صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۳ - ۲۰ آذر ۱۴۰۰
همگام با هفته پژوهش(۲)/ پاک‌ذات در نشست خبری:

پژوهش مسئله‌محور پشتیبان برنامه‌وبودجه است/ لزوم همراهی افکار عمومی با سیاست‌های سند آمایش

سرپرست مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری با اشاره به اینکه این مرکز به دنبال بازتعریف صحیحی از رابطه بین دستگاه اجرایی و مراکز پژوهشی است، گفت: پژوهش مسئله‌محور پشتیبان برنامه‌وبودجه است.
کد خبر : 627214

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سید مهدی پاک‌ذات در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت هفته پژوهش و با رویکرد «بررسی نقش و جایگاه سند آمایش سرزمین در برنامه‌ریزی کلان کشور» در سالن مرحوم عظیمی این مرکز برگزار شد؛ آمایش سرزمینی را آشتی با سرزمین مادری، ایجاد تعادل در منابع و مصارف، عدالت سرزمینی با تأکید بر اصل ملی بودن و پرهیز از هرگونه نگاه بخشی، جناحی و سیاسی دانست و خاطرنشان کرد: بر پایه آمایش سرزمین در افق ۱۴۲۴ تمام بخش‌ها و مناطق ایران با تکیه‌ بر پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های خود می‌توانند عزتمند زیست کنند.


وی افزود: در ۵ دهه گذشته، ۴ دوره مطالعات جامع آمایش سرزمین در کشور تجربه‌شده است و با توجه به‌ضرورت آمایش سرزمین و ماده ۲۶ برنامه ششم توسعه وظیفه مطالعه و تدوین این سند در شهریور ۹۷ به مرکز پژوهش‌های آینده‌نگری محول گردید به‌منظور سندی جامع به‌عنوان نقشه راه توسعه کشور، این امر با شبکه مؤسسات پژوهشی در ۲۱ گروه مطالعاتی انجام شد و در ۱۲ اسفند ۹۹ به تصویب شورای عالی آمایش سرزمینی رسید.


پاک‌ذات ادامه داد: تصویب این سند با وجود تمام تعارض منافع موجود از سطح کارشناسی تا کلان به امضای ۲۲ دستگاه دولتی رسید. تحلیل همه بخش‌ها، مطالعات ژئوپلیتیک، امور فرهنگی و بررسی دانش گذشته با تأکید بر بومی شدن توسعه از مهم‌ترین ویژگی‌های این سند است که در سه محور آماده‌شده است.


وی افزود: در حال حاضر نیز برگزاری نشست‌های علمی تخصصی چهار کلان پروژه با محوریت تکمیل و تصحیح مطالعات آمایش سرزمین، مطالعات پشتیبان برنامه هفتم توسعه، مطالعات پشتیبان لایحه بودجه و مسئله شناسی و ایده پردازی در حوزه برنامه‌وبودجه در دستور کار این مرکز قرار دارد.


سرپرست مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری موضوع سند آمایش سرزمین را قطب نمای آینده زندگی همه ما و آیندگان در مسیر حرکت به وضعیت مطلوب در افق ۱۴۲۴ کشور دانست و اظهار کرد: همراهی افکار عمومی باسیاست‌های سند ملی آمایش سرزمین برای زیست عزتمند الزامی است.


وی با بیان اینکه این مرکز به‌عنوان پل ارتباطی سازمان برنامه‌وبودجه کشور با جامعه اندیشگاهی و مؤسسات پژوهشی به دنبال بازتعریف صحیحی از رابطه بین دستگاه اجرایی و مراکز پژوهشی است، عنوان کرد: این مرکز در رویکرد جدید خود تلاش دارد تا نیازهای پژوهشی سازمان را به بهترین نحو و در کوتاه‌ترین زمان ممکن مرتفع سازد زیرا پژوهش مسئله محور، پشتیبان برنامه‌وبودجه است.


پاک‌ذات ارتباط میان دستگاه‌های اجرایی و نظام حکمرانی کشور را مهم ارزیابی کرد و گفت: کارشناسان دستگاه‌ها مسائل را خوب می‌شناسند و قیود و محدودیت‌های حل مسئله را هم می‌دانند، تصویر روشن از آینده دارند و با تجربیات سایر کشورها آشنایی دارند و اگر این دو به نحو صحیحی در کنار هم قرار بگیرد یعنی وجود مسئله در نظام حکمرانی و تعامل با شبکه خبرگانی در دستگاه اجرایی، به حل مسائل کشور می‌انجامد.


انتهای پیام/۴۱۶۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر