صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۴ - ۱۶ آذر ۱۴۰۰
فصل دانشجو(۳۳)/ متکی:

جنبش دانشجویی حرکت قشر پیش‌قراول در ایران است

وزیر پیشین امور خارجه کشورمان گفت: جنبش دانشجویی حرکت قشر پیشتاز و پیش‌قراول در ایران است که با نقاط دیگر جهان بسیار متفاوت است؛ چراکه آنجا، این جنبش با طرق مختلف سرکوب می‌شود.
کد خبر : 626267

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از ورامین، منوچهر متکی در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک از روز دانشجو به عنوان یک روز پرافتخار در تقویم کشور یاد و به خدمات دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: این دانشگاه نقش بسزایی در فروکش کردن عطش جوانان برای ادامه تحصیل داشت که بعد از انقلاب اسلامی این نیاز فوران کرده بود و جوانان برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر می‌کردند و تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی به‌خوبی این نیاز برطرف شد.




بیشتر بخوانید:


جنبش دانشجویی به بلوغ و پویایی رسیده است


جریان دانشجویی ایران ضد سلطه و عدالت‌خواه بوده است




وی اظهار کرد: جنبش دانشجویی حرکت قشر پیشتاز و پیش‌قراول در کشور است که با نقاط دیگر جهان بسیار متفاوت است؛ چراکه در دیگر کشورها این جنبش با طرق مختلف سرکوب می‌شود.


وزیر پیشین امور خارجه کشورمان گفت: در کشور کودتای ۲۸ مرداد و پیش از آن نزاع میان ایران و انگلیس در موضوع ملی شدن صنعت نفت و شکایت انگلیس به دیوان بین‌اللملی را داشتیم که در این فرایند انگلیسی‌ها در آن پرونده شکست خوردند و منجر به قطع رابطه ایران و انگلیس شد. بعد اقدام آمریکایی‌ها در برپایی کودتای ۲۸ مرداد و بازگرداندن شاه فراری از ایران پیش‌ آمد، این سناریویی بود که آمریکایی‌ها سال ۵۸ به فکر تکرار آن بودند و این بار دانشجویان در حرکتی منسجم با اشغال لانه جاسوسی آمریکایی‌ها، چنین اجازه‌ای را ندادند که آنها چنگ در چهره انقلاب بیندازند.


متکی بیان کرد: اگر قطعه‌ای از هواپیماهای آمریکایی که به ایران داده می‌شد، نیاز به تعویض داشت، مهندس ایرانی حق نداشت ببیند این قطعه چگونه عوض می‌شود که مبادا چیزی فرابگیرد، علاوه بر وابستگی سیستم در درون سیستم هم اجزای این حکومت در طول آن سال‌ها سعی می‌کردند گوی سبقت را از دیگر کارگزاران نظام شاه در اثبات به نوکری قدرت‌های خارجی بربایند.


وی با بیان اینکه اسناد لانه جاسوسی، نشان‌دهنده این رقابت‌های درون‌سیستم نزد آمریکایی‌ها و انگلیسی‌هاست، افزود: جنبش دانشجویی در شروع فعالیت خود میان سال‌های ۱۳۲۲ تا ۱۳۳۳ به نقطه امیدی در کشور تبدیل شد و پیشگامان نهضت دانشجویی در اعتراض به سفر نیکسون و اعتراض به برقراری روابط استعماری با انگلستان در دانشگاه تهران دست به مقاومت و تظاهرات زدند و سه آذرخش دانشجوی ما شریعت رضوی، قندچی و بزرگ‌نیا را پیش پای هیئت آمریکایی به شهادت رساندند.


این فعال سیاسی اظهار کرد: بزرگترین تحفه‌ای که مسافر ۱۲ بهمن ۵۷ یعنی امام راحل برای ملت ایران به ارمغان آوردند، استقلال بود که ایشان باتلاق وابستگی در کشور را بر هم زد و مردم را از وابستگی رهایی دادند.


وی مطرح کرد: آمریکایی‌ها ممکن بود ۲۲ بهمن ۵۷ اشتباه خودشان را بپذیرند و می‌توانستند با کشور ما یک روابط جدید و خوبی را ایجاد کنند؛ اما از ۲۳ بهمن ۵۷ تا ۱۲ آبان ۵۸ تمام مشکلات بعد از انقلاب مانند ناآرامی‌ها، تنش‌های اجتماعی، حرکت‌های تروریستی و انفجارها رگه‌ها و خط ارتباطی آن با سفارت آمریکا مشهود بود.


هیچ وقت نگفتیم آمریکا یک رژیم نامشروع است



وزیر پیشین امور خارجه با بیان اینکه مشکل آمریکایی‌ها در کم آوردن در منطق امام راحل و جمهوری اسلامی است، گفت: هیچ وقت نگفتیم آمریکا یک رژیم نامشروع است، ما پس از انقلاب دو رژیم آفریقای‌ جنوبی و رژیم صهیونیستی که نامشروع ایجاد شده است را نامشروع اعلام کردیم.


متکی بیان کرد: یکی از عبارت‌هایی که مقام معظم رهبری می‌فرمایند این است که آمریکا رو به افول است، آمریکایی‌ها به عنوان قدرت جهانی تصور می‌کردند می‌توانند در هر جای دنیا هر کاری که می‌خواهند انجام دهند و امروز دیدیم که آمریکا پس از ۲۰ سال حضور در افغانستان آنجا را ترک کرد و این نشان می‌دهد آمریکا رو به افول است؛ چراکه دیگر آن اقتدار گذشته را ندارد.


وی افزود: دولت سیزدهم برخلاف آنچه القا و تبلیغ می‌کردند، رویکرد کاملاً منطقی در قبال روابط خارجی اتخاذ کرد که گفتند می‌خواهیم با همسایگان و سایر کشورهای دیگر روابط داشته باشیم.


وزیر پیشین امور خارجه گفت: رویکرد جمهوری اسلامی ایران به جهانیان می‌گوید که ما تعهداتی را قبول کردیم که باید امتیازاتی را دریافت کنیم، حرف آمریکا این است که ایران به تعهداتش عمل کند؛ اما از آن امتیازات استفاده نکند و این منطق تا زمانی که در پشت اتاق‌های دربسته است، صدا ندارد، گمان می‌کنم این بار غربی‌ها ناگزیر از ورود به یک فاز منطقی هستند و از طرفی آمریکایی‌ها وضعشان بسیار بد است؛ چراکه بایدن در ۶ ماه نخست ریاست جمهوری‌اش طبق نظرسنجی‌ها هیچ محبوبیتی نداشته و تنها چیزی که می‌تواند چتر نجات بایدن شود، همراهی با برجام است و این به عنوان یک احتمال قابل توجه وجود دارد.


در پایان این مراسم با حضور مسئولان کشوری و دانشگاهی از خانواده معزز شهدای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک و نخبگان دانشگاهی با اهدای لوح سپاس و تندیس تجلیل شد.



انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر