علائم ابتلا به اُمیکرون، سویه جدید ویروس کرونا چیست؟
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، ویروس کرونا بیش از دو سال است که مردم جهان را گرفتار کرده و با اینکه بهداشت جهانی طی ماههای اخیر در تلاش برای واکسینه شدن مردم جهان بوده است اما جهشهای مختلف ویروس منحوس کرونا کشورها را با مشکل مواجه کرده است. تا شرایط کمی پایدار و مبتلایان و تعداد کشتهها نزولی میشود، مجدد سویه جدید این ویروس خودنمایی میکند. سویه دلتا نیز یکی از آن موارد بود که چندی پیش افراد بسیاری را گرفتار کرد. با این حال واکسیناسیون همگانی در کشورها احتمال فوت مبتلایان را کاهش داد اما اخیراً سویه جدیدی از ویروس کرونا به نام ویروس «امیکرون» بهداشت جهانی را به فکر فرو برده است؛ چراکه برخی معتقدند این ویروس حتی قادر به بیاثر کردن واکسنهای تزریقشده به مردم است. البته برخی از پزشکان و پژوهشگران نیز معتقدند که این ویروس برخی از واکسنها را بیاثر میکند و به طور کلی همین ناشناخته بودن سویه جدید ویروس کرونا، موجی از نگرانی را بین مردم جهان به وجود آورده است.
اولین بار دانشمندان آفریقای جنوبی از ظهور گونه جهش یافته جدید کروناویروس با نام علمی "B.۱.۱.۵۲۹" در بوتسوانا و آفریقای جنوبی خبر دادند. البته سازمان جهانی بهداشت نسبت به کشف گونه جدید کووید -۱۹ برای اولین بار در آفریقای جنوبی ابراز نگرانی کرد و بر اساس اطلاعات به دست آمده، جوانان ۲۰ تا ۳۰ ساله علائم متوسط تا شدید داشته و برخی نیازمند مراقبتهای ویژه هستند. حدود ۶۵ درصد از مبتلایان واکسینه نشده بودند و سایر افراد فقط با اولین دُز واکسینه شدهاند. گزارشهای دیگر حاکی از آن است که افرادی که به دلیل سویه جدید ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند، حتی دُز اول واکسن کرونا را نیز دریافت نکرده بودند. این درحالی است که افراد واکسینهشدهای که به این ویروس مبتلا شدند، بعد از مدتی از این بیماری رها پیدا کردند.
با اینکه وزیر بهداشت نسبت به ورود این ویروس به کشور هشدار داده بود اما خوشبختانه تا به امروز این سویه جدید وارد کشور نشده است و یکی از راههای موثر در برابر این ویروس نیز واکسینه شدن افراد باقیمانده در کشور و رعایت پروتکلهای بهداشتی نظیر رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک است تا به امید خدا حالا که تعداد مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا در کشور سیر نزولی به خود گرفته است، این روند ادامه پیدا کند تا در نهایت ریشه این ویروس منحوس خشکانده شود.
بیشتر بخوانید:
علت نامگذاری امیکرون چیست؟
چگونه برای مقابله با «امیکرون» آماده شویم؟
سویه جدید کرونا سوژه اصلی «چرخ» میشود
امیکرون، سویه جدید ویروس کرونا منجر به ابتلا به کرونای خفیف و بدون علائم شدید میشود و این بیماری خفیف با علائمی مانند دردهای عضلانی و احساس خستگی به مدت یک تا ۳ روز همراه است. تاکنون افراد مبتلا کمبود چشایی یا بویایی را گزارش نکردند و حداقل در این مورد با ویروس کرونا متفاوت است. البته که ممکن است مبتلایان سرفه خفیف و طولانی داشته باشند و معمولاً گلودرد نیز به سراغ مبتلایان میآید و مردم درصورت داشتن چنین علائمی در اسرع وقت باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.
درحال حاضر اکثر مبتلایان در خانه تحت درمان هستند اما پزشکان گزارش کردهاند که وضعیت مبتلایانی که واکسینه نشده بودند، بسیار وخیم است و نکته دیگر اینکه سویه جدید ویروس کرونا بیشتر افراد زیر ۴۰ سال را درگیر میکند و جوانان باید بیشتر از سایر افراد جامعه به توصیههای پزشکی توجه کنند.
انتهای پیام/۴۱۷۴/پ
انتهای پیام/