صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۸ - ۱۸ آذر ۱۴۰۰
رئیس انجمن جمعیت شناسی ایران:

باروری زیر سطح جانشینی تنها چالش جمعیتی ایران است

محمد میرزایی گفت:ما در ورطه باروری زیر سطح جانشینی قرار داریم و باید تلاش کنیم از این ورطه خارج شویم که راهکارش هم توانمندسازی جوانان و تسهیل ازدواج در پنجره جمعیتی کشور است.
کد خبر : 626792

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، محمد میرزایی، رئیس انجمن جمعیت شناسی ایران و استاد جمعیت‌شناسی دانشگاه تهران در یک برنامه رادیویی، باروری زیر سطح جانشینی را به‌عنوان تنها چالش جمعیتی در ایران عنوان کرد و گفت: ما در ورطه باروری زیر سطح جانشینی قرار داریم و باید تلاش کنیم از این ورطه خارج شویم که راهکارش هم توانمندسازی جوانان و تسهیل ازدواج در پنجره جمعیتی کشور است.


وی فراهم کردن اشتغال و مسکن برای تسهیل و تسریع در ازدواج جوانان را به‌عنوان راهکار اصلی مطرح و اظهار کرد: ما در شرایطی قرار داریم که ازدواج کردن کار آسانی نیست و الزاماتی دارد.


رئیس انجمن جمعیت‌شناسی ایران گفت: نرخ باروری در ایران اگر به سطح جانشینی برسد و حتی یکی دو دهم هم از سطح جانشینی بالاتر شود قطعاً در ورطه رشد منفی جمعیت نخواهیم افتاد.


میرزایی با بیان اینکه سایر معیارهای جمعیتی در وضعیت خیلی بدی قرار ندارند، گفت: مهم‌ترین مشکل و چالش ما همین باروری زیر سطح جانشینی است که باید ارتقاء یابد چراکه سایر معیارها و عوامل با برنامه‌ریزی حل خواهند شد.


در ادامه علی صادقلو، دانشجوی رشته دکترای جمعیت‌شناسی دانشگاه تهران با اشاره به نگرش‌های تاریخی به مسئله جمعیت گفت: جمعیت طی دهه‌های گذشته در سیاست‌گذاری‌های اجتماعی و اقتصادی به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه که تجارب خاص جمعیتی داشتند به یک موضوع محوری بدل شد.


وی با بیان اینکه شمارش جمعیت در گذشته معمولاً برای مقاصد نظامی‌گری بوده افزود: سابقه شمارش جمعیت در ایران از قدیم‌الایام وجود داشته و حدوداً به ۵۰۰ سال قبل از میلاد برمی گردد.


صادقلو نگرش‌ها به موضوع جمعیت را در چهار دسته کلی مخالفان افزایش جمعیت، موافقان افزایش جمعیت، طرفداران جمعیت ثابت و طرفداران جمعیت متناسب تقسیم بندی و اظهار کرد: اکثر جمعیت‌شناسان دانشگاهی به موضوع جمعیت متناسب معتقدند.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر