نیز برگزار میشود، بیان کرد: در این بخش ۳۰ دانشگاه، ۱۶ پژوهشگاه، ۲۸ پارک علم و فناوری و یک شرکت خصوصی شرکت میکنند. به طور کلی در این نمایشگاه ۷۵ غرفه حضوری و ۸۲ غرفه مجازی وجود دارد.
انتهای پیام/۴۰۲۱/۴۱۴۴/
انتهای پیام/