صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۵ - ۲۰ آذر ۱۴۰۰

نگاهی به موانع ورود VAR به فوتبال ایران/ فنایی: بستر استفاده از این تکنولوژی تا ۵ سال دیگر وجود ندارد

پیشکسوت داوری گفت: فوتبال ایران بستر لازم را برای استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی VAR را در اختیار ندارد و ۵ سال تا رسیدن به این تکنولوژی فاصله داریم.
کد خبر : 627142

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، ورود سیستم کمک داور ویدئویی VAR، بخش بزرگی از مشکلات داوران را در فوتبال ایران از بین می‌برد و اعتراض تیم‌ها به نحوه قضاوت آنها را کاهش می‌دهد. در پایان هفته نهم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران، داوران با اشتباهات سهوی اما تأثیرگذار خود باعث متضرر شدن تیم‌های زیادی شده‌اند و بدون تردید در این زمینه نمی‌توان ایراد را به صورت قطعی متوجه داوران دانست چون اشتباه داوری بخشی از بازی است و استفاده از VAR کمک زیادی به برطرف شدن نواقص داوری می‌کند.


اعتراض بیش از اندازه تیم‌ها به عملکرد داوران با ورود VAR رفع می‌شود و محمد فنایی با تأیید نیاز به این تکنولوژی می‌گوید «با توجه به اشتباهات فاحش و تأثیرگذار داوران نیاز به VAR به‌شدت محسوس است ولی پیش از آنکه بتوانیم از این تکنولوژی استفاده کنیم باید نگاهی به وضعیت تمامی ورزشگاه‌هایی که بازی‌های لیگ برتر در آن برگزار می‌شود، بیندازیم. وقتی که اسباب استفاده از VAR در فوتبال ایران وجود ندارد چرا اصرار به آوردن آن می‌کنیم. ما ورزشگاه‌هایی داریم که در این زمینه، فاقد استانداردهای لازم هستند و در چند زمینه دیگر نیز نواقصی دیده می‌شود. نباید توقع ورود سیستم کمک داور ویدئویی را بی‌دلیل ایجاد کنیم وقتی شرایط مهیا نیست و گام‌های لازم را برای استفاده از این تکنولوژی فراهم نکردیم.»


با توجه به حضور ۱۶ تیم در لیگ برتر باید تمامی تیم‌ها بتوانند دارای ورزشگاه‌های استاندارد باشند تا بتوان VAR را در تمام بازی‌ها به کمک داوران فرستاد. کمک داور دیدار فینال جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا، یادآور می‌شود «هر گاه که بحث VAR به میان می‌آید صحبت از چند ورزشگاه خوب فوتبال ایران نظیر آزادی تهران و نقش جهان اصفهان می‌شود. در حالی که ورزشگاه‌های خوب فوتبال ایران باید به اندازه تمامی تیم‌های لیگ برتری باشد. ما هزار جور مشکلات در بسیاری استان‌ها داریم و ورزشگاه‌ها فاقد اتاق استفاده از VAR هستند. تا زمانی که بستر استفاده از این تکنولوژی در فوتبال ایران فراهم نشود وارد کردن آن میسر نیست. نباید فراموش کنیم سازمان صدا و سیما باید در این زمینه وارد عمل شود و همچنین کارشناسی‌های لازم صورت گیرد تا با تهیه دستورالعمل‌های اجرایی در سایه همکاری با فیفا و AFC شرایط استفاده از VAR فراهم شود.»


یکی دیگر از موانع استفاده از VAR در فوتبال ایران فقدان تخصص استفاده از آن نزد بخش عمده‌ای از داوران فوتبال ایران است و تنها یک داور مدرک مربوط به این تکنولوژی را کسب کرده است. فنایی در این رابطه خاطرنشان می‌کند «تنها داور ایرانی که مدرک داوری VAR را دارد علیرضا فغانی است. تمامی داوران ما نیاز به دیدن دوره‌های لازم برای قضاوت با سیستم کمک داور ویدئویی دارند. باید همکاری‌های لازم با آنها انجام شود تا بتوان گام مثبت و رو به جلو برداشت. آموزش و تدریس نیاز استفاه از VAR بوده و تنها دو جلسه در این زمینه با حضور تعدادی از داوران و نمایندگان فیفا، AFC برگزار شده است. فراموش نکنیم که با توجه به ابلاغ فیفا دیدارهای تیم ملی فوتبال ایران در مسیر انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر بدون VAR خواهد بود و فدراسیون جهانی فوتبال به تیم‌ها اعلام کرده در دیدارهایی که در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود توقع استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی را نداشته باشند. بنابراین در لیگ قهرمانان آسیا نیز نمی‌توانند میزبانی مسابقات را قبول کنیم چون امکانات‌مان برابر با سایر کشورها نیست.»




بیشتر بخوانید:





وجود موانع متعدد در مسیر استفاده از VAR، تصور استفاده از این تکنولوژی را در فصول آینده برای اهالی فوتبال رقم زده است. کارشناس داوری می‌گوید «داوران ما برای قضاوت از لحاظ ارتباط رادیویی دچار مشکل هستند و در بسیاری موارد دیگر هم امکانات کافی وجود ندارد. وقتی که مدیریت داوری فوتبال ایران منسجم نیست، نمی‌توان برای ورود سیستم کمک داور ویدیویی کار خاصی انجام داد. فیفا تنها به برخی شرکت‌ها مجوز نصب و راه‌اندازی VAR داده و برای استفاده از این تکنولوژی باید با یکی از آنها وارد مذاکره شویم. اسماعیل صفیری که عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال شمرده می‌شود، رویش نشده بگوید تا چند سال دیگر نمی‌توانیم از VAR استفاده کنیم، چون برای تجهیز ورزشگاه‌ها و ایجاد بستر لازم برای استفاده از این تکتولوژی نیازمند صرف هزینه‌های هنگفتی هستیم. چنین موضوعی با توجه به شرایط اقتصادی بسیاری باشگاه‌ها میسر نیست و اگر بود آنها در گام نخست نسبت به تجهیز ورزشگاه‌ها گام بر می‌داشتند اما نرخ بالای ارز مانع استفاده از VAR تا ۵ سال آینده است.»


انتهای پیام/۴۰۴۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر