صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۳ - ۱۱ آذر ۱۴۰۰
نماینده مجلس عراق در گفت‌وگو با آنا:

اقلیم کردستان بهشتی نیست که رسانه‌های معاند نشان می‌دهند/ لزوم گفت‌وگوی احزاب کُرد برای حل اختلافات

نماینده مجلس عراق از جنبش نسل جدید اقلیم کردستان گفت: رسانه‌های معاند برای ایجاد تفرقه میان کردها و سایر عراقی‌ها تلاش می‌کنند چهره‌ای بهشت گونه‌ از اقلیم ارائه کنند.
کد خبر : 625158

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، پس از بررسی شکایت‌ها از نتیجه اولیه انتخابات مجلس عراق، کمیساریای عالی انتخابات نتیجه نهایی انتخابات را اعلام کرد که نشان می‌دهد شکایت‌ها به تغییر پنج کرسی در استان‌های بغداد، نینوا، اربیل، کرکوک و بصره منجر شد.


رئیس کمیساریای عالی انتخابات عراق با بیان اینکه شمار افراد واجد شرایط برای رأی دادن ۲۲ میلیون و ۱۱۶ هزار و ۳۶۸ نفر بوده است، گفت: تعداد رأی‌دهندگان ۹ میلیون نفر یعنی ۴۴ درصد از مجموع افراد واجد شرایط بوده است.



مشکل اصلی عراقی‌ها و نه‌تنها مردم اقلیم کردستان، توزیع ناعادلانه ثروت است



طبق نتیجه نهایی انتخابات مجلس، جریان صدر با ۷۳ کرسی در صدر قرار دارد. ائتلاف تقدم (بزرگترین ائتلاف اهل‌سنت به رهبری محمد الحلبوسی، خمیس الخنجر و سلیم الجبوری) با ۳۷ کرسی در رتبه دوم، ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی با ۳۳ کرسی در رتبه سوم، حزب دموکرات کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی با ۳۱ کرسی در رتبه چهارم، ائتلاف کردستان ۱۷ کرسی، ائتلاف فتح به رهبری هادی العامری با ۱۷ کرسی، ائتلاف عزم به رهبری خمیس خنجر با ۱۴ کرسی و نسل نو به رهبری شاسوار عبدالواحد با ۹ کرسی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.


اختلافات داخلی سرمایه کردها را نابود کرد


سروه عبدالواحد، نماینده تازه به مجلس عراق راه‌یافته از جنبش نسل جدید اقلیم کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا درباره رقابت میان جریان‌های کرد در انتخابات اخیر گفت: جنبش نسل جدید در انتخابات پارلمانی توانست ۹ کرسی کسب کند؛ درحالی‌که انتظار می‌رفت ۱۱ کرسی کسب کنیم. تمایل چندانی ندارم درباره اوضاع دیگر جریان‌های کرد صحبت کنم، ولی معتقدم دو حزب اصلی اقلیم کردستان، یعنی اتحادیه میهنی و دموکرات همه‌چیز منطقه را به بیگانگان واگذار کردند و سرمایه‌های کردها از بین رفته است، با وجود این، بعد از انتخابات معتقدم فضا به گونه‌ای نیست که بخواهیم اختلافات را ادامه دهیم و باید هر دو جریان وارد گفت‌وگو شوند.



سروه عبدالواحد، نماینده تازه به مجلس عراق راه‌یافته از جنبش نسل جدید اقلیم کردستان


وی افزود: فارغ از هرگونه اختلافی معتقدم جریان‌های اقلیم کردستان باید فضا را برای حضور افراد پاکدست، جوان و فعال فراهم کنند. تا زمانی که نظام سیاسی عراق به جایگاه اصلی خود نرسد، همچنان اقتصاد با مشکل خواهد بود و انتقادات وجود خواهد داشت. ما به پارلمان راه یافتیم، ولی دلیل نمی‌شود از مطالبات خود کوتاه بیاییم و آن را با قدرت بیشتر مطالبه و پیگیری می‌کنیم.




بیشتر بخوانید:


چالش‌های امنیتی عراق با همکاری منطقه‌ای حل می‌شود/ بغداد، محور تحولات منطقه


دیدار سردار قاآنی با محمد الحلبوسی/ فرمانده سپاه قدس به کردستان عراق می‌رود




نماینده اقلیم کردستان در مجلس عراق درباره تظاهرات کردها و مطالباتشان که از سال گذشته تا چند وقت پیش ادامه داشت، تصریح کرد: دلیلی وجود ندارد که کردها شاهد فساد باشند، حرف نزنند و تظاهرات نکنند. عوامل مرتبط با حزب اتحادیه میهنی در تظاهرات سال گذشته که برای اعلام مخالفت با فساد احزاب برگزار شد، هشت نفر از مردم را به قتل رساندند. معتقدم حزب اتحادیه میهنی دچار انحراف شده و این انحراف ناگهانی و یک‌باره رخ نداده است. در میان اختلافات جریان‌های داخلی کردستان این مردم هستند که بهای سنگینی می‌پردازند و در جنگ اختلافات کشته می‌شوند. امیدوارم در دوره جدید جنگ‌ها و اختلافات پایان یابد و شاهد تداوم درگیری‌های داخلی نباشیم.


وی با بیان اینکه برخی در خارج از اقلیم کردستان می‌کوشند چهره کردها را مخدوش کنند و احزاب حاکم در منطقه نیز بر این آتش می‌دمند، تأکید کرد: مشکل اصلی عراقی‌ها و نه‌تنها مردم اقلیم کردستان، توزیع ناعادلانه ثروت است. این‌گونه بی‌عدالتی‌هاست که مردم را به خیابان‌ها می‌کشاند، زیرا کردها دیگر اشتباهات و فساد احزاب را تحمل نمی‌کنند و توجیهی برای سکوت وجود ندارد.



رسانه‌های معاند برای ایجاد تفرقه میان کردها و سایر عراقی‌ها تلاش می‌کنند چهره‌ای بهشت گونه‌ از اقلیم ارائه کنند



این نماینده زن مجلس عراق گفت: نمی‌خواهم تفاوتی میان زنان و مردان در اداره امور جامعه قائل شوم، ولی اگر آمار گرفته شود، شاهد خواهیم بود آنجایی که زنان مسئولیت اداره یا وزارتخانه‌ای را برعهده گرفتند، فساد و هرج و مرج کمتر بوده است. در زمینه دموکراسی نظام معتقدم عراق دارای حاکمیتی بر مبنای دموکراسی است، ولی این سیاست و خط‌مشی کند عمل می‌کند.


سروه عبدالواحد تأکید کرد: اختلافات داخلی کردستان سبب می‌شود فعالان سیاسی به دلایل واهی بازداشت شوند، ولی معتقدم به‌دلیل افشای برخی پرونده‌های فساد باید حساب و پرونده برخی سران احزاب بررسی شود.


عبدالواحد عنوان کرد: درد و رنج مربوط به اقلیم کردستان نیست و همه عراقی‌ها با توجه به اوضاع کشور دچار مشکلات ناشی از نابسامانی‌ها می‌شوند. رسانه‌های معاند برای ایجاد تفرقه میان کردها و سایر عراقی‌ها تلاش می‌کنند چهره‌ای بهشت‌گونه‌ از اقلیم ارائه کنند و کردستان را محیطی خارج از عراق جلوه دهند، درحالی‌که ما هم در عراق زندگی می‌کنیم و مشکلاتی داریم که همه عراقی‌ها دارند. اگر سایر عراقی‌ها از کمبود خدمات و پرداخت نشدن بموقع حقوق رنج می‌برند، ما هم دچار چنین معضلاتی هستیم.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر