صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۶ - ۱۵ آذر ۱۴۰۰
ترویج روحیه آزاداندیشی (۱۳)/ بابایی در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

بی‌رمقی کرسی‌های آزاداندیشی با جنبه‌های تکلیفی/ دیدگاه دانشجویان به موضوعات جدی شود

استادان حوزه و دانشگاه در دور دوم رویداد کرسی‌های آزاداندیشی پای کار بیایندمعاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان با بیان اینکه کرسی‌های آزاداندیشی در دوره شیوع ویروس کرونا کم‌رمق‌تر برگزار شد برگزاری باکیفیت‌تر این کرسی‌ها در دور دوم را منوط به فعال‌شدن استادان دانست.
کد خبر : 625799

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری رویداد ملی مسابقات دانشجویی کرسی‌های آزاداندیشی را پیش از عید نوروز ۱۴۰۰ به‌صورت واحدی و استانی برگزار کرد و تیم‌های راه‌یافته به مرحله کشوری مشخص شدند. بر این اساس از نیمه دوم فروردین مرحله کشوری این رویداد آغاز شد و دانشجویان رقابت نفسگیری را در این مرحله انجام دادند.


نکته‌ای که در مرحله استانی رویداد ملی کرسی‌های آزاداندیشی بیشتر نمود داشت، گزاره‌ها و موضوعاتی بود که توسط دانشجویان انتخاب می‌شد و دغدغه دانشجویان مورد توجه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی قرار داشت.


مسئولان برگزاری رویداد استانی کرسی آزاداندیشی سعی داشتند اصول و اخلاق، فرآیندهای علمی و منطقی و طرح مسئله و مهارت فن بیان را در برگزاری این رویداد پررنگ‌تر کنند و داوری نیز بر همان اساس صورت گرفت.


در نخستین رویداد رقابت تیم‌های دانشجویی در کرسی‌های آزاداندیشی یک‌هزار و ۴۵۶ تیم شرکت کردند. هر تیم چهارنفره در قالب ۶ موضوع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی هنری، هنر و معماری و سلامت رودرروی یکدیگر قرار گرفتند. در این رقابت‌ها ۸۰۰ عضو داوری در مرحله استانی حضور داشتند و از تعداد یک‌هزار و ۴۵۶ تیم و برگزاری ۲ هزار کرسی ۲۶۳ تیم به مرحله کشوری راه یافتند.


از سوی دیگر ثبت‌ نام دور دوم رویداد ملی کرسی‌های آزاداندیشی آغاز شده و واحدهای دانشگاهی برنامه‌ریزی لازم را برای حضور پرقدرت در این رویداد انجام می‌دهند تا یکی از تیم‌های برنده این رویداد باشند.


اطلاعات تیم‌های برنده و محورهای مختلف مرحله پایانی نخستین دوره رویداد ملی کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی را اینجا بخوانید.


خبرگزاری آنا در سلسله گفت‌وگوهای خود با معاونان فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی فعالیت‌های دانشگاه را با تأکید بر کرسی آزاداندیشی بررسی می‌کند.




بیشتر بخوانید:


کرسی‌های آزاداندیشی فرصتی برای شکفتن اندیشه دانشجویی


کرسی‌های آزاداندیشی بر مدار اجتماع علمی


متولیان فرهنگی از ساختارشکنی در اندیشه نهراسند




در این بخش از گفت‌وگو به‌ سراغ حجت بابایی، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان رفتیم تا اقدامات و فعالیت‌های این معاونت را در راستای توسعه و گسترش کرسی‌های آزاداندیشی در این دانشگاه جویا شویم.


بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با اشاره به وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در زمینه کرسی‌های آزاداندیشی و استقبال دانشجویان از رویداد نخست این کرسی اظهار کرد: با توجه به شرایط کرونایی، دانشجویان کمتری در این رویداد حضور یافتند؛ اما در دوره دوم این رویداد قطعاً دانشجویان بیشتری شرکت خواهند کرد.


وی اضافه کرد: برای اینکه کرسی‌های آزاداندیشی از حالت تشریفاتی خارج شده و به گفت‌وگوی آزاد و جدی تبدیل شود، باید موضوعات و مسائل روز جامعه در این کرسی‌ها به بحث گذاشته شود.



معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در پاسخ به این سؤال که چگونه می‌توان از ساختارشکنی، شالوده‌شکنی و برهم‌زدن پایه‌های هویت ملی در کرسی‌های آزاداندیشی جلوگیری کرد؟ بیان کرد: دانشجویان ثبت‌نام‌کننده در این رویداد باید قبل از برگزاری کرسی توسط استادان مجرب و کارآزموده توجیه شوند و کارگاه‌های متعددی برای آنان گذاشته تا اصول و موارد اخلاق‌محور و شبهات ذهن دانشجویان بازکاوی شود.


بابایی درباره اینکه چگونه می‌توان نتیجه کرسی‌های آزاداندیشی را در جامعه ساری و جاری کرد؟ مطرح کرد: محتوای کرسی‌ها، خبر برگزاری آن و پاسخ به شبهات مطرح شده باید سایر خبرگزاری‌ها و سایر رسانه‌های محلی، استانی و کشوری منعکس و به گوش عموم مردم رسانده شود.


دیدگاه‌های احساسی در کرسی‌های آزاداندیشی بر محور عقلانیت می‌چربد


وی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با آنا محور منطق و عقلانیت را در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در مقایسه با دیدگاه‌های احساسی ضعیف‌ برشمرد و متذکر شد: دانشجویان پُرحرارت و مطالبه‌گر بعضاً دیدگاه‌های احساسی را بر عقلانیت مطلق ترجیح می‌دهند؛ بنابراین متولیان کرسی‌های آزاداندیشی و استادانی که پُختگی لازم را دارند باید نه از نگاه بالا به پایین؛ بلکه از دیدگاه در کنار دانشجو بودن و انس پیداکردن، او را هدایت کنند.


برای اینکه کرسی‌های آزاداندیشی از حالت تشریفاتی خارج شده و به گفت‌وگوی آزاد و جدی تبدیل شود، باید موضوعات و مسائل روز جامعه در این کرسی‌ها به بحث گذاشته شود.معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان تبیین کرد: براساس فرمایش مولای متقیان حضرت علی علیه‌السلام «دل‌های انسان‌ها وحشی و رمنده است، هرکس با آنها انس گیرد رو به سوی او می‌کنند». (قُلُوبُ الرِّجَالِ وَحْشِیَّةٌ، فَمَنْ تَأَلَّفَهَا أَقْبَلَتْ عَلَیْهِ) حکمت ۵۰ نهج‌البلاغه


بابایی، تضارب‌ آرا را یکی از مؤلفه‌های اصلی کرسی‌های آزاداندیشی عنوان کرد و یادآور شد: این تضارب آرا ممکن است بر فضای کرسی‌های آزاداندیشی تأثیر منفی یا مثبت بگذارد و بستگی به استادانی دارد که با اطلاعات مفید مسیر کرسی را برای دانشجویان هموار می‌کنند.


وی در پاسخ به سؤال دیگر مبنی بر اینکه تعامل حوزه و دانشگاه در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ تبیین کرد: استادان حوزه و دانشگاه می‌توانند در برخی از کرسی‌ها متناسب با موضوع انتخابی ورود کنند؛ اما اگر استادانی از حوزه که در کنارِ تحصیلات آکادمیک تحصیلات حوزوی دارند به برگزاری موفق کرسی‌های آزاداندیشی کمک کنند، نتایج ملموس‌تری خواهیم گرفت، استادانی که تحصیلات آکادمیک و حوزوی دارند هم می‌توانند به بالارفتن کیفیت برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی کمک کنند.


معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در بخش دیگری از گفت‌وگو با آنا راهکار مقابله با تبلیغ منفی دشمنان علیه جمهوری اسلامی را اینگونه برشمرد: دعوت از استادان مطلع و برگزاری کارگاه‌های مفید برای دانشجویان می‌تواند جنبه انگیزشی داشته باشد و از سوی دیگر با رفع شبهات دانشجویان نقشه دشمنان برای ایجاد شبهه نقش بر آب می‌شود و آن هم از طریق کرسی‌های آزاداندیشی ممکن خواهد بود.


بابایی با تأکید بر اینکه در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی باید روی موضوعات ارسالی دقتِ‌نظر بیشتری شود، ادامه داد: باید دیدگاه دانشجویان درباره برخی موضوعات مربوط به کرسی‌های آزاداندیشی جدی‌ شود تا این موضوعات برای آنان جنبه امری و تکلیفی نداشته باشد.


وی بیان کرد: به‌عنوان مثال یکی از دانشجویان علاقه‌مند اطلاعات خوب سیاسی از اوضاع سیاسی و تحولات منطقه (آذربایجان، بحرین و نفوذ صهیونیست‌ها) داشت که تحولات و تحرکات اطراف مرز ایران از جمله آن بود، از سوی دیگر حجم کیفی برنامه‌ها بسیار مهم است به‌طوری‌که برگزاری دو برنامه با کیفیت در طول سال که بهره‌وری مؤثری داشته باشد بهتر از برگزاری ده‌ها برنامه بی‌کیفیت است.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر