صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۵ - ۲۹ دی ۱۳۹۴
رئیس قوه قضاییه در جلسه ستاد حقوق بشر:

رد پای جنایت غربی‌ها در طول قرن‌ها نمایان است/ غفلت در تبیین برخی مفاهیم و مضامین نظری و مبنایی حقوق بشر

رئیس قوه قضاییه مشکلات حقوق بشر در جهان امروز را بسیار فراتر از بحث‌های مبنایی و نظری اعلام کرد و گفت: با هر مبنایی که معتقد به حقوق بشر باشیم باید بپذیریم که متاسفانه در عمل، فریب کاری‌ها و ظلم‌های فراوانی از سوی مدعیان حقوق بشر و اذناب آنها صورت می‌گیرد.
کد خبر : 62489

به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه ستاد حقوق بشر با تبریک میلاد امام حسن عسکری(ع) و با اشاره به لزوم توجه جدی و تحلیل و تبیین مبانی نظری و عملی حقوق بشر غرب و عرضه مبانی و اصول حقوق بشر اسلامی به مغرب زمین اظهار کرد: منابع غنی اسلامی اعم از کتاب و سنت دارای مضامین بلند حقوق بشری است که باید در چارچوب نظام توحیدی و ارزشهای الهی تبیین شوند. گر چه فقهای مسلمان در طول تاریخ و بویژه در قرن‌های اخیر در باب حقوق به صورت مبنایی مباحث فنی و دقیقی را مطرح کرده‌اند که این مضامین در جای خود قابل عرضه است ولکن متاسفانه در باب حقوق بشر به عنوان مقوله‌ای فلسفی و دینی کار چندانی صورت نگرفته است.


رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه در مباحث نظری و مبنایی حقوق بشر در مقایسه با مغرب زمین سخنان مهم قابل طرح داریم بحث‌های مربوط به فلسفه سیاسی حق را یکی از محورهای قابل توجه و لازم برای بررسی‌ها و تحلیل های بیشتر از سوی علما، اندیشمندان و صاحب نظران اسلامی دانست و با اشاره به اینکه ستاد حقوق بشر در این زمینه‌ها می‌تواند بیش از پیش نقش خود را ایفا کند، افزود: فقهای ما در خصوص «حقوق قراردادی» بحث‌های خوبی داشته‌اند و رساله‌هایی دقیق و فنی در این مفاهیم و مضامین دارند اما خلأ‌هایی در باب بحث‌های مربوط به «فلسفه سیاسی حق» وجود دارد که باید بدان پرداخته شود.
آیت الله آملی لاریجانی اضافه کرد:‌ «نکته اصلی این است که اصولاً چه تحلیلی از ماهیت حق داریم و آیا بدون هستی شناسی انسان، می توان به موضوع ماهیت حق پرداخت ؟» در فلسفه سیاسی، شاید اساسی‌ترین مفهوم حق باشد که به نظر ما تبیین و تحلیل آن بدون تبیین ماهیت و حقیقت انسان ممکن نیست و همینطور بدون داشتن نظریه‌ای دقیق در باب حق نمی‌توانیم تحلیل و تبیینی از مفاهیمی مانند «الزام سیاسی و عدالت» داشته باشیم.
رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: بدون داشتن نگاه هستی شناسانه به انسان و عالم هستی، نمی‌توان نظریه‌ای درست در باب «انسان و حقوق او» ارائه کرد.
آیت الله آملی لاریجانی خواستار توجه و برنامه‌ریزی ستاد حقوق بشر در خصوص راه اندازی سلسله نشست‌ها و گفتگوهایی درباره مفاهیم و مبانی نظری حقوق بشر در سطوح مختلف و بررسی آرا و نظریات اندیشمندان و صاحب نظران غربی و دعوت از آنان برای حضور در این گفتگوها شد و اظهار کرد: گفتگوهای مشترک حقوق بشری با دیگر مکاتب و فرهنگ‌ها می‌تواند به فهم بهتر فرهنگ‌های مختلف از یکدیگر درباره نگاه به انسان و حقوق وی منتهی شود.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به مشکلات و تناقض‌های عملی موجود در جهان در خصوص حقوق بشر اشاره کرد و با تاکید بر اینکه «متاسفانه در جهان امروز مشکل حقوق بشر فراتر از بحث های مبنایی است و در عمل با توجه به ظلم‌ها و فریب کاری‌های مدعیان حقوق بشر، بسیار حاد شده است» گفت: متاسفانه در جهانی زندگی می‌کنیم که انسان‌های زیادی کمترین میزان دسترسی به غذا را دارند و در کنار آن شاهد ظلم‌های بی شمار بر بسیاری از ملت ها از جمله در فلسطین، یمن، بحرین و دیگر ملت‌ها هستیم در حالی که، هیچ صدایی از مدعیان حقوق بشر شنیده نمی‌شود.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: با بررسی کارنامه کشورهای استعماری به خوبی در می‌یابیم که رد پای ظلم و جنایت غربی ها در طول قرن‌ها در تاریخ نمایان است و در دنیای امروز نیز در نقاط بسیاری شاهد ظلم‌ها و جنایت‌های فراوان علیه مردم بی‌گناه هستیم.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه «اخیراً شنیده شده که نخست وزیر انگلیس ادعا کرده است در رفتار عربستان سعودی علیه مردم یمن رفتاری خلاف حقوق بشر نیافتیم» تصریح کرد: اگر در بمباران مردم بی‌گناه یمن و از بین بردن زیرساخت‌های این کشور و تخریب بناهای فرهنگی و تاریخی آن نقض حقوق بشر دیده نشود پس اقدامات خلاف حقوق بشر را در کجا باید جستجو کرد، اگر خلق داعش و حمایت از اقدامات ضدبشری آنها خلاف حقوق بشر نیست پس تعریف مدعیان حقوق بشر از این مفهوم چیست؟
آیت الله آملی لاریجانی خطاب به اعضای ستاد حقوق بشر گفت: باید مواضع متناقض و دوگانه کشورهای مدعی حقوق بشر به خوبی بررسی و مستندات این گونه رفتارها در مجامع بین المللی مطرح شود و در کنار آن کارهای بسیار خوبی که در کشور ما در باب احترام و حفظ حقوق بشر انجام شده با استفاده از ابزارها و روش‌های مناسب رسانه‌ای شود تا تصویر غیر واقعی و کاذبی که از سوی غربی‌ها درباره حقوق بشر در ایران ارائه شده از بین برود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه غربی‌ها با بهره مندی از سیطره رسانه‌ای خود فضای حقوق بشری ایران را طوری ترسیم کرده‌اند که گویی در این کشور افراد به راحتی و بدون دادرسی عادلانه اعدام می‌شوند، گفت: هم زمان با اقدامات و برنامه ریزی مناسب برای اطلاع رسانی از تلاش‌های صورت گرفته باید با بررسی دقیق به اصلاح برخی کاستی‌های احتمالی موجود در این زمینه پرداخت تا بهانه‌ای برای هجمه‌های حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران نباشد.
آیت الله آملی لاریجانی نحوه مقابله با قاچاق مواد مخدر و صدور احکام اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر را یکی از مصادیق قابل بررسی از سوی ستاد حقوق بشر ذکر کرد و افزود: می‌توان در کنار ادامه روند فعلی مقابله با قاچاق مواد مخدر به بدیل‌های دیگری نیز فکر کرد که هم معضل مواد مخدر در کشور مهار شود و هم از اثرات سوء دامنگیر خانواده‌ها و جامعه کاسته شود.
آیت الله آملی لاریجانی افزایش دامنه فعالیت‌های نظری و عملی ستاد حقوق بشر را منوط به همکاری همه دستگاه های مرتبط و مشارکت همه مسئولان اجرایی و از جمله وزارت امور خارجه دانست و ابراز امیدواری کرد با افزایش این همکاری‌ها بتوانیم در عرصه بین المللی حضور فعال‌تری داشته باشیم.
در جلسه امروز ستاد حقوق بشر وزرای امور خارجه، فرهنگ و ارشاد اسلامی و دادگستری، فرمانده نیروی انتظامی، قائم مقام وزیر کشور، رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، دبیر ستاد حقوق بشر، روسای سازمان های بازرسی کل کشور و زندانها، رئیس کل دادگستری استان تهران، دادستان عمومی و انقلاب تهران، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر و معاونان ستاد حقوق بشر و وزارت امور خارجه حضور داشتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر