صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می کند؛

پیامد اُمیکرون برای اقتصاد ایران

سویه جدید بیماری کرونا می‌تواند اقتصاد کشور را بار دیگر با رکود و بخش‌های مختلف را با مشکلات اقتصادی مواجه کند.
کد خبر : 626572

به گزارش خبرنگار اقتصاد کلان خبرگزاری آنا، شیوع بیماری کرونا اثرات منفی فراگیری در روند فعالیت‌های اقتصادی داشته است. این اثرات منفی به‌صورت زنجیره‌وار تمام بازارهای جهانی را با رکود مواجه کرد و بازارهای داخلی نیز از تکانه‌ها در امان نمانده است. بسیاری از مشاغل تحت تأثیر شیوع بیماری کرونا با محدودیت‌های مواجه شده‌اند تا جایی که برخی از این اصناف مانند تالارهای عروسی دچار ورشکستگی شدند. ابعاد بیماری کرونا در اقتصاد علاوه بر تغییر شکل بسیاری از مشاغل، باعث حذف برخی از مشاغل و جایگزین شدن آن‌ها در بستر فضای مجازی شد.


پس از افزایش سطح واکسیناسیون، وضعیت اصناف بهبود یافت و بسیاری از مشاغل توانستند فعالیت خود را آغاز کنند، اما سویه جدید بیماری کرونا که اُمیکرون نام‌گذاری شده نگرانی‌های فراوانی درخصوص توقف دوباره فعالیت‌های اقتصادی و بازگشت محدودیت‌ها ایجاد کرده است.


بازار اولین قربانی شیوع سویه جدید کرونا


مطابق ماه‌های گذشته با شیوع بیماری کرونا اولین بخش اقتصاد که با محدودیت مواجه خواهد شد بازار و اصناف است، این تصمیم به دلیل کاهش تردد و اعمال فاصله‌گذاری اجتماعی اجرا خواهد شد. از زمان شیوع ویروس کرونا (اسفند ۹۸ تا شهریور ۱۴۰۰) تاکنون بسیاری از کسبه به دلیل تعطیلی‌های مکرر به‌منظور ممانعت از شیوع این بیماری نتوانسته‌اند مانند گذشته به فعالیت اقتصادی خود بپردازند و در نتیجه هرروز بیشتر از قبل بر تعداد بنگاه‌های اقتصادی ورشکسته که ناگزیر به تعطیلی هستند، افزوده می‌شود.




بیشتر بخوانید:


دخالت‌های آمریکا در بازار نفت مخرب‌تر از «امیکرون» است




بنا به آمارهای اعلام‌شده در این مدت بیش از پنج میلیون نفر شاغل آسیب دیدند و میزان چک‌های برگشتی چند برابر شد. همچنین آمار تبادل پول از طریق شبکه شاپرک (کارت‌خوان‌ها) کاهش یافت.


چندی پیش محمدباقر مجتبایی، دبیر کل اتاق اصناف ایران عنوان کرد: کرونا، میلیاردها تومان درآمد اصناف را کاهش داده و این ضربه بسیار بزرگی به فعالان بازار است. به گفته وی با تعطیلات اجباری روزانه پنج هزار میلیارد تومان از فروش اصناف در محدودیت‌های اخیر کرونایی کاسته شده و اگر این رقم را در ماه محاسبه کنیم به عدد ۱۵۰ هزار میلیارد تومان می‌رسیم که مجموعاً با شش ماه تعطیلات کرونایی امسال خسارت اصناف ناشی از کاهش فروش روزانه، برابر با عدد ۹۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.


در حالی که مدت زمان زیادی از واکسیناسیون سراسری و بازگشت فعالیت اصناف به روال طبیعی نگذشته است شیوع اُمیکرون مجددا می‌تواند این بخش را دچار چالش کند.


بانک‌ها و دستگاه دولتی سرگردان میان ادامه فعالیت یا تعطیلی


بانک‌ها و دستگاه‌های دولتی مانند سازمان امور مالیاتی در زمان کرونا شرایط بسیار متفاوتی دارند به‌نحوی‌که در برخی از مواقع با حداقل نیروی خود اقدام به فعالیت می‌کنند این رفتار تناقض عجیبی با شرایط بازار دارد و به گفته نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف ایران در زمانی که بسیاری از کسب‌وکارها به دلیل تعطیلی با کاهش درآمد مواجه هستند، بانک‌ها و اداره مالیات و بیمه با ادامه فعالیت خود در شرایط بحرانی زمینه افزایش بدهی اصناف و ورشکستگی آن‌ها را فراهم می‌کند.


اُمیکرون علیه درآمدهای نفتی


بازارهای نفتی تحت تأثیر شروع کرونا با اُفت محسوس قیمت مواجه شدند بازگشت سویه جدید این بیماری می‌تواند قیمت‌ها را بار دیگر در مسیر کاهشی قرار دهد. کاهش قیمت نفت برای ایران که با محدودیت‌های بین‌المللی برای فروش نفت مواجه است، می‌تواند بدترین خبر باشد، وضع تحریم‌ها ایران را برای فروش نفت مجبور به تخفیف به خریداران نفتی کرده است و کاهش قیمت نفت می‌تواند درآمدهای کشور را به‌شدت کاهش دهد و از سوی دیگر کاهش قیمت نفت به‌منزله کاهش تقاضا در بازار نیز است، این موضوع می‌تواند بازگشت ایران به بازارهای نفتی را نیز سخت کند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر