صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۶ - ۳۰ دی ۱۳۹۴
پلیس فتا هشدار داد

فریب پیامک‌‌های خرید و فروش وام را نخورید

سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه یکی از مواردی که به تازگی در دنیای مجازی و به خصوص شبکه‌های اجتماعی رواج پیدا کرده است، ارسال پیامک‌های خرید و فروش انواع وام است، گفت: شهروندان مراقب باشند در دام این کلاهبرداران قرار نگیرند.
کد خبر : 62657

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا،سرگرد حمید کیانی،سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با بیان اینکه این کلاهبرداران برای جلب حسن اعتماد کاربران، شرکت‌های قلابی و جعلی را تاسیس کرده‌اند که در هیچ جا ثبت نشده و یا اگر ثبت شده واقعی نیست، افزود: این شرکت‌‌ها معروف به شرکت‌های کاغذی است که وجود خارجی ندارند و اصلا تشکیل می‌شوند تا کلاهبرداران بتوانند با سوءاستفاده از آنها، جیب‌هایشان را پر از پول کرده و سر طعمه‌هایشان کلاه بگذارند.


کیانی افزود: این افراد با جلب حسن اعتماد شهروندان و دریافت مبلغی به عنوان حق امتیاز وام عملاً کاری برای شهروندان انجام نمی‌دهند و از آنها کلاهبرداری می‌کنند.


این مقام آگاه ادامه داد: حتی برخی از این کلاهبرداران با دریافت مدارک مورد نیاز مثل اصل و کپی کارت ملی، شناسنامه از مدارک شهروندان نیز سوء استفاده کرده و برای این عزیزان مشکل ایجاد می‌کنند.


سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا تاکید کرد: به هیچ عنوان اصل یا کپی مدارک شناسایی خود را به صورت حضوری یا از طریق ارسال ایمیل در اختیار این افراد قرار ندهید، چرا که تبعات قانونی هر گونه سوء استفاده از مدارک شما به عهده خود شماست.


کیانی ادامه داد: ثبت شرکت یا باز کردن حساب بانکی با مدارک دریافتی از متقاضیان وام از سوی این کلاهبرداران، یکی از شگردهای جدید کلاهبرداری بوده که در صورت وقوع، انگشت اتهام را به سمت شخصی که این حساب‌ها و یا این شرکت‌ها به نام او ثبت شده است، نشانه می‌رود و این امر باعث ایجاد پیگردهای قانونی برای صاحبان مدارک خواهد شد.


وی با بیان اینکه خریدو فروش وام ممنوعیت قانونی دارد، گفت: ارائه هرگونه خدمات بانکی صرفاً از طریق سیستم بانکی که تنها مرجع رسمی این گونه خدمات است، صورت می گیرد و در این رابطه هر خدمتی که توسط سایرین در خارج از شبکه بانکی کشور تبلیغ ‌شود و ادعای انجام آن اعلام شود، معتبر نیست.


کیانی تصریح کرد: بر این اساس از تمامی هموطنان درخواست می‌شود، هنگام مواجهه با این قبیل پیامک‌ها و تبلیغات در فضای مجازی هوشیاری لازم را داشته باشند تا از مشکلات بعدی که در اثر رجوع به این اشخاص پدید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آید در امان بمانند.


سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا تصریح کرد : شهروندان جهت دریافت هر گونه وام، فقط از طریق مجاری رسمی آن بانک ها اقدام کنند تا در صورت لزوم از حمایت‌های قانونی لازم بهره‌مند شوند.


کیانی به کاربران پیشنهاد داد: برای دریافت اطلاعات و آموزش بیشتر، هشدارها و توصیه‌های پلیس فتا می‌توانند به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir مراجعه و در صورت مشاهده موارد مشکوک نیز گزارش خود را در بخش ثبت گزارش مردمی به ما اطلاع دهند.


انتهای پیام/

برچسب ها: کلاهبرداران وام
ارسال نظر