صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۱ - ۱۸ آذر ۱۴۰۰
تحلیلگر عراقی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

سد آمریکا در برابر مذاکرات وین و رفع تحریم‌/ عزم ملی ایرانیان اثر تحریم‌ها را خنثی کرد

یک تحلیلگر عراقی گفت: ایران عزم خود را برای مذاکره بر سر رفع تحریم‌ها در وین جزم کرده است، ولی آمریکایی‌ها با پیشنهادهای ایران به طرف اروپایی مخالفت می‌کنند.
کد خبر : 626823

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، نشست کمیسیون مشترک برجام ساعت ۱۲ ظهر (به وقت محلی) در هتل کوبورگ وین برگزار خواهد شد. پیش از آغاز این نشست جلسات دو و سه‌جانبه با انریکه مورا، معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده برجام و رؤسای هیئت‌های چین و روسیه برگزار شد.


مذاکرات امروز ادامه دور قبلی گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها به‌ شمار می‌رود. علی باقری کنی، مذاکره‌کننده ارشد کشورمان هفته گذشته دو سند پیش‌نویس ایران در قالب لغو تحریم‌ها و موضوعات هسته‌ای را به طرف‌های مقابل ارائه کرد و گفت، جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد طرف‌ها پاسخ مستند، مستدل و منطقی به متون ایران ارائه کنند.


به‌ گفته وی، پیش‌نویس ارائه‌شده ناظر بر ۶ دور گفت‌وگوهایی است که پیش‌تر در وین انجام شد و طرف‌ها به چند متن رسیدند. وی گفت: ما درباره دو متن اصلاحات و دیدگاه‌ها یا جاهایی که نسبت به توافق ۱۳۹۴ کاستی‌هایی داشت، جبران و جاهایی نیز که به اصلاح و تکمیل نیاز داشت، در متن وارد کردیم.


محور اصلی نشست امروز کمیسیون مشترک برجام ارزیابی دیدگاه‌های طرف مقابل از متون پیشنهادی ایران خواهد بود.


آمریکا بر خواسته‌های نابه‌جایش اصرار می‌کند


فاطمه عواد الجبوری، تحلیلگر عراقی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجه گروه جهان خبرگزاری آنا درباره این دور از گفت‌وگوها در وین گفت: چندی پیش هفتمین دور مذاکرات ایران و ۱+۴ که آمریکا نیز به‌طور غیرمستقیم در آن حضور دارد؛ پایان یافت، ولی به‌دلیل مخالفت طرف آمریکایی با مطالبات مطرح‌شده از سوی ایران برای رفع تحریم‌ها و پافشاری یک‌جانبه بر خواسته‌هایش به نتیجه قابل توجهی دست نیافت.



ترامپ و حتی جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا بارها با وجود توصیه‌های اروپا از لغو تحریم‌ها خودداری کرده‌اند.


وی افزود: طرف ایرانی با جدیت در مذاکرات خواستار پایبندی همه طرف‌ها به تعهداتشان و رفع تحریم‌های ظالمانه است. حضور حدود ۴۰ کارشناس در همه زمینه‌ها در هیئت مذاکره‌کننده ایرانی نشان می‌دهد جمهوری اسلامی عزت خود را برای دستیابی به نتیجه مطلوب جزم کرده است.


این تحلیلگر عراقی عنوان کرد: پس از مخالفت‌های آمریکا، طرف ایرانی دو پیش‌نویس برای حل دیپلماتیک گره مذاکرات ارائه کرد که شامل لغو تحریم‌ها و راستی‌آزمایی می‌شود. با وجود این، طرف‌های آمریکایی و اروپایی این خواسته‌ها را غیرواقعی می‌دانند و تهران را برای دستیابی به توافق غیر جدی توصیف می‌کنند که البته ادعای درستی نیست.



طرف ایرانی با جدیت در مذاکرات خواستار پایبندی همه طرفها به تعهداتشان و رفع تحریم‌های ظالمانه است



جبوری گفت: پروپاگاندای رسانه‌ای آمریکا و متحدش دشمن صهیونیستی به‌دنبال این هستند که نشان دهند ایران ناقض توافق هسته‌ای است و تهران باید به اجرای آن بازگردد. واقعیت این است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا یک‌جانبه از این توافق خارج شد و تحریم‌های زیادی را علیه ایران اعمال کرد، این تحریم‌ها تأثیر مهم و خطرناکی بر ابعاد بشردوستانه و حقوق بشری فعالیت‌های ایران گذاشته است.


تحلیلگر عراقی تأکید کرد: ترامپ و حتی جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا بارها با وجود توصیه‌های اروپا از لغو تحریم‌ها خودداری کردند. تحریم‌ها در دوران شیوع کرونا ادامه یافت و واشنگتن مانع از استفاده ایران از دارایی‌های بلوکه شده خود در خارج از کشور برای خرید دارو یا واکسن شد.




بیشتر بخوانید:


ادامه مذاکرات رفع تحریم‌ها از امروز در وین


نماینده آمریکا برای پیگیری مذاکرات وین راهی اتریش شد




عواد الجبوری گفت: گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در دوره‌های مختلف پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای نشان می‌دهد جمهوری اسلامی ایران با وجود اقدام غیرقانونی آمریکا و با وجود ناتوانی طرف‌های اروپایی در اجرای معاهداتشان، به مدت حدود یک سال به مفاد توافق پایبند بود. در ادامه، پس از شکست سازوکار اینستکس که به دروغ به‌وسیله اروپایی‌ها اختراع شده بود، تهران تصمیم به کاهش تعهدات خود گرفت و مراحل آن کاملاً قانونی و منطبق بر آنچه در توافق هسته‌ای در ماده ۳۷ آمده بود، انجام شد.


سردرگمی رژیم صهیونیستی در برابر ایران


تحلیلگر عراقی به بُعد دیگری از روند مذاکرات پرداخت و گفت: اسرائیل امروز در وضعیت توأم با وحشت و سردرگمی به‌سر می‌برد؛ از سویی رهبرانش خواستار حمله نظامی به ایران هستند و از سوی دیگر، فرماندهان و کارشناسان‌ این رژیم می‌گویند راه‌حل نظامی امکان‌پذیر نیست. اظهارات ایهود باراک، نخست‌وزیر سابق اسرائیل بهترین گواه بر این سردرگمی است. با وجود اظهارات قبلی که گفته بود اگر اسرائیل به ایران حمله کند، این کشور را هزاران سال به عقب می‌اندازد؛ اما این‌بار لفاظی‌هایش بوی منطق گرفت و آمریکا را مقصر خروج از توافق هسته‌ای با ایران می‌داند.


وی تصریح کرد: با وجود همه جار و جنجال‌های اسرائیل نسبت به ایران و تهدیدهای روزانه آن‌ها، اسرائیلی‌ها کاملاً می‌دانند جنگ علیه تهران مادر همه نبردها خواهد بود و ممکن است به نابودی نهایی اسرائیل سرعت ببخشد.



اظهارات متناقض نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی گواه بر سردرگمی آنها در برابر ایران است.


حزب‌الله، گروه‌های فلسطینی، نیروهای حشدالشعبی، سوریه و حوثی‌ها (انصارالله) در برابر حملاتی که به خاک ایران انجام شود، سکوت نخواهند کرد و مانند جنگ ۱۱ روزه در غزه، همه‌جانبه به مقابله با دشمن صهیونیستی بر خواهند خواست. در آن جنگ برادران فلسطینی ما بر زرادخانه تروریست‌ها پیروز شدند و شکنندگی دشمن و ابزار نظامی آن‌ها را به نمایش گذاشتند.



ایران از موضع قوی وارد مذاکرات شد و به پشتوانه حمایت همه‌جانبه مردم اثر تحریم‌ها را خنثی کرد



عواد الجبوری با بیان اینکه رژیم صهیونیستی نمی‌تواند در تقابل نظامی با ایران قرار بگیرد، تأکید کرد: ایران خود را متعهد به حمایت از آرمان فلسطین می‌داند و آنچه اسرائیل، آمریکا و اروپا را می‌ترساند این است که جهان اسلام با شکست اسرائیل به بمب هسته‌ای این رژیم دست یابد؛ همان بمب‌های مرگباری که انحصارش در اختیار اسرائیل است و می‌تواند تهدیدی فزاینده برای قدرت‌های جهانی باشد. با وجود این، مشخص نیست چرا این کشورها علیه اسرائیل که سرزمین‌های سوریه، فلسطین و اردن را اشغال کرده است و بارها به لبنان و سوریه حمله می‌کند، اقدام و این رژیم را تحریم نمی کنند؟


فاطمه عواد الجبوری گفت: جمهوری اسلامی ایران از موضع قوی وارد مذاکرات شد، زیرا به پشتوانه حمایت همه‌جانبه مردم توانست اثر تحریم‌ها را خنثی، نفت خود را صادر کند و توانست الگویی برای استقلال رأی ارائه دهد. بنابراین ایرانی‌ها یقین دارند تحریم‌های آمریکا مانع رشد اقتصادی کشورشان نمی شود و به همین دلیل با غرور و عزت مذاکرات را ادامه می‌دهند. با این روحیه و صلابت قدرت‌های جهانی چاره‌ای جز تن دادن به خواسته‌های ایران و لغو تحریم‌های ظالمانه ندارند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر